• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Η πολιτική κηδεία του Aντρέα Βογιατζόγλου Γραμματέας του ΚΚΕ (μ-λ) το Σάββατο 22/10 στις 12:30 μ.μ. στο νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων

October 21, 2022 171

Εκτός των Τειχών | Ανακοίνωση για τον θάνατο του Ανδρέα Βογιατζόγλου

Η πολιτική κηδεία του συντρόφου Αντρέα Βογιατζόγλου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22/10 στις 12:30 μ.μ. στο νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων (Λεωφόρος Δημοκρατίας και Κοιμήσεως Θεοτόκου, Άγιοι Ανάργυροι)
Πατώντας στην εικόνα μπορείτε επίσης να διαβάσετε, να δείτε ή και να ακούσετε συνεντεύξεις, άρθρα και ομιλίες του συντρόφου μας
Το βιβλιοπωλείο-καφέ "Εκτός Των Τειχών" (Γραβιάς 10-12/Εξάρχεια) θα δέχεται συλλυπητήρια για τον θάνατο του Ανδρέα Βογιατζόγλου την Πέμπτη 20/10 και την Παρασκευή 21/10 από τις 11:00 π.μ. έως τις 10:00 μ.μ.
Για τη μετάβαση στο Νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων για την κηδεία τα λεωφορεία Α10 και Β10 από τον Σταθμό Λαρίσης ή σταθμό Μετρό Αττική, στάση Νεκροταφείο

Δημοσιεύουμε την Ανακοίνωση του ΚΚΕ (μ-λ)

Έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος μας Αντρέας Βογιατζόγλου!

Με τον πιο βαρύ πόνο ανακοινώνουμε ότι σήμερα έφυγε από τη ζωή, ο σύντροφος μας , γραμματέας από το 2010 του Καθοδηγητικού Οργάνου του ΚΚΕ(μ-λ), Αντρέας Βογιατζόγλου. Ο σύντροφος μας Αντρέας πάλεψε εδώ και περίπου ενάμισι χρόνο με τον καρκίνο που τον χτύπησε ξανά, για δεύτερη φορά μετά τη δεκαετία του 2000, και παρόλο που αγωνίστηκε παλικαρίσια, νικήθηκε.

Γεννημένος το 1955 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ήρθε στην Αθήνα σε ηλικία περίπου 8 χρονών και από πολύ νεαρή ηλικία συνάντησε, εμπνεύστηκε και δέθηκε με τις επαναστατικές κομμουνιστικές ιδέες σε μια εποχή μεγάλων και κρίσιμων μαχών για το κομμουνιστικό κίνημα. Με αυτές τις ιδέες συμμετείχε στην εξέγερση του Νοέμβρη το 1973 στην Αθήνα και την επόμενη χρονιά που εισάγεται στο τμήμα Χημικών Μηχανικών στη Θεσσαλονίκη, είναι ήδη ενταγμένος στο μ-λ κίνημα και αναλαμβάνει τη θέση του υπεύθυνου της ΠΠΣΠ στη σχολή του. Στο 1ο Συνέδριο της ΠΠΣΠ, το 1977 εκλέγεται στο Κεντρικό Συμβούλιο, ενώ παράλληλα οργανώνεται και στο ΚΚΕ (μ-λ). Όλα τα πρώτα και θερμά χρόνια της μεταπολίτευσης με την πρωτοπόρα στάση και δράση του σε όλα τα μέτωπα και τα ζητήματα αναδεικνύεται στη Θεσσαλονίκη σε στέλεχος πρώτης γραμμής. Συμμετείχε στο 2ο Συνέδριο του ΚΚΕ(μ-λ) το Μάρτη του 1981, και δίνει μάχες ενάντια στη γραμμή του διαλυτισμού που επικρατεί. Επιστρέφει από τη στρατιωτική του θητεία και εντάσσεται αμέσως στην υπόθεση της ανασυγκρότησης του ΚΚΕ(μ-λ) και στη δεύτερη Συνδιάσκεψη του 1983 εκλέγεται στο Καθοδηγητικό Όργανο της Οργάνωσης.


