• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος: Φαραωνικό έργο στη Λίμνη Αντινιώτη, περιοχή Νatura 2000

July 11, 2021 4364

 

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας  με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει "φαραωνικό" το έργο στη λίμνη Αντινιώτη.

Αναλυτικά:

Η Λίμνη Αντινιώτη έχει χαρακτηρισθεί προστατευόμενη περιοχή Νatura 2000 λόγω της βιοποικιλότητας των υγρότοπων και δεν επιτρέπεται οικοδόμηση σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων. Στην παράκτια περιοχή, πλούσια σε φυσική χλωρίδα, επιτρέπονται μόνο γεωργικές εργασίας με μεθόδους βιολογικής καλλιέργειας.

Στις προστατευόμενες ζώνες περιλαμβάνεται και η περιοχή Αγίας Αικατερίνης, όπου, όπως έχουμε πληροφορηθεί, σχεδιάζεται η κατασκευή Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος που θα συμπεριλαμβάνει ξενοδοχείο και 45 βίλες μαζί με συνεδριακούς χώρους, SPA και ιατρικά κέντρα σε έκταση 237, 3 οικοδομήσιμων στρεμμάτων. Πρόκειται για επιχειρούμενη fast track επένδυση, που δύναται να παρακάμψει την περιβαλλοντική νομοθεσία σύμφωνα με το μνημονιακό νόμο (Ν4608/2019) ως «στρατηγική επένδυση».

Γνωρίζουμε ότι ο νόμος για τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα προβλέπει δημόσιο δρόμο πρόσβασης στο συγκρότημα και δυνατότητα κατανάλωσης 450 λίτρων νερού ανά κλίνη, δηλαδή πάνω από 300 τόνους νερού την ημέρα για τις συνολικές ανάγκες των εγκαταστάσεων. Αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς αυτό είναι δυνατόν όταν ήδη υπάρχει έντονο πρόβλημα επάρκειας νερού στην ευρύτερη περιοχή! Έχουν χορηγηθεί τα σχετικά πιστοποιητκά από το δήμο; Αν ναι, από ποια δημοτική αρχή και με ποια διαδικασία;

Δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας σε ένα ακόμη περιβαλλοντικό έγκλημα στο όνομα της «ανάπτυξης» και μάλιστα σε μία συγκυρία, που πληρώνουμε πολύ ακριβά την καταστροφή της φύσης και την ολοένα και μεγαλύτερη παρέμβασή μας στο χώρο του ζωϊκού βασιλείου με τη μετάδοση στον άνθρωπο ιών, που περιοριζόντουσαν μεταξύ των ζώων. Έτσι δημιουργούνται οι νέες πανδημίες, που εκτός των αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία μας, έχουν πλήξει τις τουριστικές επιχειρήσεις και είναι ευνόητο ότι δεν χρειάζονται νέα τουριστικά καταλύματα σε μια εποχή, που πολλά από τα ήδη υπάρχοντα είναι κλειστά ή υπολειτουργούν.

Αυτό που χρειάζεται είναι η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, η εξασφάλιση εργασιακής απασχόλησης των κατοίκων του νησιού μας και η μεγαλύτερη δυνατή αυτάρκεια προϊόντων. Βασική προϋπόθεση γι αυτό είναι η χρήση γης για αγροτική καλλιέργεια και όχι η καταστροφή της.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος                             Η Γραμματέας

Βέρα Κορωνάκη                        Βούλα Μπούκα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search