• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Το Υπουργείο Παιδείας εμμένει στον αυταρχισμό του για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια! Προχωρά σε νέο πραξικόπημα!

April 07, 2021 2821

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Το Υπουργείο Παιδείας εμμένει στον αυταρχισμό του σε σχέση με τα Υπηρεσιακά Συμβούλια!

Προχωρά σε νέο πραξικόπημα!

Αποστέλλουμε και γνωμοδοτικό σημείωμα από την ΟΛΜΕ για το δικαίωμα παραίτησης των συναδέλφων από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης κι αποτροπής των συναδέλφων από το να παραιτηθούν, θα βρουν το σύνολο του κλάδου απέναντί τους.

Απαιτούμε από τον ΠΔΕ Ιονίων Νήσων, να κάνει αποδεκτές τις παραιτήσεις των συναδέλφων και να σταματήσει τις τρομοκρατικές πρακτικές, απέναντί τους!

Μετά τις «ψευτοεκλογές» παρωδία για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και την συντριπτική – καθολική αποχή από αυτές σύσσωμου του κλάδου, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχωρά ένα βήμα παραπέρα τον αντιλαϊκό και αντιδημοκρατικό της κατήφορο.

Το Υπουργείο Παιδείας παραμένει αμετανόητο και εμμένει στον αυταρχισμό και στην επιβολή «με το έτσι θέλω» της πολιτικής του. Αφού δεν έπιασαν οι απειλές, οι καταναγκαστικές υποψηφιότητες, η διαστρέβλωση και τα ψέματα, η κινητοποίηση του διοικητικού και κομματικού μηχανισμού της κυβέρνησης και τους γύρισε την πλάτη πάνω από το 93% των εκπαιδευτικών, μετά και την δηλωμένη απόφαση όσων φέρονται να εκλέχθηκαν από τις εκλογές παρωδία να παραιτηθούν, τώρα προχωράει στο διορισμό μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με το έτσι θέλω..

Επί της ουσίας η ΝΔ προχωρά στον αποκλεισμό των εκπροσώπων των εργαζομένων από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και έρχονται τώρα να ολοκληρώσουν το προσχεδιασμένο έγκλημα και να τα καταργήσουν στην πράξη. Με τις αλλαγές αυτές παραβιάζεται και στην ουσία του το Π.Δ. 1/2003 που προβλέπει τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων, αφού οι τελευταίοι εξοβελίζονται από αυτά, πρώτη φορά μάλιστα μετά την καθιέρωση τους.

Παραβιάζονται οι διατάξεις ακόμα και του ν. 1264 που ορίζουν τις διαδικασίες αναπλήρωσης μελών που παραιτούνται. Ο κατήφορος δεν έχει πάτο!

Έτσι το Υπουργείο και ο τοπικός εκπρόσωπός του, ο ΠΔΕ Ιονίων Νήσων:

· Αρνείται να αποδεχτεί τις παραιτήσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ορίστηκαν, στις θέσεις των διορισμένων μελών του ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ, μη αποδεχόμενο, από τη μία, τη θέληση και επιλογή των συναδέλφων, και από την άλλη, σπιλώνει το όνομά τους, μετά τη δεδομένη άρνησή τους να συμμετέχουν στο «δοτό» Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

· Διόρισε στη θέση των αιρετών συναδέλφων που παραιτήθηκαν, διευθύντριες σχολείων, με αποτέλεσμα το ΠΥΣΔΕ Κέρκυρας να λειτουργεί με 4 διορισμένους, από τη διοίκηση, εκπαιδευτικούς. Μάλιστα ο διορισμός αυτός έγινε, παραβιάζοντας το νόμο 1264/82, που ορίζει σαφώς ότι μετά από παραίτηση, θα πρέπει να εξαντληθούν όλοι οι υποψήφιοι, όλων των συνδυασμών που συμμετείχαν στις εκλογές και πήραν ψήφους. Αντ’ αυτού ο ΠΔΕ Ιονίων Νήσων, μετά τις πρώτες παραιτήσεις, προχώρησε κατευθείαν στο διορι-σμό μελών.