Σε όλη του την πορεία από τότε μέχρι και σήμερα η καθοδηγητική του προσφορά είναι καθοριστική για την πορεία της Οργάνωσης , για τις επιλογές της και τις επεξεργασίες της που άφησαν αποτύπωμα και παρακαταθήκες για το κίνημα, για την υπόθεση του λαού. Από τη θέση του γραμματέα του Κ.Ο. του ΚΚΕ(μ-λ) όπου εκλέγεται για πρώτη φορά στην 7η Συνδιάσκεψη του 2010 πρωτοστατεί στη διαμόρφωση κατευθύνσεων και στις μάχες μέσα στο κίνημα για να συγκροτηθούν απαντήσεις πάλης και προοπτικής για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού. Με αυτή τη μαχητικότητα και το πρωτοπόρο καθοδηγητικό πνεύμα στάθηκε μέχρι και λίγους μήνες πριν το θάνατο του συμμετέχοντας ενεργά και καθοριστικά στις κομματικές διαδικασίες.

Ο σύντροφος μας ο Αντρέας υπήρξε σε όλη του τη ζωή ατίθασος, μαχητικός , πρωτοπόρος. Δεν συμβιβαζόταν ποτέ με τα όρια που σε κάθε φάση υπήρχαν για τη συγκρότηση και την ανάπτυξη της Οργάνωσης, της μαζικής πάλης , του κινήματος. Αναζητούσε πάντα τους όρους για την μετατόπιση αυτών των ορίων, για τη διεύρυνση των αγωνιστικών και επαναστατικών δυνατοτήτων των μαζών. Ειλικρινής και θυελλώδης, επίμονος και αποφασιστικός, λαϊκός και ακούραστος, εχθρός της ρουτίνας και πηγή ο ίδιος ζωντάνιας και δύναμης, αποτελούσε μια προωθητική δύναμη, μια πηγή έμπνευσης και καθηκόντων για όλους. Για τα μέλη και τα στελέχη της Οργάνωσης μας. Για τα μέλη και τα στελέχη των αριστερών εξωκοινοβουλευτικών Οργανώσεων απέναντι στις οποίες στεκόταν συντροφικά και απαιτητικά στη βάση της κοινής δράσης που παράγει αποτελέσματα για το κίνημα και την πάλη των μαζών. Για όλα αυτά είχε κατακτήσει την εκτίμηση και τον σεβασμό στο ευρύτερο αγωνιστικό δυναμικό του κινήματος. Με όλα αυτά και με την μαχητική συμμετοχή του στους αγώνες στην γειτονιά του και σε όλο το λεκανοπέδιο κέρδιζε την αγάπη και την εκτίμηση των λαϊκών ανθρώπων. Με την ίδια ενέργεια και αγωνία καθοδηγούσε, νοιαζόταν και στήριζε την ανάπτυξη των συντροφικών μας σχέσεων με το TKP/ML αλλά και με κάθε αγωνιστική –επαναστατική δύναμη της περιοχής και του κόσμου, έχοντας πάντα στην πρώτη γραμμή της σκέψης του την υπόθεση της διεθνιστικής αλληλεγγύης, της φιλίας, της κοινής πάλης των λαών.

Ο σύντροφος μας ο Αντρέας, η προσφορά του, οι ανεξάντλητες δυνάμεις και δυνατότητες του, δεν μπορεί να χωρέσει μέσα σε μια ανακοίνωση για το θάνατο του. Παρόλο που ξέραμε πολύ καλά την μεγάλη επιδείνωση της υγείας του τους τελευταίους μήνες, είναι απίστευτο για μας πως «κοιμήθηκε ο καρχαρίας που πιλοτάρει»! Στις σημερινές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι λαοί και ο λαός μας η απώλεια του συντρόφου μας γίνεται ακόμα πιο οδυνηρή γιατί στόφα σαν του Αντρέα Βογιατζόγλου, στόφα του αμετάπειστου και ακούραστου πρωτοπόρου επαναστάτη κομμουνιστή απαιτεί το αντιπάλεμα αυτών των συνθηκών!

Έχουμε συνεπώς κάθε λόγο να τιμήσουμε τον Αντρέα Βογιατζόγλου και την προσφορά του στην υπόθεση του λαού, στην υπόθεση της πάλης για τη συγκρότηση του επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος που απαιτεί η εποχή μας. Έχουμε κάθε λόγο να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά την πάλη μας εμπνεόμενοι από τις παρακαταθήκες του.

Στη συντρόφισσα της ζωής του και συντρόφισσα μας Ρένα που μαζί με την κόρη του Δήμητρα πάλεψαν και στάθηκαν δίπλα του κάθε στιγμή όλο αυτό τον δύσκολο καιρό απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια και εκφράζουμε την πιο θερμή μας συμπαράσταση.

