• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Θλίψη για την απώλεια του Μάνου Τσαγκαράκη

January 03, 2022 753



Έφυγε από τη ζωή ο Πρόεδρος επί σειρά ετών της Ε.Λ.Μ.Ε. Σιβιτανιδείου, Μανώλης Τσαγκαράκης σε ηλικία 53 χρονών, ο ακούραστος μαχητής και καινοτόμος παιδαγωγός.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΜΕΣΙ τονίζει πως ο χαμός του βύθισε «στη θλίψη την οικογένειά του, τους συναδέλφους και τους μαθητές του στη Σιβιτανίδειο Δημόσια σχολή τεχνών & επαγγελμάτων, καθώς και πλήθος άλλων εκπαιδευτικών και ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων που γνώριζαν αυτόν τον οραματιστή δάσκαλο και συνεπή αγωνιστή.
Όλοι εμείς που εργαστήκαμε δίπλα του, ως συνάδελφοι ή συναγωνιστές του αισθανθήκαμε την ειλικρίνεια, εγκαρδιότητα, αντικειμενικότητα και δικαιοσύνη που τον διέκρινε. Το ήθος του και το χαμόγελό του ήταν κύριο χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς του, εμπνέοντας με το παράδειγμά του μαθητές, φίλους και συνεργάτες.
«Είχα την ευκαιρία και την τύχη να είμαι μαθητής του, όπως και πολλοί άλλοι. Τον θεωρούσα από τους μέντορες μου στην τέχνη, επειδή μας έδειξε πόσο σημαντικό είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. Από τους καλύτερους καθηγητές αλλά πάνω απ' όλα από τους καλύτερους ανθρώπους που γνώρισα».

Καλό ταξίδι Μανώλη…».

Τη βαθιά θλίψη της για το θάνατο του Μανώλη Τσαγκαράκη εξέφρασε η Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή, κάνοντας λόγο για έναν απρόσμενο χαμό κα μια άδικη απώλεια.


«Απρόσμενος κεραυνός έπεσε αποβραδίς στην εκπαιδευτική μας κοινότητα και σκόρπισε οδύνη και βαθιά θλίψη. Άδικη η απώλεια του αγαπητού μας συναδέλφου. Ο Μανώλης διάλεξε να φύγει σε χρόνο με χρώμα γιορτινό, έτσι του ταίριαζε. Ο Μανώλης πήρε όλα τα ψυχικά του αποθέματα και σαλπάρισε για το μακρινό, χωρίς γυρισμό ταξίδι του. Εμείς ευχαριστούμε τον συνεπή, ευαίσθητο, καλόψυχο και ευγενή συνάδελφο, για ότι προσέφερε μέσα από την διδακτική και συνδικαλιστική του ιδιότητα στην Σιβιτανίδειο Σχολή. Σεβόμενοι την παρακαταθήκη που αφήνει που είναι η ευθύνη, η αγάπη, η ενότητα και η συναίνεση. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αιωνία η μνήμη του».

ΟΛΜΕ: Πραγματικός δάσκαλος στο σχολείο και στον αγώνα
Με αφορμή τον τραγικό χαμό του Μανώλη Τσαγκαράκη, η ΟΛΜΕ αναφέρει πως «ο θάνατος του στερεί την εκπαιδευτική κοινότητα από έναν αγωνιστή εκπαιδευτικό που με πνεύμα αισιοδοξίας, υπευθυνότητας, αξιοπρέπειας και διάθεση προσφοράς πάλευε επί δεκαετίες για μια καλύτερη και ποιοτικότερη Γενική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και μια πιο δίκαιη κοινωνία για τις νέες γενιές. Ήταν πραγματικός Δάσκαλος στο σχολείο αλλά και στον αγώνα. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα αυτόν με όλες τις δυνάμεις μας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

ΣΥΝΕΚ: Τραγική η απώλεια του Μανώλη Τσαγκαράκη
Για έναν «εκπαιδευτικό που ήξερε να εργάζεται άοκνα και να αγωνίζεται αποτελεσματικά για τo δίκαιο των συναδέλφων και το δημόσιο σχολείο» κάνουν λόγοι οι ΣΥΝΕΚ.

«Η ηρεμία του και η καλλιτεχνική ευαισθησία του συνδυαζόταν με την φωτιά της μάχης και την δίψα για δικαιοσύνη. Υπήρξε σπάνιος άνθρωπος, άξιος δάσκαλος, εξαιρετικός συνάδελφος και αγαπημένος φίλος. Και πάνω απ' όλα ένας ρομαντικός ιδεολόγος αλλά και αποφασισμένος αγωνιστής. Το εκπαιδευτικό κίνημα χάνει έναν σπουδαίο Αγωνιστή και Παιδαγωγό.

Η οικογένεια των ΣΥΝΕΚ θρηνεί ένα αγαπημένο μέλος της. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Οι αγώνες και η προσφορά του θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για όλους και όλες μας. Θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο πάθος τους αγώνες μας για ένα δημόσιο δημοκρατικό σχολείο για όλα τα παιδιά, για μία καλύτερη κοινωνία για όλους τους ανθρώπους.

Καλό ταξίδι σύντροφε μας...»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search