Print this page

Εκδήλωση μνήμης Μάκη Σέρβου, Σάββατο 12/6, 7μμ

June 11, 2021 385

 

Εκδήλωση μνήμης του αγωνιστή της επαναστατικής αριστεράς Μάκη Σέρβου, στον ένα χρόνο από την εκδημία του, διοργανώνεται το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 στις 7 το απόγευμα, στο Κηπάκι της Τσαμαδού, στα Εξάρχεια.

Ο Μάκης Σέβος γεννήθηκε στον Σπαρτύλα Κέρκυρας το 1953 και έφυγε από τη ζωή πέρυσι σαν σήμερα.

Αγωνιστής από εφηβική ηλικία, ήδη από τα τελευταία χρόνια της δικτατορίας, ο Μάκης παρέμεινε μέχρι τέλους αφοσιωμένος στην υπόθεση της εργατικής τάξης και της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Ενταγμένος στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής επαναστατικής Αριστεράς, χωρίς ποτέ να εξαργυρώσει απολύτως τίποτα, αποτέλεσε υπόδειγμα αγωνιστικής συνέπειας και κομμουνιστικού ήθους.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί και η ειδική έκδοση μνήμης “Μάκης Σέρβος, του βαθέος κόκκινου εραστής” που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες από τις εκδόσεις “Κουκκίδα”.

Στο Δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε, συντρόφισσες και σύντροφοι του Μάκη Σέρβου αναφέρουν τα εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση μνήμης Μάκη Σέρβου

Εκδήλωση μνήμης του αγωνιστή της επαναστατικής αριστεράς Μάκη Σέρβου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021, στις 7:00 το απόγευμα, στο Κηπάκι της Τσαμαδού στα Εξάρχεια.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί και η ειδική έκδοση που αφιερώνεται στη μνήμη του με τίτλο:
«Μάκης Σέρβος (1953 – 2020)
του βαθέος κόκκινου εραστής».

Περιλαμβάνει τρία κείμενα του ίδιου του Μάκη μαζί με κείμενα αγωνιστριών και αγωνιστών που παρουσιάζουν πλευρές της διαδρομής και της προσωπικότητάς του.

Καλούμε όσες και όσους περπάτησαν στις ίδιες διαδρομές του αγώνα, όσες και όσους συντόνισαν τα βήματά τους με τον Μάκη στους δρόμους της πόλης, να τιμήσουμε μαζί τη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου και φίλου που μας άφησε πέρσι στις 9 Ιούνη και αποχαιρετήσαμε με πολιτική κηδεία στις 11/6/2020.

Η ιστορία του Μάκη είναι η ιστορία των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων της μεταπολίτευσης. Συμμετείχε σ’ αυτούς ήδη από την εξέγερση του Πολυτεχνείου όπως και σ’ όλους τους εργατικούς αγώνες, τους αγώνες κατά της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής, τους αγώνες για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Η μνήμη του θα μείνει ζωντανή στους αγώνες που συνεχίζονται για μια άλλη κοινωνία.

Συντρόφισσες και σύντροφοι του Μάκη Σέρβου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.