Για την ημερομηνία , ώρα και τόπο της πολιτικής κηδείας του συντρόφου μας Αντρέα Βογιατζόγλου θα ενημερώσουμε με νεώτερη ανακοίνωση μας.

Αθήνα 18-10-2022

Το Κ.Ο. του ΚΚΕ(μ-λ)

Ανακοίνωση της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ

Έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος Αντρέας Βογιατζόγλου, ένας επαναστάτης κομμουνιστής, γραμματέας του ΚΚΕ(μ-λ), ηγετικό στέλεχος του κομμουνιστικού μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος της χώρας μας. Πρόκειται για μια οδυνηρή απώλεια όχι μόνο για την οργάνωσή του, αλλά και για τον κόσμο της αριστεράς και του ευρύτερου επαναστατικού κινήματος.

Με το σ. Αντρέα συμπορευτήκαμε για πολλά χρόνια στα πλαίσια των δύο οργανώσεών μας και της ΛΑ-ΑΑΣ στους μεγάλους αγώνες του λαού μας ενάντια στους ξένους και ντόπιους δυνάστες για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία, το Σοσιαλισμό. Στην ανειρήνευτη πάλη για τη μεγάλη υπόθεση της εργατικής τάξης και του λαού μας, για τα υψηλά ιδανικά της επανάστασης και του κομμουνισμού. Στην αδιάκοπη πάλη για την υπεράσπιση και την αναγέννηση των επαναστατικών ιδεών του κομμουνιστικού κινήματος, σε αντιπαράθεση με τον αντεπαναστατικό ρεβιζιονισμό που οδήγησε στην παλινόρθωση του καπιταλισμού στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και στον εκφυλισμό το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα.
Ο σ. Αντρέας Βογιατζόγλου σαν γραμματέας του ΚΚΕ (μ-λ) συμμετείχε πρωτοπόρα και αποφασιστικά στην πολιτική πάλη του κομμουνιστικού μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος μέχρι την τελευταία του πνοή, παρά τα μεγάλα προβλήματα υγείας που τον βασάνιζαν τα τελευταία χρόνια. Στάθηκε πηγή δύναμης και έμπνευσης για τους συντρόφους του και αποτέλεσε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του ΚΚΕ(μ-λ) και του επαναστατικού κινήματος της χώρας μας των τελευταίων δεκαετιών. Η αγωνιστική μορφή του σ. Αντρέα «φεύγει» αλλά αφήνει πίσω της μια πλούσια επαναστατική παρακαταθήκη. Θα τον θυμόμαστε πάντα και θα τον τιμούμε.
Η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει, για την οδυνηρή απώλεια του σ. Αντρέα, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, στο κόμμα του, το ΚΚΕ(μ-λ), και σ’ όλους τους δικούς του.
Ο αγώνας στον οποίο ο Αντρέας αφιέρωσε τη ζωή του και οι μεγάλοι σκοποί τους οποίους υπηρέτησε ως το τέλος του με επαναστατική προσήλωση και ανιδιοτέλεια, είμαστε βέβαιοι πως θα προχωρήσουν και θα δικαιωθούν.

Αθάνατος!

19-10-2022

Για την απώλεια του Ανδρέα Βογιατζόγλου

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση αποχαιρετά με συγκίνηση τον Ανδρέα Βογιατζόγλου, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ(μ-λ) και εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στους συντρόφους και τις συντρόφισσες του ΚΚΕ(μ-λ), καθώς και στην οικογένεια του εκλιπόντος συντρόφου.

Ο Ανδρέας Βογιατζόγλου ήταν πρωτοπόρος στις μάχες της επαναστατικής και κομμουνιστικής Αριστεράς και συνέβαλε από το μετερίζι του στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του κινήματος σε δύσκολες συνθήκες. Από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στο αριστερό και επαναστατικό κίνημα, πήρε μέρος στην εξέγερση του Πολυτεχνείου κι αντιστάθηκε αποφασιστικά στη λογική της διάλυσης και της διάχυσης των επαναστατικών κομμουνιστικών δυνάμεων τη δεκαετία του ΄80 και αργότερα μετά την κατάρρευση του «υπαρκτού σοσιαλισμού».

