• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Καλό ταξίδι Μίκη... Το έργο σου φλάμπουρο όλων των αγωνιζόμενων λαών του κόσμου.

September 09, 2021 646

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Καλό ταξίδι Μίκη...

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ με βαθιά συγκίνηση, λίγο πριν ευλαβικά τον σκεπάσει η γενέθλιος γη του, αποχαιρετούν τον δικό μας Μίκη, τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη του οποίου το έργο εξέφρασε με τον πιο γνήσιο τρόπο τους καημούς, τους πόθους και τους αγώνες του λαού μας για ένα μέλλον φωτεινό, για μια άλλη κοινωνία, δίκαιη και ανθρώπινη.

Το τεράστιο μουσικό του έργο (συμφωνικό, επικό, λαϊκό και λυρικό) έσπασε όλα τα σύνορα και έγινε κοινή παρακαταθήκη, κληρονομιά και φλάμπουρο όλων των αγωνιζόμενων λαών του κόσμου. Για τη χώρα μας είναι ορόσημο που σφραγίζει κάθε πτυχή του νεοελληνικού πολιτισμού. Με τον Μίκη Θεοδωράκη η έντεχνη μουσική συνάντησε δημιουργικά τη λαϊκή μουσική και τη λαϊκή ψυχή, η μεγάλη και ρωμαλέα ποίηση έγινε κτήμα του λαού, η αληθινή Τέχνη μπήκε σε μια ατέρμονη αλληλεπίδραση με τις γνήσιες λαϊκές αξίες. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το έργο του Μίκη Θεοδωράκη είναι για μας η ίδια η Ρωμιοσύνη!

Όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές, το έργο του αυτονομήθηκε και υψώθηκε πάνω και από τον ίδιο το δημιουργό του. Το έργο αυτό μπολιάστηκε με την ίδια την ιστορία του αγωνιζόμενου λαού, την Εθνική Αντίσταση, τους αγώνες του Δημοκρατικού Στρατού, τις φυλακές, τις εξορίες, την Ικαρία, τη Μακρόνησο… Ο ίδιος ο δημιουργός μπολιάστηκε με τα οράματα του κομμουνιστικού κινήματος ως μέλος της ΕΠΟΝ και του Κομμουνιστικού Κόμματος, γεγονός που άσκησε καθοριστική επίδραση στην προσωπικότητα και το έργο του. Τις σκληρές δεκαετίες που ακολούθησαν την ήττα συχνά ο δημιουργός στραβοπάτησε, ταλαντεύτηκε, λοξοδρόμησε, λάθεψε… Το έργο του, όμως, ένας γίγαντας που λες και είχε τη δική του ανεξάρτητη ζωή και ψυχή, έμεινε σταθερά προσανατολισμένο στην υπηρεσία των αγώνων και των ιδανικών του λαού μας αλλά και των λαών όλου του κόσμου! Ο Μίκης έφυγε αλλά τα τραγούδια του και η μουσική του παρακαταθήκη πέρασαν στην αιωνιότητα, μπήκαν στη χορεία των Μεγάλων πολιτιστικών έργων όλων των εποχών.

Μ’ αυτά τα τραγούδια θα ερωτευόμαστε, μ’ αυτά τα τραγούδια θα πηγαίνουμε στη διαδήλωση, μ’ αυτά τα τραγούδια θα πολεμάμε. Όσο και να προσπαθεί η πολιτική ηγεσία και η κυρίαρχη αστική τάξη υποκριτικά να μας πείσουν ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι οικουμενικός και ανήκει σε όλους χύνοντας μάλιστα κροκοδείλια δάκρυα, τους διαψεύδει το ίδιο το έργο του.

Καλό σου ταξίδι δικέ μας Μίκη Θεοδωράκη και ελαφρύ το χρώμα που θα σε σκεπάσει. Εμείς θα σε θυμόμαστε και θα σε τραγουδάμε πάντα!

9 Σεπτεμβρίου 2021

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search