• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Επίσκεψη της Υφ. Τουρισμού στην Κέρκυρα με παχιά λόγια για «πρότυπο ειδικού τουρισμού» - H «ανάπτυξή» τους τσακίζει τον λαό και το περιβάλλον!

July 17, 2021 5210

 

Διήμερη επίσκεψη στην Κέρκυρα πραγματοποιεί από το πρωί της Παρασκευής 16 Ιουλίου η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη και αρέσκεται σε λόγια περί «ανάπτυξης του τουρισμού» και ειδικότερα για την Κέρκυρα ότι μπορεί να γίνει «πρότυπο ειδικού τουρισμού που θα αφορά θαλάσσιο τουρισμό, γαστρονομία, θρησκευτικό τουρισμό και οικοτουρισμό». Όλες αυτές οι συναντήσεις με αρμοδίους και αναρμοδίους εν είδει θεάματος δεν έχουν καμιά σχέση με τα προβλήματα και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων και με μια πολιτική ισόρροπης ανάπτυξης του τουρισμού με σεβασμό στον τόπο, το  περιβάλλον και τους ανθρώπους του μόχθου. Αλλά με το κέρδος των λίγων, των μεγάλων επιχειρήσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι η υφυπουργός παραβρέθηκε στα εγκαίνια του ξενοδοχείου Angsana, ενώ απέφυγε τους εργαζόμενους και προτίμησε «να πάει από άλλο δρόμο στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την προγραμματισμένη συνάντηση της με την περιφερειάρχη, ώστε να μην έρθει καθόλου σε επαφή με τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν απέναντι από την περιφέρεια στο KERKYRA GOLF, δείχνοντας έτσι την απέχθεια της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους», όπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας που τονίζει μεταξύ άλλων: «Ενώ λοιπόν χιλιάδες εργαζόμενοι στην Κέρκυρα, το Ιόνιο και ολόκληρη την χώρα βιώνουν συνθήκες εξαθλίωσης, το υπουργείο τουρισμού δια της υφυπουργού κας Ζαχαράκη κάνει τουρισμό στην Κέρκυρα.

Με ρεσιτάλ επισκέψεων σε επιχειρηματίες και αδιαφορώντας προκλητικά για την επιβίωση των εργαζομένων η υφυπουργός δείχνει για ποιους εργάζεται η κυβέρνηση». Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνάντηση που τελικά πραγματοποιήθηκε, η υφυπουργός απέφυγε να δεσμευτεί για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων

Εκτός των άλλων η υφυπουργός μετέβη στο Φαληράκι προκειμένου να επισκεφθεί τη Σχολή Ξεναγών και το ΙΕΚ Τουρισμού. Να σημειωθεί ότι το ΙΕΚ Τουρισμού που οδηγείται σε κλείσιμο λόγω έλλειψης προσωπικού και υποδομών. Ένα Εκπαιδευτήριο, που από το 1976 έως σήμερα προσέφερε ένα μεγάλο κομμάτι του εξειδικευμένου προσωπικού στο νησί αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Διαχρονικά οι κυβερνήσεις υπηρετούν το μοντέλο του βιομηχανοποιημένου και εκφυλιστικού  τουρισμού,  του «all inclusive» που περιλαμβάνει το 65% - 70% των ξενοδοχείων της χώρας, υπονομεύει την τοπική οικονομία των τουριστικών περιοχών προσφέροντας λουκέτα στους μικροεπιχειρηματίες την ώρα που αυγατίζει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

 Στο βωμό της «τουριστικής ανάπτυξης» και της «ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας θυσιάζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι μεγαλοξενοδόχοι έχουν επιβάλλει εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα σπάζοντας τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας  εντείνοντας την εκμετάλλευση.

Αυτού του είδους η τουριστική ανάπτυξη έχει ισοπεδώσει ολόκληρες περιοχές, προκαλεί τη ρύπανση της θάλασσας και καταστρέφει το περιβάλλον.  Με τον πρόσφατο νόμο για το χωροταξικό που αίρονται ακόμα και οι όποιοι περιορισμοί δόμησης σε οικολογικά ευαίσθητες περιοχές (Natura) και ανοίγει ο δρόμος της τσιμεντοποίησης, ενώ χιλιάδες στρέμματα ακόμα και ολόκληρα νησιά βγαίνουν στο σφυρί αντί πινακίου φακής. Τα πάντα θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους.

Οι περισσότερες παραλίες είτε έχουν καταπατηθεί από μεγάλες ή μικρές ξενοδοχειακές ή άλλες επιχειρήσεις είτε είναι γεμάτες ξαπλώστρες και ομπρέλες προκειμένου οι δήμαρχοι να γεμίσουν τα ταμεία τους. Η δημόσια περιουσία και η εκμετάλλευση των αιγιαλών και των παραλιών έχει παραδοθεί ή ξεπουληθεί στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Γιώργος Κ. Καββαδίας drepani.gr (argyrades.gr)

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search