Με τον Ανδρέα Βογιατζόγλου, όπως και συνολικά με τους συντρόφους του ΚΚΕ(μ-λ), συνεργαστήκαμε στο πλαίσιο της «Μαχόμενης Αριστεράς» τη δεκαετία του ΄90, αλλά και στις διάφορες πρωτοβουλίες κοινής δράσης αριστερών οργανώσεων. Ο Ανδρέας Βογιατζόγλου διακρινόταν για την ταξική του επιμονή, την πίστη στη δύναμη των εργαζομένων, την επιλογή για συνεργασία και κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς.

Θα τον θυμόμαστε πάντα σαν ένα φλογερό επαναστάτη, απ’ αυτούς που τόσο ανάγκη έχει η εργατική τάξη στην εποχή των μεγάλων θυελλών που έχουμε μπει.

 

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ

Συλλυπητήρια του ΕΕΚ

Την Τρίτη 18 Οκτώβρη έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος Ανδρέας Βογιατζόγλου, μετά από μακρόχρονη πάλη με τον καρκίνο. Μια μάχη που την έδωσε, όπως και τις άλλες μάχες της ζωής του, με αγωνιστικότητα και σθένος.

Ο σύντροφος Ανδρέας γεννήθηκε το 1955 στην Αλεξάνδρεια και από μικρός ήλθε στην Αθήνα. Στα 18 του παίρνει μέρος στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973. Τον επόμενο χρόνο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ως φοιτητής στο Πολυτεχνείο, στη σχολή των Χημικών Μηχανικών. Από τα φοιτητικά του χρόνια εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ(μ-λ) και παρέμεινε εκεί μέχρι τον θάνατό του.

Όλη του η ζωή ήταν αφιερωμένη στην πάλη για την κομμουνιστική επανάσταση και παρέμεινε ενεργός μέχρι το τέλος της ζωής του. Ο σ. Ανδρέας έχαιρε μεγάλης εκτίμησης σ’ όλη την επαναστατική Αριστερά για την συνεπή ενωτική και συντροφική του στάση, σε όλες τις κοινές δράσεις.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συντρόφους του στο ΚΚΕ(μ-λ).

19-10-2022

E.K.K.E | Για τον θάνατο του συντρόφου Αντρέα Βογιατζόγλου

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του συντρόφου Αντρέα Βογιατζόγλου, ιστορικού στελέχους της επαναστατικής αριστεράς και γραμματέα του καθοδηγητικού οργάνου του ΚΚΕ (μ-λ).

Ο σύντροφος Αντρέας ήταν παρών σε όλους τους αγώνες. Από την περίοδο της Χούντας, παίρνοντας μέρος στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, μέχρι το τέλος της ζωής του δε σταμάτησε να αγωνίζεται ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ακόμα και όταν οι συνθήκες ήταν δύσκολες, όπως τη δεκαετία του ’80, παρέμεινε πιστός και συνεπής στις ιδέες του. Ακούραστος πάλευε πάντα για την ανασυγκρότηση του επαναστατικού και κομμουνιστικού κινήματος.

Ο Αντρέας Βογιατζόγλου ήταν από εκείνους τους αγωνιστές που αποτελούν παράδειγμα υπομονής, επιμονής, συντροφικότητας και τιμιότητας, γι’ αυτό θα εμπνέει τους αγώνες του μέλλοντος.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους συντρόφους και την οικογένειά του.

Ε.Κ.Κ.Ε.

Η ΚΟΕ για τον Ανδρέα Βογιατζόγλου

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του αγωνιστή κομμουνιστή Ανδρέα Βογιατζόγλου, γραμματέα του ΚΚΕ(μ-λ), μετά από μια σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Παιδί των αγώνων της τελευταίας φάσης της δικτατορίας και των μεταπολιτευτικών χρόνων, από φοιτητής στις γραμμές του μ-λ κινήματος, και με μια αδιάκοπη παρουσία σε όλα τα χρόνια που ακολούθησαν την κρίση του ρεύματος αυτού, αλλά και τα χρόνια μιας πολυπλόκαμης αντεπανάστασης που επιβλήθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, αποτέλεσμα μιας τεράστιας υποχώρησης του ιστορικού κομμουνιστικού κινήματος.

Η αδιάκοπη παρουσία του σε όλες τις αντιστάσεις, σε όλα τα μικρά και μεγάλα κινήματα, η μη εξαργύρωση αγώνων και θυσιών στο όνομα μιας «ήσυχης» ζωής, η σταθερή ανταγωνιστική στάση απέναντι στο σύστημα καθώς και οι ευθύνες που ανέλαβε σε δύσκολες εποχές είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τη στάση του Ανδρέα Βογιατζόγλου και του αναγνωρίζονται από όλους – ακόμα κι αν ακολουθούν μια διαφορετική πορεία μέσα στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε.

