• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 10 π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΡΕΑΛΕ

June 13, 2021 2676

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 10 π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΡΕΑΛΕ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

οι μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις της περασμένης Πέμπτης 10 Ιούνη με εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς σε όλη την χώρα και στο νησί μας, στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας και ανάτασης σε όλους τους εργαζόμενους! Στέλνουν μήνυμα ότι η εργατική τάξη είναι εδώ, ανασυντάσσεται και ετοιμάζεται να περάσει στην αντεπίθεση! Στέλνουν μήνυμα ότι το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ, με την κατάργηση του 8ωρου, την θεσμοθέτηση της απληρωσιάς, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, την απαγόρευση της απεργίας κ.ά. δε διορθώνεται! Στέλνουν μήνυμα ότι η οριστική και μοναδική του θέσει είναι στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας!

Παράλληλα, στέλνουν μήνυμα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που όσα χρόνια κυβέρνησε διατήρησε όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των προηγούμενων και μάλιστα το ενίσχυσε στρώνοντας τον δρόμο για το σημερινό νομοσχέδιο-φρανκενστάιν της ΝΔ. Είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τις επιλογές της μεγάλης εργοδοσίας βάζοντας πλάτη ουσιαστικά στο νομοσχέδιο της ΝΔ. Δεν ξεχνάμε ότι μόλις δύο μέρες πριν την μεγαλειώδη απεργία οι δυνάμεις του καλούσαν ανοιχτά σε απεργοσπασία! Δεν ξεχνάμε ότι αμέσως μετά την απεργιακή ανάταση του λαού μας, στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας μαζί με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ καταψήφισαν την πρόταση για κλιμάκωση του αγώνα και νέα απεργία στις 16 Ιούνη και άνοιξαν τον δρόμο της αποκλιμάκωσης αποφασίζοντας στάση εργασίας (!), ώστε να διευκολύνουν το αντεργατικό έργο της κυβέρνησης και να προσπαθήσουν να βάλουν τρικλοποδιά στους εργαζόμενους!

Στέλνουν μήνυμα στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό της μαφιόζικης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της εργοδοτικής ομάδας της στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας ότι οι μεθοδεύσεις τους, για να στηρίξουν τις επιλογές των αφεντικών, δε θα περάσουν! Οι εργαζόμενοι τους έχουν πάρει χαμπάρι και τους έχουν γυρίσει την πλάτη εδώ και καιρό!

Οι εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί της περασμένης Πέμπτης τους έχουν κάνει να χάσουν τον ύπνο τους! Φοβούνται τους σεισμούς που έρχονται και απειλούν με καταστολή, μηνύσεις κ.λπ. όπως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης στον τόπο μας, η περιφερειακή αρχή Ιονίων Νήσων, που με εντολή και σε συνεργασία με τον σύμβουλο της εγκληματικής-ναζιστικής Χρυσής Αυγής, διώκει ποινικά τους απεργούς και τον λαό του νησιού μας, γιατί διεκδικούν μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τα παιδιά τους!

Κάνουμε τους φόβους του πραγματικότητα, συμμετέχοντας ακόμα πιο μαζικά στο Σωματείο μας. Οργανωνόμαστε για την μεγάλη μάχη που έχουμε μπροστά μας! Την Τετάρτη 16 Ιούνη η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση το αντεργατικό έκτρωμα! Τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει! Δεν έχουμε πει ακόμα την τελευταία μας κουβέντα!

Η απάντηση είναι μια! ΑΠΕΡΓΙΑ! Έτσι, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων αποφάσισε την προκήρυξη νέας 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ την Τετάρτη 16 Ιούνη 2021.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλο τον λαό του νησιού μας να συμμετάσχει ακόμα πιο μαζικά, με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 16ης Ιούνη και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, καθώς και στις 7 το απόγευμα στη συγκέντρωση στην Πόρτα Ρεάλε!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search