Print this page

Στ. Γκίκας: «Η Κέρκυρα ανήκει στα ελάχιστα τουριστικά Μέρη που διαθέτουν Μηχάνημα για την γρήγορη Ανίχνευση Κορονοϊού»

May 26, 2020 4419

Δελτίο τύπου

 

Παραδόθηκε σήμερα (σσ. χθες) στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας το μηχάνημα GeneXpert με την μέθοδο αυτοματοποιημένου PCR της Αμερικανικής Cepheid για την ανίχνευση κορονοϊού, καθώς και ικανός αριθμός αντιδραστηρίων, δωρεά του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας.

Στις δηλώσεις του ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, τόνισε ότι πρόκειται για εξαιρετικά προηγμένης τεχνολογίας μηχάνημα – αναλυτού τεσσάρων θέσεων και αντιδραστηρίων.

Ο Βουλευτής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η απόκτηση του μηχανήματος έχει εκτός από ουσιαστική και συμβολική αξία. «Από σήμερα η Κέρκυρα ανήκει στα ελάχιστα τουριστικά νησιά της Χώρας μας που διαθέτουν τέτοιο μηχάνημα. Το γεγονός αυτό στέλνει μήνυμα στους επισκέπτες μας ότι η Π.Ε. Κέρκυρας είναι ένας υγειονομικά επαρκής και ασφαλής προορισμός.»

Ο Στέφανος Γκίκας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, Δημήτρη Καλούδη, ο οποίος είναι και ο διαχειριστής του τραπεζικού λογαριασμού που ανοίχτηκε για την συλλογή των χρηματικών δωρεών, αλλά και όλους τους ιδιώτες και τους φορείς που συνεισέφεραν οικονομικά ώστε να γίνει πράξη αυτή η πολύ σημαντική δωρεά.

Ανέφερε επιπλέον ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό που εκπονείται από τον ΕΟΔΥ, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να παραδοθεί στο Νοσοκομείο Κέρκυρας και δεύτερο αντίστοιχο μηχάνημα.

Παρόντες κατά την παράδοση εκτός από τον Βουλευτή Στέφανο Γκίκα, ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, Δημήτρης Καλούδης, και μέλη του Δ.Σ. και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδας Ρουμπάτης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.