• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Εξαιρετικά χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού και στην Κέρκυρα - Ανησυχίες και 19 κρούσματα σήμερα

May 07, 2021 3484


Μπορεί κυβερνητικοί παράγοντες και η πλειονότητα των ΜΜΕ να θριαμβολογούν για την εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα μας, αλλά οι αριθμοί τους διαψεύδουν.
Στον πίνακα που δημοσίευσε ο καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ερευνητής Πάνος Ντούλας αποτυπώνονται τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης μέχρι σήμερα 7/5 ανά περιφερειακή ενότητα.
Στην Κέρκυρα αρκετά χαμηλά είναι τα ποσοστά εμβολιασμού των κατοίκων. Έχει εμβολιαστική κάλυψη το 22% του νησιού. Μετά βίας η Κέρκυρα βρίσκεται στην πρώτη 20άδα. Το υψηλότερο ποσοστό με 31% έχει η Θεσπρωτία κι αυτό σημαίνει ότι περίπου 1 στους 3 έχουν εμβολιαστική κάλυψη. Ακολουθούν οι ΠΕ Καστοριάς, Λασιθίου, Κεφαλλονιάς, Λευκάδας. Τα χαμηλότερα ποσοστά έχουν οι ΠΕ Χίου, Λέσβου, Ροδόπης, Δωδεκανήσων, Ξάνθης, Φωκίδας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Όσον αφορά τα κρούσματα η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για 43 κρούσματα προκάλεσε ποικίλες ανησυχίες και τροφοδότησε τρομοκρατικά δημοσιεύματα και ρεπορτάζ, από τα οποία είχε παραληφθεί η σημαντική παρατήρηση του ΕΟΔΥ ειδικά για την Κέρκυρα ότι περιλαμβάνονται κρούσματα προηγούμενου χρονικού διαστήματος λόγω καθυστερημένης δήλωσης στο Μητρώο Covid-19. Η σημερινή ανακοίνωση για 19 κρούσματα στην Κέρκυρα συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία και συνειρμούς για το συνωστισμό, κυρίως το πρωϊ του Μ. Σαββάτου και το βράδυ της Ανάστασης. Και είναι χαρακτηριστική η προσπάθεια εκπροσώπων της τοπικής και περιφερειακής "αυτοδιοίκηση" να φορτώσουν τις ευθύνες στις πλάτες και μόνον των πολιτών κάνοντας λόγο για "ατομική ευθύνη" σαν να μην ήταν οι τοπικοί φορείς που  οργάνωσαν τις εκδηλώσεις για το σπάσιμο των Μπότηδων και της Ανάστασης με τα τόσα ... πυρομαχικά που κοστίζουν ουκ ολίγα και δεν έχουν καμιά σχέση με τα κερκυραϊκά έθιμα, εκτός και αν θα μας πουν ότι κι αυτά χάνονται στο βάθος των αιώνων επί Ενετοκρατίας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search