• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΕΛΜΕ - ΣΕΠΕ, την Τρίτη 5/10 18:00 στην Ανουντσιάτα - Συνεχίζουμε δυναμικά την απεργία αποχή!

October 03, 2021 3381

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με το ΣΕΠΕ, την Τρίτη 5/10 18:00 στην Ανουντσιάτα.

Συνεχίζουμε δυναμικά την απεργία αποχή. Αποδομούμε τα ψεύδη της Υπουργού Παιδείας. Δε μας εκφοβίζουν οι αγωγές και οι επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής. Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια εκπαίδευση.

Το Υπουργείο Παιδείας, την τελευταία μέρα των συνεδριάσεων των συλλόγων διδασκόντων για την αξιολόγηση –αποτί-μηση των σχολικών μονάδων, επέλεξε να προσφύγει στα δικαστήρια, αξιοποιώντας τις κατάπτυστες προβλέψεις του νόμου Χατζηδάκη, για να ζητήσει να κηρυχτεί η απεργία – αποχή των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΟΙΕΛΕ – ΠΟΣΕΕΠΕΑ παράνομη και καταχρηστική. Η μαζική και αποφασιστική στάση χιλιάδων συναδέλφων και της συντριπτικής πλειοψηφίας των συλλόγων διδασκόντων να βάλουν φρένο στην πολιτική της κατηγοριοποίησης των σχολείων και των ταξικών φραγμών έχει στριμώξει για τα καλά την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ.

Το Υπουργείο, το οποίο τις τελευταίες μέρες βομβαρδίζει τα σχολεία με εγκυκλίους και αναφορές σε άρθρα περί πειθαρχικής τιμωρίας των εκπαιδευτικών για παράλειψη καθήκοντος και μαζί με διάφορους πρόθυμους επιδίωκε να τρομοκρατήσει τον εκ-παιδευτικό κόσμο και κυρίως το πιο ευάλωτο του κομμάτι (νεοδιόριστους και αναπληρωτές), με τη σημερινή του προσφυγή αποδεικνύει ότι δεν ίσχυαν όλα τα παραπάνω και η μόνη λύση διαφυγής από τα ίδια της τα αδιέξοδα ήταν να καταφύγει στην προσπάθεια ακύρωσης της απεργιακής αυτής διαδικασίας. Τα ποσοστά των σχολείων ήταν συντριπτικά υπέρ της ΑΠΕΡΓΙΑΣ –ΑΠΟΧΗΣ. Το Υπουργείο και η κυβέρνηση επέλεξε το τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Η Κυβέρνηση, σε ένα ακόμα επεισόδιο Νόμου και Τάξης, αποδεικνύει ότι στη μαζική, συλλογική και με δημοκρατικό τρόπο καταδίκη της πολιτικής της απαντά με την ποινικοποίηση των αγώνων, την τρομοκράτηση κάθε φωνής που της εναντιώνεται.

Η κίνηση αυτή γίνεται ακόμα πιο προκλητική όταν μέχρι αυτήν την ώρα το Υπουργείο δεν έχει καταδικάσει τις φασιστι-κές-ακροδεξιές δυνάμεις που επιτέθηκαν σε μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς στη Σταυρούπολη.

Οι εκπαιδευτικοί μέσα στην πανδημία με ανύπαρκτα μέσα και χωρίς στήριξη από το Υπουργείο δώσαμε έναν τεράστιο αγώνα για να κρατηθούν τα παιδιά κοντά στο σχολείο. Στα αιτήματα μας για μέτρα προστασίας της υγείας, προσλήψεις προσωπικού εκπαίδευσης, καθαριότητας, για ουσιαστικά μέτρα που θα εξασφαλίζουν ασφαλή και ανοιχτά σχολεία, οι πόρτες του Υπουργείου ήταν κλειστές, με ΜΑΤ.

Η πολιτική μετατροπής των μαθητών σε πελάτες των ιδιωτικών κολλεγίων και των εκπαιδευτικών σε υποτακτικούς των κερδών και της ανταγωνιστικότητας που προωθούν Κυβερνήσεις και ΕΕ έχει ήδη αξιολογηθεί και βαθμολογηθεί κάτω από τη βάση από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Αυτή η βάρβαρη πολιτική θέλει τα σχολεία μας να λειτουργούν πλήρως ανταγωνιστικά μεταξύ τους, με τους γονείς να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Απέναντι στους σχεδιασμούς αυτούς αντιστε-κόμαστε με την απεργία – αποχή.

