• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Πέθανε ο επί 24 χρόνων πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουρουτός

December 17, 2021 625


Έφυγε από τη ζωή, μετά από σκληρή μάχη τεσσάρων μηνών στην εντατική, ο επί 24 χρόνια πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), Μιχάλης Κουρουτός.

Η ανακοίνωση, της ΟΙΕΛΕ:

Ο Πρόεδρός μας, ο ηγέτης της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός, από σήμερα το πρωί ανήκει στην αιωνιότητα

Πώς να σε συντροφέψω καλέ μου στον ουρανό που πας, κουράγιο πού να κλέψω αητέ μου που δε φτεροκοπάς;

Ο Μιχάλης Κουρουτός, ο Πρόεδρός μας, ο ηγέτης της Ομοσπονδίας μας, ταξιδεύει από το πρωί στο Επέκεινα, μετά από γενναία μάχη σχεδόν 4 μηνών στην εντατική.

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν τη συντριβή, την οδύνη, τον πόνο όλων μας, των συντρόφων, των συνοδοιπόρων, των συναγωνιστών, των φίλων.

Έφυγε ένας μεγάλος, έφυγε ένας αναντικατάστατος. Έφυγε ένας από τους κορυφαίους συνδικαλιστές της γενιάς του, ένας άνθρωπος που άλλαξε το ρου των πραγμάτων στο χώρο της Παιδείας, που η φωνή του ακουγόταν δυνατή, πέρα από τα στενά όρια του κόσμου της εκπαίδευσης. Ένας άνθρωπος που αγαπούσαν οι φίλοι και σέβονταν οι αντίπαλοι.
Δίνουμε τη δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε το δύσβατο, το μοναχικό, τον ωραίο όμως δρόμο που χάραξε. Έναν δρόμο που επιφυλάσσει πολλές πίκρες και λίγες χαρές. Αξίζει όμως αυτός ο σκληρός, συχνά άνισος αγώνας. Αξίζει να πολεμάει κανείς, όπως πολέμησε ο Μιχάλης σε όλη του τη ζωή, για το όνειρο.

Για μια καλύτερη εκπαίδευση, για μια πιο δίκαιη κοινωνία, για την αξιοπρέπεια του ιδιωτικού εκπαιδευτικού, για τα δίκαια των εργαζόμενων, για τις νέες γενιές.

Στο καλό αητέ,
Στο καλό «ακροβάτη»,
Θα είσαι για πάντα στην καρδιά μας, στις ψυχές μας, στη μνήμη μας.

Λεπτομέρειες για την κηδεία του Μιχάλη θα ανακοινωθούν από την ιστοσελίδα μας.

ΑΔΕΔΥ: Υπερασπίστηκε με σθένος τους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Μιχάλη Κουρουτού, τέως Προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.).

Ο Μιχάλης Κουρουτός, επί 24 χρόνια Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, υπερασπίστηκε με σθένος και αποφασιστικότητα τους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση και αγωνίστηκε για την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους, αλλά και για μια πιο δίκαιη κοινωνία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους συναδέλφους, στην οικογένεια και στους οικείους του.

ΟΛΜΕ: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα του με όλες τις δυνάμεις μας.
Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την τραγική απώλεια του συναδέλφου και επί χρόνια προέδρου της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλη Κουρουτού.

Ο θάνατος του στερεί τον τόπο και την εκπαίδευση από έναν αγωνιστή Παιδαγωγό που με υπευθυνότητα, αξιοπρέπεια και διάθεση προσφοράς πάλευε επί δεκαετίες για μια καλύτερη εκπαίδευση και μια πιο δίκαιη κοινωνία για τις νέες γενιές.

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα αυτόν με όλες τις δυνάμεις μας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Αντί στεφάνου, η ΟΛΜΕ θα καταθέσει χρήματα στη Φλόγα, όπως ο ίδιος επιθυμούσε.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search