• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

"Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με την κυβέρνηση να κοροϊδεύει τους φοιτητές" - Καταγγελία Φοιτητικών Συλλόγων Ιονίου Πανεπιστημίου - Τα αιτήματά τους

June 16, 2020 4497

 

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Ιονίου Πανεπιστημίου εξέδωσαν καταγγελία επισημαίνοντας μεταξύ άλλωνμ "Αυτή την περίοδο οι φοιτητές γινόμαστε μπαλάκι ανάμεσα σε διοικήσεις Τμημάτων- Ιδρυμάτων χωρίς κανένας να δίνει σαφείς απαντήσεις, χωρίς κανένας να παίρνει θέση για τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων. ... Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με την κυβέρνηση να κοροϊδεύει τους φοιτητές"

Αναλυτικά: 

Την επόμενη κιόλας της πανδημίας και την ώρα που η κυβέρνηση της Ν.Δ πανηγυρίζει που λειτούργησαν τα «μπαλώματα» στο δημόσιο σύστημα υγείας για άλλη μια φορά ξεγυμνώνεται η ανεπάρκεια του συστήματος να καλυφθούν οι ανάγκες των φοιτητών (μεταξύ άλλων) που όλο το προηγούμενο διάστημα αγχώνονταν για το μέλλον των σπουδών τους!! 

Όλο το προηγούμενο διάστημα που ακολούθησε την αναστολή λειτουργίας των Ιδρυμάτων οι φοιτητές αντιμετωπίσαμε τις δυσκολίες χωρίς κανένα μέτρο στήριξης. Η κυβέρνηση το μόνο που έκανε ήταν να φέρει στη διαβούλευση νέο απαράδεκτο νομοσχέδιο, καταδικαστέο από την εκπαιδευτική κοινότητα. Παράλληλα, αυτή την περίοδο οι φοιτητές γινόμαστε μπαλάκι ανάμεσα σε διοικήσεις Τμημάτων- Ιδρυμάτων χωρίς κανένας να δίνει σαφείς απαντήσεις, χωρίς κανένας να παίρνει θέση για τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων. Χωρίς να έχει παρθεί κανένα μέτρο ανακούφισης των φοιτητών και των οικογενειών τους, από όλα τα παραπάνω προβλήματα και από αυτά που υπήρχαν και πριν την πανδημία, οξύνουν ακόμα περισσότερο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στις σπουδές μας, αναγκάζοντάς μας να βάλουμε ακόμη πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη!

Με απόφαση του Τμήματος Πληροφορικής στις 3/6, οι επί πτυχίω φοιτητές που χρωστούν περισσότερα από 3 μαθήματα (ύστερα από κινητοποίηση του συλλόγου 5) ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ! Στη συνέχεια κι άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου υιοθέτησαν την παραπάνω πρακτική είτε συνολικά είτε καθηγητές μεμονωμένα που ανακοίνωσαν πως αν οι επί πτυχίω φοιτητές χρωστάνε πάνω από 5 μαθήματα δε θα γίνουν δεκτοί σε εξέταση μαθήματος του χειμερινού εξαμήνου- ενημέρωση που έλαβε χώρα ελάχιστες μέρες πριν την έναρξη της εξεταστικής περιόδου! Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη και αναγκάζει φοιτητές να αυξήσουν το χρονικό διάστημα που θα βάζουν το χέρι στη τσέπη για να καταφέρουν να σπουδάσουν. Οι απαντήσεις που λάβαμε ως φοιτητικοί σύλλογοι και εκπρόσωποι των φοιτητών ποίκιλλαν με κορυφαία δικαιολογία πως οι server του πανεπιστημίου δε θα μπορέσουν να αντέξουν το βάρος όλων όσων θέλουν να εξεταστούν!!

Σε όλα τα τμήματα έβαλαν όρο εξέτασης την χρήση κάμερας και μικροφώνου από τους φοιτητές αποκλείοντας όσους δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά και αδιαφορώντας για την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει η πλειοψηφία των οικογενειών από τον Μάρτη κι έπειτα με τις χιλιάδες απολύσεις και το αν υπάρχει η δυνατότητα οι φοιτητές να έχουν πρόσβαση στα παραπάνω. Κορύφωση της παραπάνω κατάστασης αποτελεί το Τμήμα Μουσικών Σπουδών όπου αποφασίστηκε ποια μαθήματα είναι δυνατό να εξεταστούν διαδικτυακά και εξ αποστάσεως και τα υπόλοιπα θα εξεταστούν σε επόμενη εξεταστική!! Ταυτόχρονα επιβάλλουν την αγορά ηλεκτρονικών προγραμμάτων από τους φοιτητές του Μουσικού προκειμένου να μπορούν να εξεταστούν ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ!!

