• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Παράσταση διαμαρτυρίας των Λογιστών Κέρκυρας

June 08, 2022 3355



Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στην είσοδο της ΔΟΥ Κέρκυρας. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: Εμείς οι λογιστές που κρατήσαμε όρθια την ελληνική οικονομία σε συνθήκες δύσκολες και απάνθρωπες κατά το διάστημα της πανδημίας, χωρίς καν να μας έχουν χορηγηθεί υγειονομικά πρωτόκολλα από ΕΟΔΥ, αντιδρούμε στους σχεδιασμούς που γίνονται, με προχειρότητα και σχεδόν απρόσεκτα και με το σκεπτικό από τους υπευθύνους ότι <<οι λογιστές θα υλοποιήσουν τα πάντα και θα ανταπεξέλθουν σε όλα>>. 

Η ανακοίνωση-

Στα πλαίσια υποστήριξης των παράλληλων κινητοποιήσεων της Ε.Φ.Ε.Ε.Α (Λογιστών Αττικής), αλλά και των επικείμενων δραστηριοποιήσεων και των υπολοίπων συλλόγων λογιστών-φοροτεχνικών της Χώρας, καλούμε τους συναδέλφους να παραστούν την Πέμπτη 9/6/2022 στην είσοδο της ΔΟΥ Κέρκυρας ώρα 10:30 σε ολιγόωρη συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας αντιδρώντας και στέλνοντας το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για την προχειρότητα και ανοργανωσιά κυρίως της Διοίκησης της Α.Α.Δ.Ε, του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εργασίας σε θέματα που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής και σοβαρότητας.

Εμείς οι λογιστές που κρατήσαμε όρθια την ελληνική οικονομία σε συνθήκες δύσκολες και απάνθρωπες κατά το διάστημα της πανδημίας, χωρίς καν να μας έχουν χορηγηθεί υγειονομικά πρωτόκολλα από ΕΟΔΥ, αντιδρούμε στους σχεδιασμούς που γίνονται, με προχειρότητα και σχεδόν απρόσεκτα και με το σκεπτικό από τους υπευθύνους ότι <<οι λογιστές θα υλοποιήσουν τα πάντα και θα ανταπεξέλθουν σε όλα>>.

Από το ξεκίνημα της πανδημίας μέχρι και σήμερα οι απανωτές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου καθώς και οι εγκύκλιοι που εκδίδονταν εκ΄ των υστέρων, σε συνδυασμό με τις ασφυκτικές προθεσμίες των καταληκτικών ημερομηνιών, ανάγκασαν τους λογιστές να κλειστούν στα λογιστικά γραφεία, αψηφώντας τον κίνδυνο του Κορονοϊού.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μέσα σε αυτό το διάστημα καλεστήκαμε να διαχειριστούμε τα my data συνοδευόμενα με πολλά λειτουργικά προβλήματα και αστοχίες.

Εν μέσω υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μας ανέθεσαν να ασχοληθούμε και με την επικαιροποίηση των στοιχείων των φορολογουμένων, ηλικιωμένων ανθρώπων, κατοίκων εξωτερικού, φορολογουμένων συζύγων χωρίς κλειδαρίθμους και με δεκάδες ακόμη προβλήματα.

ΑΜΕΣΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

• Αναβολή της υποχρεωτικότητας των MYDATA για το έτος 2022 και επανεξέταση για το έτος 2023 με αρχικό στάδιο την εφαρμογή της ηλεκτρονική τιμολόγησης.

• Παράταση στην υποβολή των εσόδων my data για το 2021 έως 31/12/2022.

• Καμιά επιβολή προστίμου για αποκλίσεις η τυπικές παραβάσεις στην υποβολή των my data.

• Παράταση της υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως 30/9/2022.

• Καθιέρωση- θεσμοθέτηση της άδειας ασθένειας του λογιστή (και άδεια μητρότητας για της λογίστριες) με παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων για τους πελάτες μας.

• Καθιέρωση του μήνα Αύγουστου ως περίοδο αδείας για τον κλάδο, με μετάθεση των δηλωτικών υποχρεώσεων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search