• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Από τη ζωή έφυγε ο Σταμάτης Κόκοτας στα 85 του χρόνια.

October 01, 2022 416

 

Από τη ζωή έφυγε ο Σταμάτης Κόκοτας στα 85 του χρόνια.

Ο Σταμάτης Κόκοτας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ασκληπιείο της Βούλας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο, ωστόσο τα ξημερώματα κατέληξε έπειτα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Πριν λίγες ημέρες, είχε γίνει γνωστό ότι ο τραγουδιστής είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε. Τότε, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Σταμάτης Κόκοτας νοσηλεύτηκε προληπτικά στο νοσοκομείο, όπου και υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων.

Ο Σταμάτης Κόκοτας γεννήθηκε το 1937 ενώ στα 60's και τα 70's είχε σημαντική παρουσία στην ελληνική δισκογραφία.

Είχε συνεργαστεί με σπουδαίους δημιουργούς όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Η διαδρομή του στο τραγούδι στιγματίστηκε από τη συμμετοχή του κατά τη στρατιωτική δικτατορία στους χουντικούς εορτασμούς της επετείου της 21ης Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο ανάμεσα σε άλλους ηθοποιούς και τραγουδιστές.

Ο Σταμάτης Κόκοτας άφησε πίσω του μία σημαντική παρακαταθήκη με τα τραγούδια του.

 
 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search