• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Έντονη αγανάκτηση από την εκπομπή του ΑΝΤ1 special report για τον ΕΡΗΜΙΤΗ - Κοινή ανακοίνωση Τοπικού Συμβουλίου Σινιών & Πολιτιστικού Συλλόγου: "Θα δώσουμε τη μάχη έτσι ώστε να μην προκληθεί στην περιοχή η καταστροφή ενός μοναδικού οικοσυστήματος"

June 18, 2020 4570

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –
ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΙΝΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΙΝΙΩΝ

Έντονη αγανάκτηση μας προκάλεσε η εκπομπή του ΑΝΤ1 special report στις 16/6/2020 με θέμα την επένδυση στον ΕΡΗΜΙΤΗ
Αγνοήθηκαν παντελώς φορείς και κινήματα της Κέρκυρας και πρώτα απ΄ όλα ο Ερημίτη Πλους, και έτσι η ‘’επένδυση ‘’ προβλήθηκε σαν διαμάχη μεταξύ επιχειρηματιών.
ΚΥΡΙΩΣ ΌΜΩΣ αγνοήθηκαν οι τοπικοί φορείς των Σινιών ( ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ)μιας και η περιοχή του Ερημίτη ανήκει γεωγραφικά στην κοινότητα Σινιών .

Ο Ερημίτης είναι για μας στοιχείο φυσικής –πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής, αποτελεί όμως και έναν αναντικατάστατο πλουτοπαραγωγικό φυσικό πόρο .
Με αφορμή λοιπόν αυτή της εκπομπή δηλώνουμε ότι τόσο ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΟΓΓΟΣ ΣΙΝΙΩΝ όσο και ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Μαζί με κινήματα και Φορείς θα δώσουμε τη μάχη έτσι ώστε να μην προκληθεί στην περιοχή η καταστροφή ενός μοναδικού οικοσυστήματος, ενός φυσικού πόρου που επάνω του στηρίζεται ένα δυναμικό τοπικό μοντέλο ανάπτυξης με μέλλον.
Η τελευταία πράξη του έργου δεν έχει παιχτεί ακόμη θα συμφωνήσουμε με την εκπομπή – στην πράξη αυτή υπάρχει η Τοπική Κοινωνία και ολόκληρη η Κοινωνία της Κέρκυρας .
Τα Δ.Σ
Τοπικού Συμβουλίου Σινιών &
Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σινιών

Καββαδίας

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.