• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

ΑΔΗΛΩΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΑ 12ΩΡΑ ΣΤΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΤΗΣ "ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε."

December 02, 2022 2949

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΔΗΛΩΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΑ 12ΩΡΑ ΣΤΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΤΗΣ "ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε."

Το τελευταίο διάστημα έρχονται βροχή οι καταγγελίες στο Σωματείο μας από συναδέλφους στην "Μασούτης Α.Ε.", για εντατικοποίηση και εξαντλητικά ωράρια εργασίας που φτάνουν τις 12 ώρες ημερησίως για πολλές συνεχόμενες ημέρες! Ύστερα από παρέμβαση του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, κλιμάκιο του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κέρκυρας του ΣΕΠΕ πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στο μεγαλύτερο κατάστημα της αλυσίδας στην Κέρκυρα, στο πρώην "Υπερδήμητρα" στην Εθνική Λευκίμμης. Αυτό που διαπιστώθηκε από τον έλεγχο επιβεβαιώνει με το παραπάνω τις καταγγελίες των συναδέλφων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και σχετικό έγγραφο της Υπηρεσίας (αρ. πρωτ: 528273), την Παρασκευή 25 Νοέμβρη (ανήμερα της black Friday-μεγάλη η χάρη της!) διενεργήθηκε επιτόπιος έλεγχος, ύστερα από καταγγελία του Σωματείου μας, όπου διαπιστώθηκε η απασχόληση όχι ενός, όχι δύο αλλά εννέα εργαζόμενων "σε διαφορετικό ωράριο από το δηλωθέν, χωρίς να έχουν γνωστοποιηθεί οι αλλαγές στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ". Με άλλα λόγια πέρα από το δηλωμένο ωράριο εργασίας τους μέσα στην ημέρα, οι συνάδελφοι εργάζονταν και για αρκετές ώρες χωρίς αυτό να έχει δηλωθεί! Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως για το παραπάνω διάστημα εργάζονταν "μαύρα" με ότι αυτό συνεπάγεται για τις συνολικές του απολαβές! Έτσι, οι συνάδελφοι όχι μόνο σακατεύονται με σοβαρότατες συνέπειες για την υγεία τους αλλά ουσιαστικά πέφτουν θύματα ακόμα μεγαλύτερης εκμετάλλευσης, για να αυγατίζει τα υπερκέρδη της η "Μασούτης Α.Ε."

Με αυτόν τον τρόπο, τρώγοντας ακόμα και από τα ψίχουλα που δίνουν για αμοιβές, οι μεγλοεργοδότες, όπως η εργοδοσίας της "Μασούτης Α.Ε." προσπαθούν να βγάλουν από την "μύγα ξύγκι", για να αυξήσουν την κερδοφορία τους τσαλαπατώντας κυριολεκτικά τα δικαιώματα και την ζωή των εργαζομένων! Οι διάφορες "οικειοθελείς παροχές" που δίνουν κατά καιρούς με τη μορφή bonus, προπληρωμένων καρτών κ.λπ. αποτελούν στην ουσία άλλοθι για τέτοιου είδους μεθοδεύσεις!

Το παραπάνω περιστατικό ούτε τυχαίο ούτε μεμονωμένο φαίνεται να είναι, όπως προκύπτει και από τα αποτελέσματα του ελέγχου αλλά και από τις καταγγελίες των συναδέλφων! Τέτοιοι είναι οι "καλοί εργοδότες" που εκτόξευσαν τα κέρδη τους την περίοδο της πανδημίας, που δεν περάνει μέρα που να μην αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων στα ράφια, που βάζουν αντικλεπτικά ακόμα και στις βρεφικές τροφές! Τέτοιοι είναι οι "καλοί εργοδότες" που έχουν ως διαφημιστές τους ίδιους τους

Υπουργούς της Κυβέρνησης, όπως τον Υπουργό Ανάπτυξης (της δικής του "ανάπτυξης")... Τέτοιοι είναι οι "καλοί εργοδότες" που έχουν ξεσαλώσει χρησιμοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν ψηφίσει και διατηρήσει διαχρονικά όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις ασχέτως χρώματος και ιδεολογικού προσήμου (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ) για το ξήλωμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την ελαστικοποίηση των ωραρίων λειτουργίας-εργασίας, τον περιορισμό της κυριακάτικης αργίας, την περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών και της συλλογικής δράσης, το συνειδητό ξεχαρβάλωμα των ελεγκτικών μηχανισμών της Επιθεώρησης Εργασίας κ.ά.

Ταυτόχρονα, το παραπάνω περιστατικό, όπως και άλλα αντίστοιχα στο κοντινό παρελθόν, αποδεικνύει στην πράξη πως τα "θέλω" και οι εντολές των μεγαλοεργοδοτών δε περιορίζονται και δε μπορούν να ελεγχθούν από "ψηφιακές κάρτες" και άλλες τέτοιες κοροϊδίες των κυβερνήσεων!

Αποδεικνύεται στην πράξη πως μόνο με οργάνωση και αγώνα μέσα από τις γραμμές του Σωματείου μας οι συνάδελφοι, όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου μπορούν να δουν άσπρη μέρα! Μόνο η οργάνωση και οι αγώνες μας μπορούν να δώσουν τέλος στην ασυδοσία των επιχειρηματικών ομίλων, στην απλήρωτη εργασία και τις υπερωρίες, στα ακυρωμένα ρεπό.

Η οργάνωση στο Σωματείο μας, η οργάνωση μέσα στους χώρους δουλειάς, η υπογραφή Κλαδικής και Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων είναι ο δρόμος που μπορεί να φέρει νίκες και ανακούφιση στους εργαζόμενους, με αυξήσεις στους μισθούς, με μείωση του εργάσιμου χρόνου, με νομοθετική κατοχύρωση της κυριακής αργίας, με κατοχυρωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Καλούμε τους συναδέλφους στην "Μασούτης Α.Ε." και στις άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ του νησιού να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να καταγγείλουν στο Σωματείο μας όσα συμβαίνουν στον χώρο εργασίας τους! Κανείς δεν είναι μόνος του! Έχουμε ο ένας τον άλλο και το Σωματείο μας! Αυτή είναι η δύναμή μας!

 

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

 

 

 

 

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ

 

Web: http://sidypker.blogspot.gr

FB: kerkyraikossyndesmosidiotikonypallilon, twitter: @employeescorfu e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Τηλ.: 6978404989, 6997233616

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search