• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Έφυγε νέος ένας αθλητής κόσμημα, ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης - Συγκλονίζει το μήνυμά του

October 14, 2022 297

Έφυγε από τη ζωή νέος, μόλις στα 42 του χρόνια "έφυγε", μετά από από διετή μάχη με το καρκίνωμα NUT ένας αθλητής κόσμημα Ο θάνατος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ενός αθλητή που κατέκτησε δύο αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια στο άθλημα του Τάε Κβον Ντο συγκλονίζει, όπως και το μήνυμά του που αξίζει να διαβαστεί από όλους μας.

Στην πλούσια αθλητική του καριέρα στο τάεκβοντο ο Νικολαΐδης, που γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου του 1979, ξεχωρίζουν τα δύο αργυρά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και του Πεκίνου του 2008.

Ηταν φυσικά παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης τέσσερις φορές.

Τελείωσε την καριέρα του το 2014 όντας "πλούσιος" σε διακρίσεις, μετάλλια και παγκόσμια αναγνώριση στο άθλημά του.

Εν συνεχεία αποφάσισε να ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική και εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Ανέλαβε πριν από περίπου δύο χρόνια το ρόλο του αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου του κόμματος και ανέπτυξε πλούσια δράση στον τομέα του μέχρι και σχεδόν την τελευταία ημέρα της ζωής του.

Το συγκλονιστικό μήνυμα

«Με φοβίζει το παιδί μου να μεγαλώσει ανάμεσα σε ρατσιστές, φοβικούς, εθνικιστές, με μίσος για τη διαφορετικότητα και μακριά από την αγάπη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», λέγε σε ομιλία του και πάλευε με όλες τις δυνάμεις του να κάνει καλύτερο αυτό τον κόσμο.
 
Το μεγαλείο αυτού του ανθρώπου ξεδιπλώνεται μέσα από τις παρακάτω παρεμβάσεις του: 
 
Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου. 

Τα μετάλλια είναι απλώς ύλη, είτε χρυσά, είτε αργυρά, είτε χάλκινα, δεν έχουν καμία αξία, αν δεν γίνεις μέσα από τις δυσκολίες καλύτερος άνθρωπος, αλληλέγγυος, γενναιόδωρος. 

Το σημαντικότερο μετάλλιο όλων είναι το αποτύπωμα που αφήνουμε καθημερινά στους γύρω μας, αν θα λάμπει σαν ασήμι ή χρυσός, τότε ναι, θα ξέρεις ότι φόρεσες περήφανα στο στήθος τα μετάλλια της ζωής.

***

Αν ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή για κάποιο σκοπό, εγώ έχω αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός. 

Να προσφέρω ελπίδα μέσα από όσα κατάφερα στην ζωή μου, από τα όμορφα μέχρι τα άσχημα. 

Για αυτόν τον λόγο, τα δύο μου αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια, της Αθήνας και του Πεκίνο, που για χρόνια κρύβω καλά, ήρθε η ώρα να βγουν και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, στις παναθρώπινες αξίες. 

Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου.

Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου.

Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου."

Ένα μάθημα για όλους μας από έναν υπέροχο άνθρωπο και αθλητή

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search