• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Βαθύτατη θλίψη για τον πρόωρο θάνατο της καθηγήτριας Μελπομένης Τσιτουρίδου

November 18, 2022 199

Την καθηγήτρια του Τμήματος  Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Μελπομένη Τσιτουρίδου, αποχαιρετά η Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ, τονίζοντας πως ο πρόωρος θάνατος της είναι πλήγμα για την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Το ψήφισμα για το θάνατο της  ΜΕΛΠΟΜΕΝΗΣ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΟΥ, Καθηγήτριας του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

 

Το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΤΕΠΑΕ) με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκε τον πρόωρο θάνατο της καθηγήτριας Μελπομένης Τσιτουρίδου και θα ήθελε να μοιραστεί την οδύνη του με την πανεπιστημιακή κοινότητα. Έφυγε από κοντά μας μια πολύ αγαπημένη συνάδελφος και δραστήριο μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας του Α.Π.Θ.

Η Μελπομένη Τσιτουρίδου υπηρέτησε το ΤΕΠΑΕ, την Παιδαγωγική Σχολή και το Πανεπιστήμιο με αφοσίωση, υψηλό ακαδημαϊκό ήθος και σεβασμό προς συναδέλφους, συναδέλφισσες, φοιτήτριες και φοιτητές.  Όσοι και όσες είχαμε την τύχη και την τιμή να δουλέψουμε μαζί της γνωρίζουμε επίσης ότι έφυγε ένας άνθρωπος με άρτια επιστημονική κατάρτιση, με όραμα για το πεδίο που υπηρετούσε και ποιοτικό έργο. Ένας άνθρωπος βαθιά αξιοπρεπής, με γνήσιο ενδιαφέρον για τα κοινά, το δίκαιο και το ανθρώπινο. Η λύπη μας για την απώλειά της είναι πολύ μεγάλη.

Συμμετέχοντας στον φόρο τιμής για την μνήμη της, το Τμήμα αποφάσισε να εκφράσει την αμέριστη θλίψη μας στην οικογένεια και τους οικείους της, να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στους ιστότοπους του Τμήματος, της Παιδαγωγικής Σχολής και του Ιδρύματος.

Ποια ήταν η Μελπομένη Τσιτουρίδου

ΣΠΟΥΔΕΣ: 1984 Πτυχίο Φυσικού Τμήματος, Σχολής Θετικών Επιστημών, Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.1985. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα, D.E.A, Τμήματος Sciences de l’Education του Πανεπιστημίου Rennes II (Γαλλία). Αναγνώριση από ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. 1991.Διδακτορικό Δίπλωμα, Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. 1985-88. Υποτροφία Εξωτερικού του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) στο αντικείμενο ‘Τεχνολογία της Εκπαίδευσης’.1988-90. Υποτροφία Ειδικού Μεταπτυχιακού Υποτρόφου του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Α.Π.Θ.

ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ 1991-94. Ειδικός επιστήμονας (Π.Δ. 407) στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Α.Π.Θ. 1994-98. Λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Α.Π.Θ., στο γνωστικό αντικείμενο ‘Νέες Τεχνολογίες Πληροφορίας με έμφαση στις Προεπιστημονικές εφαρμογές στο Νηπιαγωγείο’. 1998-2004. Επίκουρος καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Α.Π.Θ., στο γνωστικό αντικείμενο ‘Νέες Τεχνολογίες Πληροφορίας με έμφαση στις Προεπιστημονικές εφαρμογές στο Νηπιαγωγείο’. 2004-2012. Αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Α.Π.Θ., στο γνωστικό αντικείμενο ‘Νέες Τεχνολογίες Πληροφορίας με έμφαση στις Προεπιστημονικές εφαρμογές στο Νηπιαγωγείο’. 2012-σήμερα. Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης  Α.Π.Θ., στο γνωστικό αντικείμενο ‘Νέες Τεχνολογίες Πληροφορίας με έμφαση στις  Προεπιστημονικές εφαρμογές στο Νηπιαγωγείο’.

 

ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ▪ Διευθύντρια Τομέα Παιδαγωγικής ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ (2009-2010, 2006-2007) ▪ Αντιπρόεδρος Διδασκαλείου ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ (2007- 2012) ▪ Εκπρόσωπος ΤΕΠΑΕ στην Επιτροπή Ερευνών Α.Π.Θ (2004-2007 & 2007-2010) ▪ Μέλος της Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ (ΟΜ.Ε.Α) ▪ Πρόεδρος ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ (2011-2013) ▪ Κοσμητόρισσα Παιδαγωγικής Σχολής ΑΠΘ (2013-2016) ▪ Διευθύντρια Εργαστηρίου Εκπαίδευσης και Έρευνας στις Τεχνολογίες Μάθησης παιδαγωγικής Σχολής ΑΠΘ (2017-σήμερα) ▪ Διευθύντρια Διαπανεπιστημιακού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής-Τεχνολογίες Μάθησης», ΑΠΘ (Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ) και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης) (2015-2017) ▪ Διευθύντρια Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τεχνολογίες Μάθησης-Επιστήμες της Αγωγής» ΑΠΘ (Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ, Τμήμα Ιατρικής) (2018-2020). 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search