Print this page

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο η Φώφη Γεννηματά

October 25, 2021 442


Πέθανε η Φώφη Γεννηματά σε ηλικία 57 ετών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ευαγγελισμού πέθανε από ηπατικό σοκ.

Η υγεία της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και λίγο πριν το μεσημέρι άφησε την τελευταία της πνοή.
Η κ. Γεννηματά είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 12 Οκτωβρίου με συμπτώματα ατελούς ειλεού, και μετά από εξονυχιστικές εξετάσεις είχε διαπιστωθεί, ότι είχε υποτροπιάσει ο καρκίνος.

Η Φώφη Γεννηματά είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 17 Νοεμβρίου του 1964 και ήταν μητέρα τριών παιδιών. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής (Α’ Αθήνας) με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ τον Απρίλιο του 2000. Το 2001 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Το 2002, εξελέγη υπερνομάρχης Αθήνας-Πειραιά.
Τον Οκτώβριο του 2009, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση του Γιώργου Α. Παπανδρέου. Στις 15 Ιουνίου του 2015, εξελέγη νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Το 2017 ανακοίνωσε την δημιουργία του πολιτικού φορέα ΚΙΝΑΛ, που οποίου υπήρξε επικεφαλής.

 Η ανακοίνωση του θανάτου της από τον "Ευαγγελισμό"

Η γνωστοποίηση του θανάτου της ήρθε από το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός":

"Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μμ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της".

Πέθανε η Φώφη Γεννηματά

Η γενναία μάχη της Φώφης Γεννηματά με τον καρκίνο

Η άλλοτε πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, εισήχθη στον Ευαγγελισμό στις 11 Οκτωβρίου, μετά και την κρίση ειλεού, ασθένεια του λεπτού εντέρου η οποία προβλημάτισε ιδιαίτερα τους γιατρούς, ενώ μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις είχε διαπιστωθεί ότι επρόκειτο για υποτροπή της βασικής της νόσου.

Η Φώφη Γεννηματά ήρθε αντιμέτωπη για πρώτη φορά με τον καρκίνο το 2008, καθώς διαγνώστηκε με όγκο στο μαστό. Η ίδια ήταν σχετικά προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο καθώς η ασθένεια της έχει και σημαντικό κληρονομικό υπόβαθρο.

Η Φ. Γεννηματά διαγνώστηκε σε ιδιαίτερα νεαρή ηλικία στα 44 της χρόνια, όπως και η μητέρα της.

Η Φώφη Γεννηματά, δίνοντας θάρρος σε όλες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, έχει μιλήσει συχνά για το θέμα της υγείας της, όπως και στις προσπάθειες που έκανε για την απόκτηση του πρώτου της παιδιού.

Μάλιστα, σε συνέντευξή της πέρυσι, μίλησε χωρίς φόβους για το καρκίνο υπενθυμίζοντας ότι η νόσος αυτή πριν αρκετά χρόνια της στέρησε τους δύο γονείς της.

Η Φώφη Γεννηματά μαζί με τον πατέρα της, Γιώργο
Η Φώφη Γεννηματά μαζί με τον πατέρα της, Γιώργο

Έχοντας στο νου της ότι ήταν ιδιαίτερα πιθανό να έχει κληρονομήσει τη σχετική προδιάθεση, όταν νόσησε μπόρεσε αρκετά γρήγορα να τον αντιμετωπίσει με επιτυχία. Όπως ανέφερε η ίδια, "διαγνώστηκε Σάββατο, χειρουργήθηκε Δευτέρα" και μια εβδομάδα αργότερα ήταν και πάλι ενεργή.

Από τη δεκαετία του '80 όταν και έχασε και τους δυο γονείς της, η ίδια δε σταμάτησε να εκφράζεται με δυναμισμό και να αναφέρει ότι "έχω μάθει να ζω την κάθε στιγμή, να χαίρομαι την οικογένειά μου, τους φίλους μου, να μην φοβάμαι να εκφράσω τα συναισθήματά μου και να δίνω ταυτόχρονα μάχες".

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.