Το Υπουργείο και η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κάθε επιχειρηματολογία στην προσφυγή ( από την παραβίαση υποχρέωσης δημό-σιου διαλόγου, την οποία το ίδιο αρνήθηκε να συζητήσει, την έλλειψη προσωπικού ασφαλείας, κάτι που δεν ισχύει για τα σχολεία κλπ) . Παρ’ όλα αυτά το ΥΠΑΙΘ επιμένει. Έφτασαν στο σημείο να υποστηρίζουν ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν δικαίωμα να αμφισβητούν ψηφισμένους νόμους. Επί της ουσίας η κυβέρνηση επιδιώκει να βάλει «στο γύψο» το δικαίωμα στην απεργία και να καταστείλει τη μαζική συλλογική αντίδραση των εκπαιδευτικών.

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης πρέπει να καταδικαστεί από όλους τους συναδέλφους και τα σωματεία, από όλους τους εργαζόμενους.

Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί της Αθμιας, Βθμιας οι οποίοι κρατάμε όρθια τα σχολεία είμαστε οι πρώτοι που ενδιαφερόμαστε για την ποιότητα του δημόσιου σχολείου, αντίθετα με την κυβέρνηση. Δώσαμε τη μάχη όλο αυτό το διάστημα για να στηρίξουμε τους μαθητές μας χωρίς την παραμικρή στήριξη από το Υπουργείο και την κυβέρνηση, διεκδικούμε ασφαλή και ανοιχτά σχολεία!

Όλοι οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς και τους μαθητές να βάλουμε φραγμό στον αυταρχισμό και τα αντιεκπαιδευ-τικά σχέδια.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά!

Στον δρόμο του αγώνα θα σπάσουμε τον «τσαμπουκά» της κυβέρνησης.

Αυτές κινήσεις δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης απέναντι στην ομόθυμη καταδίκη της πολιτικής της από το κλάδο. Η καλύτερη απάντηση στο Υπουργείο Παιδείας είναι οι εκατοντάδες σύλλογοι που πραγματοποιούνται σήμερα να αποφασί-σουν μαζικά απεργία – αποχή. Μέχρι να εκδικαστεί η αγωγή όλοι συνάδελφοι είναι πλήρως καλυμμένοι.

Όπως αναφέρει και η ΟΛΜΕ: «Με την 27/2004 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αναγνωρίσθηκε το τεκμήριο της νομιμότητας των απεργιακών κινητοποιήσεων, υπό την έννοια ότι μέχρι μια απεργιακή κινητοποίηση να κριθεί αμετακλήτως ως παράνομη από το αρμόδιο δικαστήριο θεωρείται νόμιμη, με συνέπεια, στο ενδιάμεσο αυτό χρονικό διάστημα (από την κήρυξη της απεργίας μέχρι την αμετάκλητη δικαστική κρίση) να μη μπορεί να επέλθει σε βάρος των απεργών οποιαδήποτε δυσμενής συνέπεια εξαιτίας της συμμετοχής τους στην απεργία.

Ως εκ τούτου, μέχρι την τελεσίδικη και αμετάκλητη κρίση της απεργίας αποχής ως παράνομης, καμία απολύτως συ-νέπεια δεν υπάρχει για τους/τις απεργούς. Είναι δεδομένο ότι αν το ΥΠΑΙΘ επιβάλλει οποιαδήποτε παράνομη ποινή σε απεργούς, η ΟΛΜΕ θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες, συνδικαλιστικές και νομικές, ενέργειες.»

Επίσης η πικρή αλήθεια για την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. είναι ότι, παρά την άσκηση πιέσεων εκ μέρους της, το Δικαστήριο με την απόφασή του απέρριψε, το αίτημά της περί απαγόρευσης της συνέχισης της απεργίας καθώς και το να κηρυχθεί η απόφαση προσωρινά εκτελεστή ενώ, φυσικά, δεν την έκρινε καταχρηστική.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με το ΣΕΠΕ, την Τρίτη 5/10 18:00 στην Ανουντσιάτα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search