Στην οικογένειά του, στους συντρόφους του, στο κόμμα του, τα πιο βαθιά συλλυπητήρια μας.

19/10/2022
ΚΟΕ

OCML-VP, Γαλλία | Συλλυπητήρια για τον Αντρέα

Οι σύντροφοι του ΚΚΕ (μαρξιστικό-λενινιστικό) - ΚΚΕ(μ-λ), με θλίψη ανακοίνωσαν τον θάνατο του γενικού γραμματέα τους Ανδρέα Βογιατζόγλου στις 18 Οκτωβρίου σε ηλικία 67 ετών, μετά από μια μακρά μάχη που χάθηκε ενάντια στον καρκίνο. 

Η OCML Voie Prolétarienne και όλοι οι αγωνιστές και οι συμπαθούντες της ενώνονται στη θλίψη των Ελλήνων συντρόφων. Ο αντικαπιταλιστικός και αντιιμπεριαλιστικός αγώνας δεν σταματά με το θάνατο ενός συντρόφου, όσο κύρους κι αν έχει. Το ΚΚΕ(μ-λ) ιδρύθηκε το 1976 και είμαστε σίγουροι ότι η μακρόχρονη εμπειρία του θα του επιτρέψει να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη δοκιμασία. Χαιρετίζουμε τον αγώνα των Ελλήνων συντρόφων και διαβεβαιώνουμε την Κεντρική Επιτροπή τους για την αλληλεγγύη μας.

Λαϊκό Μέτωπο (Τουρκίας) | Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ) ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΘΑ ΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!


Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι ο Ανδρέας Βογιατζόγλου, Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ(μ-λ)/ (Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)), που ξεχώρισε στο κομμουνιστικό κίνημα της Ελλάδας, με τον αδιάκοπο αγώνα του για σχεδόν 50 χρόνια και με τον οποίο είμαστε εδώ και χρόνια διεθνιστικά αλληλέγγυοι, πέθανε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου.

Ο θάνατος του συντρόφου Ανδρέα Βογιατζόγλου αποτελεί σημαντική απώλεια για το κομμουνιστικό κίνημα τόσο στην Ελλάδα όσο και στον κόσμο. Ως Λαϊκό Μέτωπο, ως αγωνιστές και αγωνίστριες από την Τουρκία και σύντροφοί του στα χαρακώματα και στον αγώνα, μοιραζόμαστε τον πόνο των ταξικών μας αδελφών και συντρόφων και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους συντρόφους του.

Ο σύντροφος Ανδρέας Βογιατζόγλου είναι αθάνατος!

Ζήτω η Διεθνιστική Αλληλεγγύη και η κοινή πάλη των των Λαών!

Λαϊκό Μέτωπο
 

RODE MORGEN - Ολλανδία | Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μάθουμε από το παράδειγμά του, την αποφασιστικότητά του, το επαναστατικό του πνεύμα

 

Ρότερνταμ, 20 Οκτωβρίου 2022

Προς: Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ(μ-λ)

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Γενικού Γραμματέα του κόμματός σας. Προσφέρουμε τα δικά μας συλλυπητήρια και ευχόμαστε στους συντρόφους και στην οικογένεια και τους φίλους του Ανδρέα Βογιατζόγλου δύναμη να ξεπεράσουν αυτή τη μεγάλη απώλεια - σε πολύ νεαρή ηλικία.

Ο Ανδρέας Βογιατζόγλου συμμετείχε ήδη στην εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 κατά της φασιστικής δικτατορίας στην Αθήνα. Σε όλη του τη ζωή ορκίστηκε να αγωνιστεί στο πλευρό της εργατικής τάξης γνωρίζοντας ότι η οργάνωση είναι η δύναμη των εργαζομένων. Ήταν αφοσιωμένος στον αγώνα των μαζών και συνέχισε τα επαναστατικά του καθήκοντα ακόμη και κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του - ένας πραγματικός διεθνιστής.

Ο θάνατός του θα θλίψει πολλούς ανθρώπους - αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μάθουμε από το παράδειγμά του, την αποφασιστικότητά του, το επαναστατικό του πνεύμα.

Με αλληλεγγύη,

για την Rode Morgen,

Jeroen Toussaint
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search