• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: "Στηρίζουμε ολόψυχα τις κινητοποιήσεις - Δίπλα στου μαθητές να σταθούμε όλοι"

October 02, 2020 3675

 

 

 
 

Για τις κινητοποιήσεις των μαθητών η δημοτική παράταξη ΕΚΚΙΝΗΣΗ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η νέα σχολική χρονιά βρήκε το σύνολο των σχολείων απροετοίμαστο σε σχέση με τα μέτρα προστασίας της υγείας των μαθητών και των καθητηγών. Η κυβέρνηση αφού ψήφισε την αύξηση του ορίου μαθητών ανά τάξη (αντί να τη μειώσει όπως άλλες χώρες), αδυνατεί επί ένα μήνα να μοιράσει ακόμα και μάσκες προστασίας στους μαθητές, ενώ σε πολλά σχολεία δεν υπάρχουν καθαρίστριες, μαθήματα γίνονται σε κοντέινερ, κ.α.
 
Οι μαθητές αντιδρούν και πολλά σχολεία είναι ήδη κλειστά με καταλήψεις. Και όσο κι αν τα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι μαθητές δεν πρέπει να χάσουν τα μαθήματά τους και ότι οι καταλήψεις είναι κατευθυνόμενες, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.
Σαν ΕΚΚΙΝΗΣΗ πρέπει εξ αρχής να πούμε ότι στηρίζουμε ολόψυχα τις κινητοποιήσεις των μαθητών. Απέναντι σε μια κυβέρνηση που προσπαθεί με κάθε τρόπο να υποβαθμίσει τη δημόσια εκπαίδευση, απέναντι σε όλους αυτούς που το προηγούμενο διάστημα προήγαγαν ως το μοναδικό πρόβλημα της εκπαιδευτικής διαδικασία το αν και πώς θα φοράνε οι μαθητές της μάσκα και το αν μαζί με τα παιδιά μας κάνουν μάθημα και προφυγόπουλα. Τα παιδιά αυτά φαίνεται να δείχνουν όχι μόνο ότι ξέρουν τι τους γίνεται, αλλά και ότι έχουν την όρεξη και τη διάθεση να αγωνιστούν για ένα καλύτερο αύριο. Τα αιτήματά τους, πιο πραγματικά από ποτέ, έρχονται να αναδείξουν τα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγήσει η σημερινή κυβέρνηση τη δημόσια εκπαίδευση. Μια κυβέρνηση που εν μέσω πανδημίας αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, προκειμένου να μειώσει το εκπαιδευτικό προσωπικό. Που προσπαθεί με κάθε τρόπο να ενισχύσει την ιδιωτική εκπαίδευση και την παραπαιδεία, απαξιώνοντας όλο και περισσότερο τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλο το λαό.
 
Δίπλα στου μαθητές είναι απαραίτητο να σταθούμε όλοι. Όχι σα χειροκροτητές, αλλά έμπρακτα. Με πρώτους τους καθηγητές και τους συλλόγους τους, οι οποίοι να μπουν μαζί με τα παιδιά στον αγώνα και την πάλη για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο. Τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, οι οποίοι να στηρίξουν τους αγώνες των παιδιών τους. Τους νοσοκομειακούς γιατρούς, οι οποίοι να στηρίξουν τα υγειονομικά αιτήματα των μαθητών, βάζοντάς τα δίπλα στα δικά τους αιτήματα για ένα καλύτερο δημόσιο σύστημα υγείας. Όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι μετά από δέκα χρόνια κρίσης και την πανδημία, έρχονται αντιμέτωποι με μια από τις σημαντικότερες επιθέσεις στα εργατικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search