• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Έφυγε από τη ζωή ο Μίμης Στεφανάκος

December 18, 2021 579

 

 
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών άφησε ο Μίμης Στεφανάκος, ο οποίος για μια επταετία φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η ανακοίνωση των «ερυθρόλευκων».

Ο Μίμης Στεφανάκος απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών. Γεννημένος στις 19 Οκτωβρίου 1936 στην Καλαμάτα, φόρεσε για επτά χρόνια (1958-1965) τη φανέλα του Ολυμπιακού. (ήταν αμυντικός) Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία από την Υπεροχή Νεαπόλεως. Το 1958 πήγε στον Ολυμπιακό, ενώ είχε δελτίο και ήταν αθλητής στην κολύμβηση του Παναθηναϊκού, ο οποίος τον διεκδίκησε μαζί με την ΑΕΚ.

Μετά την αποχώρησή του από τους «ερυθρόλευκους», το 1965, πήγε στην Νότια Αφρική και αγωνίστηκε με τις τοπικές Ρέιντζερς και Κορίνθιανς. Χρίστηκε 8 φορές διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Παντρεύτηκε την ηθοποιό Μάρθα Καραγιάννη, ενώ κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας ασχολήθηκε κι αυτός με την ηθοποιία και μετείχε σε επτά ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Μίμης Στεφανάκος

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

 

«Η οικογένεια του Ολυμπιακού αποχαιρετά τον θρυλικό Μίμη Στεφανάκο, που άφησε απόψε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών.

Ο Μίμης Στεφανάκος φόρεσε για επτά χρόνια (1958-1965) την ερυθρόλευκη φανέλα, τιμώντας τη όπως της αρμόζει. Στην καριέρα του με τον Ολυμπιακό κατέκτησε δύο φορές το πρωτάθλημα Ελλάδας, έξι φορές το Κύπελλο, πήρε ένα Βαλκανικό Κύπελλο, ενώ αγωνίστηκε και στην Εθνική ομάδα. Ήταν επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του.

Μίμη Στεφανάκο, καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες…».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search