Print this page

Βαθιά θλίψη για τον Ντένις - Θύμα της εγκληματικής τραγωδίας στα Τέμπη - Πέμπτη 9/3 η κηδεία

March 08, 2023 528
Συγκλονισμένη η εκπαιδευτική κοινότητα του Πειραιά και η ευρύτερη κοινωνία για το έγκλημα στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 57 ανθρώπων. Ανάμεσά τους και ο Ντένις Ρούτσι που είχε αποφοιτήσει από το ΓΕΛ Ρέντη. Η εξόδιος ακολουθία για τον Ντένις θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9/3 στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Ρέντη 12:00 και η ταφή του στο κοιμητήρι του Σχιστού.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΛ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΤΕΝΙΣ ΡΟΥΤΣΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ
 
Ο σύλλογος διδασκόντων του ΓΕΛ Αγίου Ιωάννη Ρέντη εκφράζει την οδύνη και τη θλίψη του για τον άδικο χαμό του Ντένις Ρούτσι στα Τέμπη.
 
Ο Ντένις Ρούτσι, 22 ετών, ήταν μαθητής στο Λύκειό μας, τα έτη 2015-2018. Διακρίθηκε για την ευγένεια, το ήθος και τη γλυκύτητα του χαρακτήρα του.
Εκφράζουμε ολόψυχα τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του, στον μικρότερο αδερφό του, Κριστιάν, ο οποίος υπήρξε και αυτός μαθητής μας.
Η εξόδιος ακολουθία για τον Ντένις θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9/3 στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Ρέντη 12:00 και η ταφή του στο κοιμητήρι του Σχιστού.
Ως σχολική κοινότητα – εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές - θα σταθούμε αλληλέγγυοι στην οικογένειά του και θα κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη του.
Θεωρούμε, επίσης, απόλυτη ανάγκη την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών που οδήγησαν σ’ αυτή την ασύλληπτη τραγωδία όπως και τον καταλογισμό των ευθυνών οπουδήποτε κι αν χρειαστεί.
Είναι το έσχατο ηθικό χρέος απέναντι στον Ντένις και σ’ όλα τα αθώα θύματα των Τεμπών.
Τρίτη – 7-3-2023
Ο σύλλογος διδασκόντων του ΓΕΛ Αγίου Ιωάννη ΡΈΝΤΗ"

Η ανάρτηση της Κατερίνας Μπαλτσαβιά 

Ο Ντένις Ρούτσι είναι ένα ακόμα παιδί μας που έχασε τόσο βίαια τη ζωή του στα αιματοβαμμένα Τέμπη! Το αγόρι της διπλανής μας γειτονιάς. Ας τον συνοδεύσουμε στην τελευταία του κατοικία, να τον θρηνήσουμε, να του πούμε το «στερνό αντίο».
Την Πέμπτη η κηδεία του 23χρονου που πήγε στο πρώτο βαγόνι για να πιάσει σήμα. Το μεσημέρι της Πέμπτης θα παιχτεί η τελευταία πράξη της τραγωδίας για την οικογένεια του 23χρονου που θρηνεί τον άδικο χαμό του. Η κηδεία του άτυχου νέου θα γίνει στις 12:00 της Πέμπτης, 9 Μαρτίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Ρέντη, ενώ η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Σχιστού. Η σορός του 22χρονου θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 11:00, ενώ αντί στεφάνων τυχών χρήματα, ας δοθούν στην οικογένεια του Ντένις Ρούτσι.
Ατελείωτος ο θρήνος για τα νέα παιδιά που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών!
Το τραύμα που αφήνει αυτό το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών είναι βαθύ και είναι επιτακτική ανάγκη να μην ξεχάσουμε για να μην θρηνήσουμε άλλες ζωές. Νέα παιδιά χάθηκαν, ζωές ανθρώπων καταστράφηκαν και τα “γιατί” είναι πολλά και αναπάντητα. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτό που αισθανόμαστε όλοι για την ανείπωτη και ασύλληπτη τραγωδία στα Τέμπη. Ειλικρινά, δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς που να μπορείς να πεις σε αυτούς τους γονείς που έθαψαν τα παιδιά τους. Κάποιες απώλειες δεν ξεπερνιούνται ποτέ!!! Το λεξιλόγιό μου φτωχαίνει μπροστά στον άδικο θάνατο της νιότης. Το μόνο που μπορώ είναι ατελείωτα λεπτά σιγής στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
Να συνοδεύουν, αγόρι μου, την ψυχή σου πάντα οι Φύλακες Άγγελοι!
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση συλλόγου καθηγητών του ΓΕΛ Αγίου Ιωάννη Ρέντη, έσχατο ηθικό χρέος απέναντι στον Ντένις και σ’ όλα τα αθώα θύματα των Τεμπών, η πλήρης διαλεύκανση των αιτιών που οδήγησαν σ’ αυτή την ασύλληπτη τραγωδία όπως και ο καταλογισμός των πραγματικών ευθυνών όσο ψηλά και εάν βρίσκονται, για να μην περάσει το έγκλημα των Τεμπών στη λήθη. ΟΧΙ πια η προστασία της ανθρώπινης ζωής στο ζύγι του κόστους!
Σε όλους μας αναλογεί ένα μερίδιο ευθύνης για τη διαφύλαξη των αξιών μας και για τις παθογένειες που δεν εξαλείφθηκαν.
 
Κλαίω βουβά για όλα τα παιδιά….Συγγνώμη!
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.