Print this page

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Ψάιλας! - Συγκινητικό αντίο!

July 29, 2022 560

 

Έφυγε από τη ζωή παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΟ Κέρκυρα, Μιχάλης Ψάιλας. Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή, νικημένος από την επάρατη νόσο ο Μιχάλης Ψάιλας, ο οποίος υπηρέτησε το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο για δεκαετίας από πολλά και διαφορετικά πόστα.

Από το 1968 έως το 1972 ήταν βασικό στέλεχος του ΑΟ Κέρκυρα και ήταν μέλος της σπουδαίας ομάδας που αγωνίστηκε με αξιώσεις στη Β΄ Εθνική. Ένας τραυματισμός του στέρησε τη δυνατότητα να συνεχίσει να αγωνίζεται στον ΑΟ Κέρκυρα και κατόπιν πέρασε από Όλυμπο, Βολίδα και ΟΦΑΜ.

Η κηδεία του Μιχάλη Ψάιλα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 6.30, στο νεκροταφείο Καλαφατιώνων.

Συλλυπητήρια επιστολή ΕΠΣΚ για τον θάνατο του Μ. Ψάιλα.

Με επιστολή της η ΕΠΣΚ Κέρκυρα αναφέρει τα εξής: « Η Ε.Ε της Ε.Π.Σ Κέρκυρας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια του ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ για το χαμό του Μιχάλη Ψάιλα.

Ο Μιχάλης Ψάιλας υπήρξε ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής και ένας σπουδαίος παράγοντας».

Μια συγκινητική ανάρτηση: Το τελευταίο αντίο 
 
Αγαπημένε μου Μιχάλη,
δεν πίστευα ποτέ πως θα έρθει η ώρα που θα πρέπει να σ’αποχαιρετήσω.
Ακόμα και στις πιο αδύναμες στιγμές σου πίστεψα πως θα το ξεπεράσεις γιατί ήσουνα μια ζωή μαχητής και στο ποδοσφαιρο αλλα και στην ζωή.
Και έτσι έφυγες,ένας μάχιμος ήρωας που δεν τόλμησε ποτέ να σκύψει το κεφάλι.
Υπήρξες ένας θαυμάσιος άνθρωπος και φίλος.
Μια θαυμάσια προσωπικότητα που άξιζε ν’αγαπάνε όλοι.
Η απουσία σου θα γίνει σίγουρα αισθητή και ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Κέρκυρας φαντάζει άδειος χωρίς εσένα.
Ο παράδεισος κέρδισε άλλον έναν άγγελο και φρόντισε να τους κάνεις όλους να γελάνε εκεί πάνω όπως έκανες και με μας όταν βρισκόμαστε.
Θα σε θυμόμαστε πάντα.
Το πιο γλυκό χαμόγελο,η πιο αγνή καρδιά,ο πιο εργατικός μαχητής,ένας δικός μας άνθρωπος,ένας άνθρωπος του μόχθου,έφυγε σαν άγγελος στον ουρανό.
Ο Θεός ν’αναπαύσει την ψυχή σου και να δίνει κουράγιο και δύναμη σε όλη την οικογένειά σου.
Εσύ θα παρακαλάς τον Θεό και θα τους προστατεύεις από την γειτονιά των αγγέλων.
Καλό Παράδεισο Μιχάλη μας.
Θα είσαι πάντα κοντά μας.
Σε αγαπάμε και τώρα και για πάντα!??
Πέρρυ Παντελιός και Νίκος Αναστόπουλος
 
Αποχαιρετισμός από τον Μάριο Άνθη
 
Πληροφορήθηκα πριν λίγο, από τον Πέρυ τον Παντελιό, μια είδηση βαριά, μια είδηση πολύ στενάχωρη. Την απώλεια του Μιχάλη του Ψάιλα, αυτής της μεγάλης μορφής, της τεράστιας μορφής του κερκυραικού λαικού ποδοσφαίρου, της εποχής του αυθεντικού ποδοσφαίρου, που η ανιδιοτελής προσφορά του έφθασε - πάντα πρόθυμη και αγνή - μέχρι τις μέρες μας, στα περιπλοκότερα μονοπάτια της σύγχρονης - και ποδοσφαιρικά - εποχής. Τον ήξερα καλά τον Μιχάλη, αυτόν τον αυθεντικό λαικό άνθρωπο της εργατικής - της ιστορικής λαικής κερκυραικής παράδοσης, αυτόν τον μεγαλόκαρδο προοδευτικό άνθρωπο. Για χρόνια πολλά η επικοινωνία μας και η συνεργασία μας ήταν σχεδόν καθημερινή και οι συζητήσεις μας για το παρελθόν, το παρών και το μέλλον συνεχείς, πυκνές, για μένα πάντα δημιουργικές. Το ποδόσφαιρο της Κέρκυρας έχασε σήμερα μια μεγάλη μορφή, της ηρωικής γενιάς του. Ο αθλητισμός ευρύτερα του νησιού πενθεί έναν τίμιο εργάτη του. Η λαική - αυθεντική ιστορική Κέρκυρα έχασε σήμερα μια προσωπικότητα που κρατούσε ψηλά την σημαία της. Πενθούμε - για τον Μιχάλη πενθούμε - αξίζει και πρέπει να πενθούμε.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.