Print this page

Στη γειτονιά των Αγγέλων η Κατερίνα μας!

September 17, 2020 3217

 

Θλίψη και οδύνη σκόρπισε η είδηση του θανάτου της Κατερίνας Στρατηγού την Τρίτη 15/9. Το γελαστό και καλόκαρδο κορίτσι με καταγωγή από τα Κύθηρα που γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά έφυγε για τη γειτονιά των Αγγέλων σε ηλικία 49 χρονών.

Η Κατερίνα μεγάλωσε σε μια οικογένεια με αρχές και αξίες και αυτό φαινόταν στον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά της. Έχασε νέα τον αξέχαστο και αγαπημένο πατέρα της, αλλά αυτή η απώλεια διαμόρφωσε και την πορεία της γιατί τα προτερήματα και οι αξίες του πατέρα της αποτελούσαν πολύτιμο οδηγό σε κάθε βήμα της ζωής της.

Η Κατερίνα της αγάπης και της προσφοράς

Έδινε απλόχερα την αγάπη σε όλους με χαμόγελο και ανθρωπιά, συμπαραστεκόταν σε κάθε φίλο, σε κάθε συνάνθρωπο. Κάθε φίλος και φίλη γινόταν μέλος της οικογένειας. Η Κατερίνα ήταν ικανή «να χαλάσει τον κόσμο» για να βοηθήσει και να εξυπηρετήσει κάθε άνθρωπο που είχε ανάγκη. Ο χαρακτηρισμός δοτική δε λέει σχεδόν τίποτα για την Κατερίνα που πάντα έδινε, έδινε, έδινε… χωρίς ποτέ να ζητάει. Τέτοιο περίσσευμα αγάπης, ανθρωπιάς και προσφοράς δεν το συναντάς σε ανθρώπους. Υπόδειγμα συζύγου και μητέρας μεγάλωνε με απέραντη φροντίδα τα δυο παιδιά της, τον Βασίλη και τον Κωνσταντίνο.  Η Κατερίνα τον τελευταίο χρόνο έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή με αξιοπρέπεια, καρτερικότητα και γενναιότητα. Αλλά η μάχη ήταν άνιση…

Είμαστε τυχεροί όσοι τη γνωρίσαμε και ζήσαμε κοντά της.  Ο πόνος μεγάλος για το στερνό ταξίδι της, αλλά θα είναι πάντα μέσα στο μυαλό και την καρδιά μας. Πάντα η εικόνα της χαμογελαστής Κατερίνας θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη μας για να μας θυμίζει την αξία  της ανθρωπιάς. Ακόμα πιο δύσκολες είναι οι στιγμές για τον σύζυγό της Γιάννη Σκορδίλη, τα αγαπημένα της παιδιά, την εξαιρετική μητέρα της Ματίνα και την αγαπημένη της αδελφή Μαρία.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 19/9 στον ΙΝ της Αναστάσεως και δεκάδες συγγενείς και φίλοι, παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, σε κλίμα οδύνης, συνόδεψαν την Κατερίνα στην τελευταία της κατοικία στο νεκροταφείο της Αναστάσεως του Πειραιά.

Ας είναι αιωνία η μνήμη της!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.