Print this page

Τελευταίο αντίο στον Γιάννη Ζερβό

August 03, 2022 1336

 

Τελευταίο αντίο στον Γιάννη Ζερβό σήμερα Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022 στις 6 το απόγιομα στο νεκροταφείο του ΙΝ Αγίου Νικολάου στο Νεοχωράκι.

Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Γιάννη Ζερβού το Σάββατο 30 Ιουλίου συγκλόνισε το Νεοχωράκι Αργυράδων και την ευρύτερη περιοχή της Νότιας Κέρκυρας. Ο Γιάννης έφυγε ξαφνικά, αρκετά νέος, σε ηλικία 63 χρονών βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, του συγγενείς και όλους όσοι τον γνώριζαν. Για ήταν άνθρωπος καλόκαρδος, κοινωνικός και αγαπητός.

Όλοι εμείς της γενιάς του ’60 που τον γνωρίσαμε από τα παιδικά μας χρόνια μέχρι σήμερα ξέραμε πόσο γνήσιος και ανθρώπινος ήταν ο Γιάννης. Ξεχώριζε στην παρέα για την καλοσύνη το χιούμορ και αυτό το αθώο χαμόγελο που διατήρησε μέχρι το τέλος της ζωής του και θα μας μείνει αξέχαστο! Ήταν μέχρι και στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου από τους μαθητές που ξεχώριζαν για την ευστροφία και τις ικανότητές του. Όμως ο μισεμός των γονιών του στη Γερμανία και η τρέλα της εφηβείας τον οδήγησαν να εγκαταλείψει το Γυμνάσιο. Ο Γιάννης ήταν τόσο δοτικός που μοιραζόταν το χαρτζιλίκι με όλους τους φίλους του.

Μετά από μερικά χρόνια έφυγε για ένα διάστημα έφυγε και ο ίδιος για τη Γερμανία δουλεύοντας σκληρά. Επιστροφή στο Νεοχωράκι και στις Αργυράδες που δημιουργεί μια καλή οικογένεια και ασκεί το επάγγελμα του σερβιτόρου για πολλά χρόνια μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε. Ο Γιάννης παραμένει ο κοινωνικός και καλοσυνάτος άνθρωπος που σέβεται,  συμπαραστέκεται σε κάθε συνάνθρωπο και αντιμετωπίζει κάθε δυσκολία με το χαμόγελο. Για αυτό και αγαπήθηκε από όλους όσοι τον γνώριζαν. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το χαμόγελό σου, τα πειράγματά σου και τη βοήθεια που πρόσφερες απλόχερα στον καθένα!

Με πίκρα και λύπη φίλε Γιάννη σου λέμε το στερνό αντίο! Φεύγεις, αλλά αφήνεις αποτύπωμα ανθρωπιάς για αυτό και θα είσαι πάντα ζωντανός στο μυαλό και τις ψυχές όλων μας!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.