• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Έφυγε από τη ζωή ο Διονύσης Τσούκας

February 21, 2020 36 Be the first to comment!

 

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Παρασκευής στις 4:30 ο Σάκης Τσούκας ο οποίος έδινε χρόνια μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει αύριο στις 12.00 στο Φαληράκι.

 

Ο Σάκης Τσούκας είχε γεννηθεί το 1953 στο Κάιρο της Αιγύπτου. Ήταν απόφοιτος του Φυσικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εργάστηκε ως καθηγητής στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Κέρκυρας από το 1987 έως το 2013. Την περίοδο 1995-2005 ήταν επιστημονικός υπεύθυνος της «ΤΕΤΡΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΕ».

Συμμετείχε ενεργά στο μεταδικτατορικό Φοιτητικό κίνημα, ως αιρετό μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου φοιτητών του Φυσικού. Το 1975 εντάχθηκε στο «Ρήγα Φεραίο», και διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και του γραφείου του ΚΣ του «Ρήγα». Διετέλεσε γραμματέας στην οργάνωση Παλαιού Φαλήρου του ΚΚΕ Εσωτερικού. Με τη διάσπαση του ΚΚΕ εσωτ., παρέμεινε ανένταχτος στον χώρο της Αριστεράς. Από το 2004 και μέχρι σήμερα συμμετέχει ενεργά στην ενωτική προσπάθεια της Αριστεράς, στο ΣΥΡΙΖΑ. Διετέλεσε μέλος της διοίκησης της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ και του ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων, μέλος του ΔΣ και Γραμματέας του Νομαρχιακού τμήματος Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

Ήταν μέλος του ΔΣ του Συλλόγου «Στήριξη» και του ΔΣ της Δημοτικής Μονάδας Πρόληψης «Νίκος Μώρος».

Στο τελευταίο κομμάτι της ζωής του κι ενώ έδινε την άνιση «μάχη» με τον καρκίνο είχε -ίσως- το βαρύτερο χαρτοφυλάκιο Αντιπεριφερειάρχη στην Περιφερειακή Αρχή του Θεόδωρου Γαλιατσάτου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κρητική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search