• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

ΤΕ Κέρκυρας & ΚΟΒ Νότου ΚΚΕ: Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο των συντρόφων Πάνου Μπόικου και Φίλιππου Άνθη

January 06, 2022 56

ΤΕ Κέρκυρας & ΚΟΒ Νότου ΚΚΕ: Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο των συντρόφων Πάνου Μπόικου και Φίλιππου Άνθη

Η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας και η ΚΟΒ Νότου αποχαιρετούν με θλίψη τους συντρόφους τους, Φίλιππα Άνθη και Πάνο Μπόικο που έφυγαν από τη ζωή την περίοδο των εορτών, έχοντας κλείσει έναν μεγάλο και γεμάτο κύκλο ζωής, αδιάλειπτης δράσης και ανυποχώρητων αγώνων. Μέχρι την τελευταία τους πνοή στάθηκαν πιστοί, μέσα από τις γραμμές του κόμματος, στον αγώνα της εργατικής τάξης για την απελευθέρωσή της από την σκλαβιά της εκμετάλλευσης. Ενώ την περίοδο 1989-1991 είχαν τη δική τους ιδιαίτερη μεγάλη συμβολή ώστε το κόμμα να σταθεί όρθιο και να μην χάσει τη φυσιογνωμία του και στη συνέχεια στην ανασυγκρότησή του.

Ο σύντροφος Πάνος Μπόικος γεννήθηκε στο χωριό Άγιος Ματθαίος, το 1976 σε ηλικία 31 χρονών οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής για πολλά χρόνια, ενώ ανέλαβε χρέη Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ περί το 1977. Υπηρέτησε το εργατικό κίνημα ως πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων στον νομό και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

Ο σύντροφος Φίλιππας Άνθης, από τα Επισκοπιανά, οργανώθηκε στο κόμμα το 1978 και ήταν μέλος της Βιομηχανικής Αχτίδας Μετάλλου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα. Το 1983 ήρθε στη Κέρκυρα. Διετέλεσε μέλος της Ν.Ε. του ΚΚΕ για πολλά χρόνια, γραμματέας της Αχτίδας Νότου. Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Επισκοπιανών και για ένα διάστημα πρόεδρος του. Παρά τα προβλήματα υγείας που τον ταλάνιζαν για πολύ μεγάλο διάστημα της ζωής του δεν το έβαλε κάτω.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους οικείους τους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search