Print this page

Καλό ταξίδι αγαπημένη μας, Αριστούλα

January 23, 2022 511
Έφυγε από τη ζωή  σκορπίζοντας απέραντη θλίψη στους δικούς της ανθρώπους, τους αγαπημένους της μαθητές και τις μαθήτριες, σε όλες κι όλους που την ζήσανε, αφήνοντας ένα αναπάντητο γιατί η εκπαιδευτικός Αριστούλα Κωνσταντινίδου 56 ετών μετά από τη δύσκολη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Αποχαιρετώντας τη συντρόφισσα, Αριστούλα

Αγαπημένη μας Αριστούλα,

 

Αγαπημένη μας συναδέλφισσα,

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την οδύνη μας. Φεύγεις πρόωρα και αιφνιδιαστικά σκορπίζοντας απέραντη θλίψη στους δικούς σου ανθρώπους, τους αγαπημένους σου μαθητές και τις μαθήτριες, σε όλες κι όλους εμάς που σε ζήσαμε, αφήνοντας ένα αναπάντητο γιατί, να βασανίζει στο μυαλό μας.

Αριστούλα, αυτό που έμαθες να κάνεις καλά από μικρό παιδί ήταν να αγωνίζεσαι ενάντια στις αντιξοότητες της ζωής. Αυτό έκανες και τον τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο.

Αφοσιωμένη πάντα, με ζήλο και μεράκι στους μαθητές, τις μαθήτριές σου και στα κορίτσια σου που μεγάλωνες με τόση αγάπη και αφοσίωση.

 

Αγωνίστρια στο κλάδο των εκπαιδευτικών, στο χώρο του σχολείου. Υπήρξες στη ζωή, όσων είχαμε την τύχη να σε συναντήσουμε και να σε γνωρίσουμε, μια σπουδαία συναδέλφισσα, ένας όμορφος άνθρωπος.

Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες που συνυπηρετήσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί σου μέσα και έξω από το σχολείο, σε ξεχωρίζαμε για την αλληλεγγύη στους ανθρώπους γύρω σου, την εντιμότητά σου, την προσήλωση και την επιμονή με την οποία υπερασπιζόσουν τις ιδέες σου. Αναγνωρίζαμε και σεβόμασταν τις αγωνίες και τους προβληματισμούς που κατέθετες ως μητέρα κι εκπαιδευτικός αλλά και ενεργή πολίτισσαβάζοντας το δικό σου λιθαράκι στους πολύχρονους αγώνες μας για αξιοπρέπεια, μόρφωση, δικαιοσύνη, δημοκρατία.

Αριστούλα, ξέρουμε ότι ο κόσμος μας δεν είναι δίκαιος, όπως ξέρουμε ότι κι εσύ -με τον δικό σου προσωπικό τρόπο- έδωσες δύσκολο αγώνα να στηρίξεις το Δημόσιο σχολείο, να βοηθήσεις με κάθε τρόπο τα παιδιά του λαού, μαζί με τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που αγωνίζονται για τη δημοκρατία και την παιδαγωγική ελευθερία στο σχολείο ενάντια σε αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, ενάντια στην κακόφημη αξιολόγηση και τους αξιολογητές, μέχρι και την τελευταία στιγμή, πριν φύγεις για το νοσοκομείο.

 

Θα είσαι πάντα στην καρδιά μας. Θα είσαι μαζί μας στους αγώνες για ένα σχολείο που υπερασπίζεται τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια του/της εκπαιδευτικού, τη μόρφωση των παιδιών και μια κοινωνία πιο δίκαιη και απελευθερωμένη!

Καλό ταξίδι αγαπημένη μας, Αριστούλα.

Στον σύντροφο και συνοδοιπόρο της ζωής σου, Οδυσσέα Κουλιούμπα και τις αγαπημένες σας κόρες εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και τη βαθιά μας συμπαράσταση.

Οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι, οι φίλες και οι φίλοι σου από την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤ΄ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.