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με την κυβέρνηση να κοροϊδεύει τους φοιτητές μήνες τώρα και φανερά πλέον να αποκλείει μεγάλες μάζες της φοιτητικής κοινότητας από την δυνατότητα εξέτασης και ολοκλήρωσης των σπουδών τους!!

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ:

• Να γίνει κανονικά η διπλή εξεταστική του εαρινού εξαμήνου για τους επί πτυχίω φοιτητές! Να παρθεί πίσω η απαράδεκτες αποφάσεις των Τμημάτων που λέει, πως οι επί πτυχίω φοιτητές που χρωστούν πάνω από κάποια μαθήματα, στερούνται το δικαίωμα να μπορούν να δώσουν μαθήματα χειμερινού εξαμήνου!!!

• Το Πανεπιστήμιο να μεριμνήσει να δοθούν ο απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός (κάμερα, μικρόφωνο, σύνδεση στο internet, ηλεκτρονικός υπολογιστής και ό,τι άλλο χρειαστεί) για τους φοιτητές που τον στερούνται.

• Σε όσα μαθήματα δημιουργούνται προβλήματα ή ο χρόνος δεν επαρκεί να υπάρχει δυνατότητα επανεξέτασης (παράδειγμα μαθήματος όπου τέθηκαν 27 ερωτήσεις προς απάντηση σε 13 λεπτά)

• Έκτακτο κονδύλι κρατικής χρηματοδότησης για τα Ιδρύματα για να προσληφθεί προσωπικό και να αναβαθμιστούν οι υποδομές ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Ιδρυμάτων

• Αναπλήρωση των πρακτικών μαθημάτων που έχουν χαθεί. Για όσα πρακτικά μαθήματα διεξάχθηκαν ηλεκτρονικά, να γίνει και βιωματική προσέγγιση.

• Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής στις εστίες, με το αναγκαίο υγειονομικό υλικό που θα παρέχεται δωρεάν στους φοιτητές και το προσωπικό με ευθύνη του Υπουργείου και του Πανεπιστημίου (μάσκες, γάντια, αλκοολούχα απολυμαντικά διαλύματα). Οι Εστιακοί φοιτητές να μπορέσουν να επιστρέψουν στο τόπο σπουδών τους ώστε να μπορούν να εξεταστούν.

• Να εξασφαλιστεί ασφαλής και δωρεάν μετακίνηση για τους όλους τους φοιτητές που σπουδάζουμε εκτός τόπου κατοικίας και χρειάζεται να επιστρέψουμε στον τόπο σπουδών μας.

• Να δοθεί έκτακτο επίδομα στέγασης στους φοιτητές για τους μήνες που τα ΑΕΙ βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας, χωρίς κανένα κριτήριο και προϋπόθεση.

• Επειδή η διανομή των συγγραμμάτων ήδη έχει καθυστερήσει πολύ, να εξασφαλιστεί ΤΩΡΑ δωρεάν πρόσβαση όλων των φοιτητών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σε ηλεκτρονικά περιοδικά και ψηφιοποιημένες βιβλιοθήκες από τους χώρους διαμονής τους

• Να υπάρξει άμεση ανακοίνωση μέτρων από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου και τα Τμήματα ώστε με τις κατάλληλες προσαρμογές να διασφαλιστεί ότι δε θα χαθεί το εξάμηνο και θα εξεταστούμε σε πράγματα που έχουμε διδαχθεί, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στη μόρφωσή μας (αναπροσαρμογές στην ύλη και τη διδασκαλία μαθημάτων, παράταση εξεταστικής σε λογικά πλαίσια κτλ).

• Να υπάρξει ειδική πρόνοια για τους φοιτητές που θα κάνουν πρακτική παράλληλα με την εξεταστική. Να έχουν το δικαίωμα άδειας προκειμένου να εξεταστούν στα μαθήματα χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα με τη πρακτική.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search