• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Η κηδεία του αγωνιστή Μάκη Σέρβου - Ο αποχαιρετισμός στο γελαστό παιδί από τον Σπαρτύλα της Κέρκυρας

June 12, 2020 150

 

Σε κλίμα βαθιά θλίψης και οδύνης τελέστηκε η πολιτική κηδεία του αγωνιστή  της αντισυστημικής Αριστεράς Μάκη Σέρβου στο νεκροταφείο Ζωγράφου την Πέμπτη 11 Ιουνίου παρουσία της οικογένειάς του, εκπροσώπων πολιτικών κόμματων και οργανώσεων. Συνοδοιπόροι του στον αγώνα και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στο "γελαστό παιδί από τον Σπαρτύλα τσι Κέρκυρας, !

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται, γάμος, πλήθος και εσωτερικός χώρος

Το argyrades.gr (drepani.gr) eεκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους, στους συναγωνιστές του.

ΦΩΤΟ Του αγαπημένου φίλου Γιάννη Αργυροκαστρίτη 

Πολιτική κηδεία του σύντροφου και φίλου Μάκη Σέρβου

Αποχαιρετισμός στον σύντροφο και φίλο Μάκη Σέρβο

Ο Μάκης Σέρβος ο οποίος πέθανε στις  9 Ιουνίου σε ηλικία 67 ετών, δεν ήταν απλώς ένας σπουδαίος σύντροφος και καλός φίλος. Υπήρξε ένας από τους αγωνιστές που άφησαν βαθύ το αποτύπωμά τους στη μεταπολιτευτική άκρα Αριστερά. Πάντα παρών στους αγώνες, πάντα στην πρώτη γραμμή των κινηματικών αντιστάσεων, πάντα πρωταγωνιστής σε μια Αριστερά που ήθελε να βαδίζει ολοένα και πιο αριστερά, ακόμα και όταν όλα πήγαιναν δεξιά.

Η πολιτική πορεία του Μάκη θα μπορούσε να συνοψίσει την εξέλιξη του ακροαριστερού χώρου: Εξέγερση του Πολυτεχνείου και αντιδικτατορικό κίνημα, ΕΛΕΚ, αυτόνομο εργατικό κίνημα, Ομάδα για μια Προλεταριακή Αριστερά, Ρήξη, Επιτροπή για τον Στρατό, Ομάδα για την Άκρα Αριστερά (Ελένη), Κίνηση Υπεράσπισης Πολιτικών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων. Ο Μάκης ήταν ένας από τους συντρόφους μας που αποχώρησαν από την Κίνηση όταν αυτή μετεξελίχθηκε σε Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα. Πρωτεργάτης στη συνέχεια στο περιοδικό Δρόμοι. Αργότερα θα επιστρέψει για ένα μικρό διάστημα στο Δίκτυο από το οποίο θα αποχωρήσει ξανά. Συμμετείχε με όλες του τις δυνάμεις σχεδόν σε όλες τις πρωτοβουλίες υπεράσπισης των πολιτικών κρατουμένων και αντίστασης στην κρατική καταστολή.

Ο Μάκης Σέρβος υποστήριξε έμπρακτα μια πολιτική που «έβλεπε» σταθερά στο δρόμο και τη σύγκρουση, γυρνώντας την πλάτη στους θεσμούς, τις ιεραρχίες και την γραφειοκρατία. Μια πολιτική της ανατροπής και της χειραφέτησης, που αντιμετώπιζε τον κομμουνισμό ως κινητήρια δύναμη του παρόντος και όχι ως μακρινό όραμα του μέλλοντος.

Ο Μάκης υπήρξε μια από τις καταλυτικές συναντήσεις της ζωής μας. Τον αποχαιρετάμε με απέραντη αγάπη και βαθύ σπαραγμό.

 

Αθήνας 10/6/2020

 

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search