• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Έφυγε από τη ζωή ο Μάκης Σέρβος αγωνιστής της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς από τα χρόνια του Πολυτεχνείου έως σήμερα

June 09, 2020 684

 

 

Σε ηλικία 67 ετών πέθανε από καρδιακό επεισόδιο ο Μάκης Σέρβος, αγωνιστής της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς από τα χρόνια του Πολυτεχνείου έως σήμερα.

Ο Μάκης Σέβος γεννήθηκε στον Σπαρτύλα Κέρκυρας το 1953

Αγωνιστής από εφηβική ηλικία, ήδη από τα τελευταία χρόνια της δικτατορίας, ο Μάκης παρέμεινε μέχρι τέλους αφοσιωμένος στην υπόθεση της εργατικής τάξης και της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Ενταγμένος στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής επαναστατικής Αριστεράς, χωρίς ποτέ να εξαργυρώσει απολύτως τίποτα, αποτέλεσε υπόδειγμα αγωνιστικής συνέπειας και κομμουνιστικού ήθους.

 

Πίστευε ότι ο κομμουνισμός δεν είναι μακρινό όραμα, αλλά υπόθεση του εδώ και του τώρα. Υπήρξε μαχητής των κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, και πάλευε μέχρι τέλους για τα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων. 

Συμμετείχε στην Επιτροπή για τον Στρατό, στην Ομάδα Συντρόφων της Άκρας Αριστεράς Ελένη, στην Κίνηση για την Υπεράσπιση των Κοινωνικών & Πολιτικών Δικαιωμάτων, στο περιοδικό Δρόμοι, στο Πολιτιστικό Κέντρο των λαών της Ανατολής «ΓΕΦΥΡΑ», στη Συσπείρωση Ενάντια στην Κρατική Τρομοκρατία και σε πολλές ακόμη συλλογικότητες και οργανώσεις.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη, στις 2.30, στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Πέθανε ο σύντροφος Μάκης Σέρβος, μια εμβληματική μορφή της επαναστατικής αριστεράς, ένας μαχητής των κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, τότε, που ήταν tera incognita, ένας άνθρωπος, που στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές το 2002 στα πέτρινα χρόνια της τρομοϋστερίας του ΕΛΑ και της 17Ν και πάλευε μέχρι τέλους για τα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων, ο άνθρωπος, που ταυτίστηκε, όσο κανείς άλλος με την "Συσπείρωση ενάντια στην Κρατική Τρομοκρατία".
Ένας ανιδιοτελής επαναστάτης, ένας διανοούμενος της πράξης και της δράσης, ένας σύντροφος με βαρύτητα λόγου και σθένος ψυχής.
Απέραντη θλίψη για το θάνατό του
Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη, στις 2.30, στο Νεκροταφείο Ζωγράφου

57
4
9
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search