Κανένα αποτέλεσμα των «ψευτοεκλογών» δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί. Η διαδικασία της 7ης Νοεμβρίου θεωρείται ως μη γενόμενη. Δεν υπάρχουν «εκλεγμένοι» αιρετοί και κάθε απόπειρα ορισμού τους είναι παράνομη. Οι αιρετοί είναι ήδη παραιτημένοι και η κυβέρνηση αυτό το γνωρίζει. Ο κυβερνητικός εκβιασμός δε θα περάσει!

Στη νέα πρόκληση του Υπουργείου Παιδείας όλοι οι εκπαιδευτικοί απαντάμε με ενότητα. Κανείς διευθυντής, κανείς εκπαιδευτικός να μη δεχθεί να στηρίξει τα κυβερνητικά σχέδια, να συμμετέχει σε αυτά τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, είτε ως «διορισμένοι» είτε ως «αιρετοί», ακολουθώντας τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις όλων των παρατάξεων και των σωματείων.

Καλούμε εκ νέου:

· Τους συναδέλφους που τοποθετήθηκαν στις θέσεις των αιρετών, με την τελευταία πράξη ανασυγκρότησης του ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ, να παραιτηθούν ΑΜΕΣΑ! Η Θέση δεν είναι για διορισμένο! Είναι για αιρετό, που εκλέχθηκε από τους εκπαι-δευτικούς!

· Τους συναδέλφους, που είναι σε θέση διορισμένου μέλους του ΠΥΣΔΕ και του ΑΠΥΣΔΕ, να υποβάλουν εκ νέου την πα-ραίτησή τους, διεκδικώντας την αποχώρησή τους από τα ΥΣ και να μη δώσουν τη νομιμοποίηση που χρειάζονται τα

«δοτά» αυτά Υπηρεσιακά Συμβούλιά! Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, τους καλύπτει συνδικαλιστικά, με 3ωρη στάση εργασίας, για κάθε συνεδρίαση, στην οποία δε συμμετέχουν.

Να υπενθυμίσουμε στους ψευτο-αιρετούς που δεν παραιτήθηκαν, τη Βουσολίνου Ελένη, Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας και τον Αμοιρίδη Γιώργο, Διευθυντή του ΕΝΕΓΥΛ, οι οποίοι, εκμεταλλεύτηκαν τη συντριπτική αποχή των εκπαιδευτικών κι «εκλέχτηκαν» με λιγότερες από 10 ψήφους ο καθένας, ότι δεν εκπροσωπούν κανέναν, παρά μόνο τον εαυτό τους. Το σύνολο, σχεδόν, των εκπαιδευτικών, γύρισαν την πλάτη στις εκλογές αυτές, απέχοντας σε ποσοστό 94 %. Πρόκειται για ανοιχτή πρόκληση απέναντι στους συναδέλφους. Οι δήθεν «εκλεγμένοι» από τις εκλογές – παρωδία, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, τις ομόφωνες αποφάσεις του κλάδου, αλλά και τους συναδέλφους, τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Αποτελούν, πλέον, ξένο σώμα ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και τους παραδίδουμε στην κρίση και στη χλεύη των συναδέλφων.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, υλοποιώντας και την απόφαση της ΟΛΜΕ, αλλά και τις αποφάσεις που έχει πάρει μέχρι τώρα, θα προχωρήσει στη διαγραφή όσων εκπαιδευτικών δεν ακολουθήσουν τις αποφάσεις αυτές! 

Απαιτούμε:

· Να αποσυρθεί το άρθρο του ν/σ που προβλέπει την κατάργηση των αιρετών

· Να καταργηθεί η τροπολογία του ΠΔ 1/2003 που προβλέπει «ηλεκτρονικές ψηφοφορίες»

· Να παραταθεί η θητεία των αιρετών, όπως έγινε σε όλα τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, και να πραγματοποιηθούν ε-κλογές δια ζώσης όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search