• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Έφυγε από τη ζωή ο 61χρονος καθηγητής Παντελής Τσιρέπας

January 09, 2023 452

Έχασε την “μάχη” με τον καρκίνο που έδινε τα τελευταία δύο χρόνια ο 61χρονος καθηγητής μέσης εκπαίδευσης Παντελής Τσιρέπας

 Υπήρξε μέλος τοτ Δ.Σ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας ενώ είχε θέσει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “Μαζί για τον Βόλο” .

Ήταν  παντρεμένος με την Κική Μύρικνα  Αρχιτέκτονα Μηχανικό και αφήνει πίσω του και  δύο κόρες ,την Κατερίνα  και την Χαρά.

Ήταν ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας δεν ξεχνά τον εκπαιδευτικό Παντελή Τσιρέπα που έφυγε από τη ζωή 

 

Η ανακοίνωσή της ΕΛΜΕ

Πέρασε κιόλας μία βδομάδα από τότε που έφυγε από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι στην απέραντη αιωνιότητα ο εκπαιδευτικός, ο συνδικαλιστής, ο Άνθρωπος, Παντελής Τσιρέπας.

Ο δικός μας Παντελής που δίδασκε με τη ζωή του με τις πράξεις του, με τις αρχές του, που σμίλευε νεανικές ψυχές που ενέπνεε αγώνες, που υπηρετούσε ιδέες και ιδανικά που οραματιζόταν και αγωνιζόταν ταυτόχρονα για ένα καλύτερο μέλλον για μια δικαιότερη κοινωνία για στήριξη των δυνάμεων του μόχθου και της εργασίας.

Σε όλη του τη ζωή ο Παντελής στάθηκε στο ύψος του τιμημένου δασκάλου, του αγωνιστή δασκάλου, του εμπνευστή δασκάλου.

Διαπνεόταν από βαθιά συναίσθηση του καθήκοντος προς τη σπουδάζουσα νεολαία διέθετε ακμαίο φρόνημα και ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα πάντα μπροστάρης του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ήταν στέλεχος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας με σκέψη πολιτική και δράση ανθρώπινη, έντιμος συνεπής και εργατικός.

Ο Παντελής Τσιρέπας προσέφερε από όλα τα μετερίζια που αγωνίστηκε καθιστώντας τον εαυτό του πρότυπο και μέτρο σύγκρισης.

Υπήρξε άνθρωπος με βαθιά ριζωμένο το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης, πρωτοπόρος της συνδικαλιστικής δράσης όπου πρωτοστάτησε στους αγώνες για τα δίκια των ανθρώπων, του Δημόσιου Σχολείου, μέχρι και τις τελευταίες του στιγμές σ αυτή τη ζωή. 

Με τη γυναίκα του Κική απέκτησαν δυο κόρες, υπήρξε καλός σύζυγος, τρυφερός πατέρας, άριστος οικογενειάρχης, ανιδιοτελής, ειλικρινής και πιστός φίλος, ήρεμος, αθόρυβος, σεμνός, πάντα φιλικός, χαρούμενος και χαμογελαστός και με μια καλή κουβέντα για τον καθένα μας, χωρίς έπαρση και με μια γλυκύτητα που ακτινοβολούσε πάντα

Το συνδικαλιστικό κίνημα οι εκπαιδευτικοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι φτώχυναν χάνοντας μια τέτοια αγνή προσωπικότητα.

Στη μνήμη μας θα είναι πάντα ζωντανή η πρωτοπόρος δράση και στάση ζωής του και θα μας δίνει κουράγιο στον δύσκολο αλλά δίκαιο αγώνα μας τον οποίο υποσχόμαστε να συνεχίσουμε και του ευχόμαστε καλό παράδεισο.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας θα προσφέρει στη μνήμη του αντί στεφάνου χρηματικό ποσό στη ΦΛΟΓΑ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας: Αποχαιρετούμε τον σύντροφό μας, εκπαιδευτικό Παντελή Τσιρέπα

Εφυγε σήμερα από την ζωή, μετά από αξιοπρεπή και άνιση μάχη, ο σύντροφός μας Παντελής Τσιρέπας, και βύθισε στην θλίψη την οικογένειά του, την εκπαιδευτική κοινότητα και τους συντρόφους του, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας.
Ο Παντελής Τσιρέπας, ήταν παρών στον ΣΥΡΙΖΑ, με διάθεση προσφοράς όποτε και όπου χρειαζόταν.
Υπηρέτησε ως καθηγητής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την επιστήμη του, υπήρξε μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, μάχιμος συνδικαλιστής και ξεχώριζε για το ήθος, την κοινωνική ευαισθησία και προσφορά.
Συμμετείχε ενεργά στο αυτοδιοικητικό, το οικολογικό και το αντιρατσιστικό κίνημα.
Αφήνει ένα ευδιάκριτο αποτύπωμα ευγένειας και σεμνότητας με το οποίο κέρδιζε τον σεβασμό και την εκτίμηση.
Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.
Το γραφείο τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search