• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Αιγιαλού καταπάτηση με πολυτέλεια και στιλ ή όταν οι παραλίες γίνονται ιδιωτικές - "Θαυμάστε" την ιδιωτική κατοικία Ίρις στα Γουβιά της Κέκρυρας

May 26, 2021 4364

Εδώ και πολλές δεκαετίες οι εκάστοτε κυβερνήσεις και η πλειονότητα των ΜΜΕ έχουν κτίσει τείχος ανοσίας στην καταπάτηση της δημόσιας περιουσίας. Η καταπάτηση του αιγιαλού και η μετατροπή των παραλιών σε ιδιωτικές φαίνεται να θεωρείται φαινόμενο φυσιολογικό και επίδειξη ισχύος και πλούτου που αντί να προκαλεί αντιδράσεις επαινείται από τα ΜΜΕ, όπως θα διαπιστώσετε σε ρεπορτάζ παρακάτω για "μία ειδυλλιακή κατοικία στην Κέρκυρα, περιτριγυρισμένη από πανέμορφους κήπους. Με τρεις ιδιωτικές παραλίες και πανοραμική θέα στον κόλπο των Γουβιών,"

Πρώτα όμως δυο λόγια σχετικά με τον αιγιαλό που καταπατείται διαρκώς με την ανοχή της πολιτεία και των φορέων της "τοπικής αυτοδιοίκησης" 

Αιγιαλός κατά τη Ελληνική νομοθεσία , είναι η παράκτια χερσαία ζώνη, που βρέχεται από τη θάλασσα, μέχρι τη στάθμη εκείνη που φθάνουν οι μεγαλύτερες και συνήθεις αναβάσεις των κυμάτων της. Ο αιγιαλός, όπως και η παραλία, η όχθη και η παρόχθια ζώνη είναι πράγματα κοινόχρηστα και ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο, το οποίο τα προστατεύει και τα διαχειρίζεται. Στο Νόμο "Περί διακρίσεως κτημάτων" επί βασιλείας Όθωνα, αναφέρεται ότι "οι αιγιαλοί, οι λιμένες, οι όρμοι (rades) και εν γένει όλα τα μέρη της επικρατείας όσα δεν δύνανται να γενώσιν ιδιοκτησία ιδιωτική, θεωρούνται ως κτήματα δημόσια". 

Ο καθορισμός των ορίων του αιγιαλού, της παραλίας και του παλαιού αιγιαλού γίνεται από Επιτροπή, η οποία συγκροτείται σε επίπεδο νομού. Σύμφωνα με τη νομολογία (ΣΤΕ 50/2010 Τμ. Ε'), ο αιγιαλός δεν δημιουργείται με σχετική πράξη της Πολιτείας, αλλά προκύπτει από φυσικά φαινόμενα, ήτοι τις μεγαλύτερες, αλλά συνήθεις αναβάσεις των κυμάτων, για τη διαπίστωση δε του πραγματικού αυτού γεγονότος προβλέπεται σχετική διοικητική διαδικασία.  Αρμόδια υπηρεσία για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας του αιγιαλού είναι η Κτηματική Υπηρεσία κάθε νομού που υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών. Στην ίδια απόφαση καθορισμού του αιγιαλού περιλαμβάνεται και ο καθορισμός της "παραλίας" ή και του "παλαιού αιγιαλού".

Ακολουθεί το ρεπορτάζ από το  mononews.gr με τίτλο: 

Iris: Μία ρομαντική κατοικία στην Κέρκυρα με τρεις ιδιωτικές παραλίες

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η Ίριδα ήταν μία από τις Άρπυιες. Νέα, με πλούσιο βραχύ χιτώνα, με μεγάλες πτέρυγες στους ώμους και χρυσά φτερωτά σανδάλια, φέροντας στο χέρι το κηρύκειο, όπως ο Ερμής. Φτερωτή και ορμητική σαν θύελλα, ήταν γνωστή ως πιστή και γοργοπόδαρη αγγελιοφόρος των θεών.

Δε δόθηκε άδικα το όνομά της σε μία ειδυλλιακή κατοικία στην Κέρκυρα, περιτριγυρισμένη από πανέμορφους κήπους. Με τρεις ιδιωτικές παραλίες και πανοραμική θέα στον κόλπο των Γουβιών, βρίσκεται μία ανάσα από τη θάλασσα. Καθώς ο ήλιος πέφτει και τα φώτα του νησιού ανάβουν, το τοπίο παίρνει μοναδικές χρυσαφένιες αποχρώσεις και ο όρμος μοιάζει βγαλμένος από παραμύθι.

 

Μπαίνοντας στο πανέμορφο σπίτι, θα βρούμε άνετα έπιπλα που δίνουν μία ρομαντική νότα στο χώρο. Ουδέτεροι τόνοι και ιδιαίτερα αξεσουάρ γεμίζουν στιλ κάθε δωμάτιο.

Η «ζεστή» κουζίνα και η τραπεζαρία της Iris βρίσκονται στο ιδανικό σημείο, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει ένα δείπνο με θέα που ξεκινά από την απέραντη πισίνα και φτάνει ως την πόλη της Κέρκυρας.

 

Το σπίτι είναι τριώροφο και περιλαμβάνει πέντε μεγάλα υπνοδωμάτια. Το ένα βρίσκεται στο ισόγειο, ενώ στον πρώτο όροφο συναντά κανείς δύο κρεβατοκάμαρες με γαλλικές πόρτες. Ο δεύτερος όροφος περιλαμβάνει δύο υπνοδωμάτια και ένα καθιστικό.

Ο εξωτερικός χώρος δεν υστερεί σε στιλ και ομορφιά. Είναι μεγάλος, ώστε να περάσει ολόκληρη η οικογένεια ποιοτικό χρόνο πλάι στην πισίνα, αλλά και στιγμές χαλάρωσης κάτω από την πέργκολα.

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search