Print this page

Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στα σχολεία της Κέρκυρας σήμερα - Τι λένε οι εκπαιδευτικοι

November 29, 2021 4637

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η διάδοση της πανδημίας και στα σχολεία της Κέρκυρας σήμερα, με 41 μολύνσεις σε μαθητές και 4 σε εκπαιδευτικούς.

Αναλυτικά , στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καταγράφηκαν θετικοί 17 μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί, και στη δευτεροβάθμια 24 μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί.

Από το Σεπτέμβρη τα εκπαιδευτικά σωματεία -ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ- αλλά και η Ένωση Γονέων είχαν προειδοποιήσει τόσο την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, όσο και τις τοπικές και περιφερειακές αρχές για το επερχόμενο 4ο κύμα της πανδημίας και τη -ζωτικής σημασίας – ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, όπως μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, επαρκές προσωπικό καθαριότητας, προσλήψεις εκπαιδευτικών, ΜΑΠ για μαθητές, εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες, προκειμένου να διασφαλιστεί η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια και υγιεινή για όλους τους εμπλεκόμενους.

Η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές, μη θέλοντας να ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ για τη λειτουργία των σχολείων, έκλεισαν αυτιά και μάτια, έριξαν την ευθύνη σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και:

  • Έβαλαν πλαφόν στο προσωπικό καθαριότητας που εργάζεται στα σχολεία με αποτέλεσμα να μη φτάνει για να μένουν τα σχολεία καθαρά.
  • Έκαναν λάστιχο τα υγειονομικά πρωτόκολλα (50+1 για να κλείσει ένα τμήμα), προκειμένου να υπάρχει η επίπλαστη πραγματικότητα ότι δεν κλείνουν τμήματα.
  • Προχώρησαν σε χιλιάδες συγχωνεύσεις τμημάτων, στοιβάζοντας ακόμα περισσότερο τους μαθητές μέσα σε αίθουσες – κλουβιά.
  • Δεν πήραν κανένα μέτρο ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών και ικανοποιηθούν τα αιτήματα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών, ώστε να λειτουργούν τα σχολεία με ασφάλεια.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων, τόσο πανελλαδικά όσο και στην Κέρκυρα. Ειδικά στα σχολεία της Κέρκυρας από 1η Νοεμβρίου έως και τις 12, έχουμε πάνω από 80 κρούσματα, μόνο στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας, τα οποία συνεχώς αυξάνονται. Κι όμως ούτε ένα τμήμα έχει κλείσει. Και είναι γνωστή η αύξηση των κρουσμάτων συνολικά στο νησί, καθιστώντας τόσο τα σχολεία, όσο και τους χώρους δουλειάς εστίες υπερ-μετάδοσης  του ιού.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, καλούνται οι γονείς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να κάνουν τα απαραίτητα rapid test στα παιδιά τους, όχι μόνο για να τα στείλουν σχολείο, αλλά και να δουν αν είναι καλά. Οι γονείς στους Δήμους Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, δεν έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν rapid test και βέβαια δεν έχουν τη δυνατότητα να έρχονται κάθε μέρα, στο Δημοτικό Θέατρο, προκειμένου να κάνουν τα απαραίτητα τεστ και είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν για όλα τα τεστ που κάνουν τα παιδιά τους και οι ίδιοι. Τεστ, που τα παιδιά, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ να κάνουν, όταν υπάρχει κρούσμα στο τμήμα τους.

Ως εδώ! Τέρμα πια στην κοροϊδία! Εδώ και τώρα η κυβέρνηση, Υπ. Παιδείας και Δήμοι να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα σχολεία να μην καταστούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Εδώ και τώρα:

  • Μαζικά τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, για εκπαιδευτικούς, μαθητές και όλους τους εργαζόμενους (σχ. καθαρίστριες, τροχονόμοι, κυλικεία )
  • Άμεσα μόνιμα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Βόρεια και Νότια Κέρκυρα
  • Άμεση στελέχωση των Κέντρων Υγείας σε Βορρά και Νότο.
  • Μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη.
  • Άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά π[ου υπάρχουν.
  • Άδεια ειδικού σκοπού για όλους τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Να μην κοπεί ούτε μια μέρα κανονικής άδειας για όσους συναδέλφους έκαναν ή θα κάνουν χρήση της συγκεκριμένης άδειας.
  • ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να πάρουν άμεσα θέση για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.