• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας: «Προσβλητική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τους εργαζόμενους στον Τουρισμό»

April 09, 2021 2856

 

 

Ψήφισμα- καταγγελία από το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλληλων-Επισιτισμού Κέρκυρας για τη χθεσινή απόφαση του ΠΣ Ιονίων για τους εργαζόμενους στον τουρισμό.

Αναλυτικά:

Αθροίζοντας τις ψήφους των εκπροσώπων της παράταξης που στήριξε στις περιφερειακές εκλογές η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και έχοντας πολιτικό δεκανίκι τον επικεφαλής της παράταξης του ΚΙΝΑΛ , η κυβερνητική παράταξη στην περιφέρεια αρνήθηκε να στηρίξει τα αιτήματα επιβίωσης των εργαζομένων στην τουριστική οικονομία. Εκφράζοντας το τυφλό ταξικό τους μίσος και αναδεικνύοντας τις νεοφιλελεύθερες ‘’ιδεοληψίες ‘’ τους, οι 23 περιφερειακοί σύμβουλοι αρνήθηκαν τα ελάχιστα , αυτονόητα αιτήματα των εργαζομένων .

Ο ‘’ιδεοληπτικός’’ τους παραλογισμός , τους οδήγησε στο σημείο να χαρακτηρίσουν (μέσω της διευθύνουσας του αντιδραστικού μετώπου ) τα σωματεία χιλιάδων εργαζομένων του Ιονίου ως παραταξιακά . Θύμησε την εποχή της Χούντας και της ΕΡΕ όπου κάθε διαφορετική γνώμη χαρακτηριζόταν ‘’κομμουνιστική’’ , αδιαφορώντας ακόμη και για τους χιλιάδες εργαζόμενους που τους ψήφισαν και βιώνουν τις ίδιες άθλιες επιπτώσεις της ανέχειας μαζί με τους εργαζόμενους κάθε πολιτικής απόχρωσης . Για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου συνέταξαν ατάκτως και ψήφισαν ορισμένα δήθεν αιτήματα που τα μισά χρειάζονται ερμηνευτική εγκύκλιο για να γίνουν κατανοητά. Τι όμως αρνούνται στους εργαζόμενους με την ψήφο τους οι 23. Αρνούνται (αίτημα 1ο) Το συνταγματικό δικαίωμα στην εργασία και την υποχρέωση του κράτους να αποζημιώνει με επίδομα ανεργίας όσους εργαζόμενους δεν τους εξασφαλίζει εργασία. Ακόμη και αυτό το κουτσουρεμένο 3μηνο επίδομα δεν το εγκρίνει για τους εργαζόμενους στον τουρισμό το περιφερειακό αντιδραστικό μέτωπο.

Αρνούνται (Αίτημα 2ο ) Την καταβολή 600 ευρώ για να επιβιώσουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό από 10 Απρίλη έως 10 Αυγούστου που ενδεχομένως θα λάβουν τον πρώτο μισθό του καλοκαιριού . Αρνούνται (αίτημα 4ο ) Την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη ,την επέκταση του προγράμματος στήριξης και την καταβολή επιδόματος ανεργίας φέτος και του χρόνου στους ξεναγούς . Αρνήθηκαν (αίτημα 5ο ) Την αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο ύψος που προβλέπει ο ιδρυτικός νόμος με βάση τον μισθό. Αρνούνται (αίτημα 6ο )Την εφαρμογή του ν.1346/83 σε συνδυασμό με την κλαδική ΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων που υπεγράφη πριν ένα μήνα για επαναπρόσληψη των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των οδηγών τουριστικών λεωφορείων στις 25 Μάη. Αρνούνται (αίτημα 7ο )Την εφαρμογή ξανά του νόμου που προβλέπει την αναστολή εργασίας για τους εργαζόμενους των τουριστικών επιχειρήσεων που δεν θα λειτουργήσουν.

Αρνούνται (αίτημα 8ο ) Την υποχρέωση των εργοδοτών να καταβάλλουν την άδεια και το επίδομα αδείας που όφειλαν να καταβάλλουν το αργότερο έως τις 31/12/20 στους εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή εργασίας. Αρνούνται (αίτημα 9ο ) Την υπογραφή τοπικής κλαδικής ΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων ώστε να θεσπιστούν κανόνες εργασίας και αμοιβής και όχι εργοδοτική ζούγκλα. Αρνούνται (αίτημα 10ο ) Την διαγραφή ή το πάγωμα των λογαριασμών νερού, ηλεκτρικού, τηλεφωνίας, αδιαφορώντας αν τα σπίτια θα μείνουν δίχως φως νερό τηλέφωνο Αρνούνται (αίτημα 11ο ) Την ουσιαστική λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας. Αρνούνται ακόμη την ενίσχυση με προσωπικό του ΣΕΠΕ ώστε να είναι ανεξέλεγκτες οι επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα ελάχιστα εργατικά δικαιώματα. Εν τέλει αρνούνται και την ελάχιστη στήριξη στους μικροεπαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους στους οποίους διαχέεται το εισόδημα των εργαζομένων στον τουρισμό.

Ο Επτανησιακός λαός μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του κατανοώντας παράλληλα ότι όλα όσα απέσπασαν οι εργαζόμενοι κερδήθηκαν στον δρόμο του αγώνα για αυτό τόσο την Παρασκευή 9 Απρίλη, όσο και την Τρίτη 20 Απρίλη και όποτε χρειαστεί πρέπει να πλημμυρίσουν από κόσμο οι δρόμοι της πόλης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search