Print this page

Πέθανε από κορωνοϊό ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βασίλης Μποτίνος - BINTEO

February 16, 2022 504

 

Πέθανε από κορωνοϊό ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Βασίλης Μποτίνος, σε ηλικία 78 ετών.


Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο ΚΑΤ.

Αιχμές ΠΟΕΔΗΝ για τον θάνατο του Βασίλη Μποτίνου
Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της, ο Βασίλης Μποτίνος είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό και διασωληνώθηκε αρχικά σε απλό θάλαμο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Τελικά, μετά από εννέα μέρες βρέθηκε ΜΕΘ όπου και διακομίστηκε. Με την ίδια να διερωτάται «πόσο επιβάρυνε αυτό την υγεία του;» «Ας μας πουν οι ειδικοί» καταλήγει.

Ολυμπιακός: «Βασίλη Μποτίνο, καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες…»
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ολυμπιακός για το θλιβερό γεγονός αναφέρει: «Ο Βασίλης Μποτίνος, εκ των πρωταγωνιστών στη θρυλική ομάδα του Μάρτον Μπούκοβι, συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο.

Αγωνιζόμενος στην επίθεση, φόρεσε την ερυθρόλευκη από το 1965 έως το 1971, κατακτώντας σε αυτό το διάστημα δύο φορές το πρωτάθλημα Ελλάδας (1966, 1967) και τρεις το κύπελλο (1964, 1968, 1971). Υπήρξε διεθνής με την εθνική ομάδα ενώ κατέκτησε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ενόπλων (1968, 1969).

Βασίλη Μποτίνο, καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες…».

Ποιος ήταν ο Βασίλης Μποτίνος
Ο Βασίλης Μποτίνος γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1944 στο Βόλο.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από τον τοπικό Ολυμπιακό όπου αγωνιζόταν ως σέντερ φορ.
Το 1964 αφού προηγουμένως είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ των «ερυθρόλευκων» της Μαγνησίας με 19 γκολ σε 29 αγώνες, πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό έπειτα από ενέργειες του τότε αντιπροέδρου της ομάδας Σηφαλάκη παρά το γεγονός ότι ενδιαφέρον για την απόκτησή του είχαν εκφράσει τόσο ο Πανιώνιος όσο και ο Ηρακλής.

Στην ομάδα του Πειραιά αγωνίστηκε με επιτυχία ως εξτρέμ και παρέμεινε μέχρι το 1971 όταν ένας σοβαρός τραυματισμός, έβαλε πρόωρα τέρμα στην καριέρα του. Το 1972 αγωνίστηκε με την φανέλα του Παναιγιάλειου στην Β’ Εθνική.

Με τον Ολυμπιακό σε 140 συμμετοχές πέτυχε 120 τέρματα και ψηφίστηκε στην χρυσή ενδεκάδα του Ολυμπιακού όλων των εποχών ως αριστερός εξτρέμ. Η τελευταία σεζόν που αγωνίστηκε ήταν το 1973-’74 με τον Πανιώνιο.

Υπήρξε 12 φορές διεθνής με την Εθνική Ελλάδας πετυχαίνοντας 3 τέρματα από το 1967 μέχρι το 1969.

Επίσης, κατέκτησε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ενόπλων 1968 και 1969.

Πέθανε ο Βασίλης Μποτίνος: Η οικογένεια του Ολυμπιακού πενθεί για την  απώλεια ενός ερυθρόλευκου ήρωα (Βίντεο-Εικόνες)

Η ιστορία του και η στοχοποίηση από τη Χούντα

Αγωνιζόμενος στην επίθεση, ο Βασίλης Μποτίνος φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού από το 1965 έως το 1971, κατακτώντας σε αυτό το διάστημα δύο φορές το πρωτάθλημα Ελλάδας (1966, 1967) και τρεις το κύπελλο (1964, 1968, 1971). Υπήρξε διεθνής με την εθνική ομάδα ενώ κατέκτησε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ενόπλων (1968, 1969).

Μάλιστα, ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του στο gazzetta.gr είχε πει πως η Χούντα δεν τον άφησε να πάρει μεταγραφή στο εξωτερικό. Όλα ξεκίνησαν στις 31 Δεκεμβρίου του 1967, όταν μετά από έναν καυγά, ο Μπότινος ενστικτωδώς είχε ρίξει σφαλιάρα στον νέο γενικό αρχηγό του Ολυμπιακού τότε, τον Συνταγματάρχη Παπαποστόλου, κάτι που ο ίδιος δεν ήξερε. Αρχικά δεν ήθελε να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά έπειτα από παρότρυνση του κόσμου το έκανε.

«Είχα πολλά προβλήματα και με τον Ασλανίδη, που είχε ενημερωθεί για όλα. Δεν μου έβγαζε διαβατήριο και δεν με άφηνε να φύγω. Είχα πολλές προτάσεις, η μεγαλύτερη ήταν από Γερμανία, 1.5 εκατομμύρια μάρκα το χρόνο. Αλλά ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε η δικτατορία με άφηναν. "Ακόμα και νεκρός θα παίζεις εδώ", μου έλεγαν», με τις απειλές προς την οικογένειά του να είναι συχνό φαινόμενο.

Παρά το τεράστιο ταλέντο του, η καριέρα του τελείωσε άδοξα. Την ώρα που διένυε μια εξαιρετική περίοδο και οι προτάσεις των ξένων ομάδων διαδέχονταν η μία την άλλη, το 1970 υπέστη έπαθε μια θλάση που αποτέλεσε την αρχή του τέλους. «Ο τραυματισμός μου ήταν οργανωμένη εγκληματική ενέργεια. Οι γιατροί έλεγαν να μην με βάζουν, αλλά έπαιζα με το ζόρι, με απειλούσαν με στρατοδικεία, επειδή αν δεν έπαιζα θα πήγαινα κόντρα στην επανάσταση. Τελικά, μου κόπηκε ο τετρακέφαλος», είχε πει ο Βασίλης Μποτίνος.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.