• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

«Έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής, εκπαιδευτικός Διονύσης Γεωργόπουλος

October 21, 2020 102

 

O Διονύσης Γεωργόπουλος έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα, χτυπημένος από την επάρατο νόσο με την οποία πάλεψε γενναία τα τελευταία χρόνια.

Παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρούσε, και φανερά τον κατέβαλε σωματικά, συνέχισε να αγωνίζεται μαχητικά, υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των εργαζομένων ως μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, ενώ για χρόνια αγωνίστηκε από την θέση του προέδρου της τοπικής ΕΛΜΕ για μία καλύτερη εκπαίδευση στα σχολεία μας.  Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Οκτώβρη, στις 3.00 μ.μ. στα Μουσάτα Κεφαλονιάς.

 

Συλλυπητήρια Μηνύματα

Θεόφιλος Μιχαλάτος, Δήμαρχος Αργοστολίου

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον πρόωρο θάνατο του Διονύση Γεωργόπουλου.

Ο Διονύσης υπηρέτησε πολλά χρόνια στην ΕΛΜΕΚΙ διεκδικώντας με μαχητικότητα και επιμονή την αναβάθμιση της θέσης των εκπαιδευτικών καθώς και τη στήριξη της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου

Θεόφιλος Μιχαλάτος

 

Διοικητικό Συμβούλιο ΕΛΜΕΚΙ

Αγαπημένε μας Διονύση, μπορεί να έφυγες νωρίς αλλά εμείς θα σε κρατήσουμε κοντά μας εκεί που ήταν πάντα η θέση σου, πίσω από τα «πανό» μας, σε όλους τους αγώνες που έρχονται.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ με βαθειά και ανείπωτη θλίψη αποχαιρετά τον συνάδελφο και επί χρόνια Πρόεδρό της, Διονύση Γεωργόπουλο.

Ο αγαπημένος μας συνάδελφος άφησε βαθύ και καταλυτικό αποτύπωμα σε όλους τους σύγχρονους αγώνες του εκπαιδευτικού και του λαϊκού κινήματος τα τελευταία 20 χρόνια, στο νομό μας αλλά και πανελλαδικά. Ως στέλεχος αυτού του κινήματος συμμετείχε αποφασιστικά στην οργάνωση και την αποτελεσματικότητα αυτών των αγώνων, συμβάλλοντας σημαντικά σε κάθε μικρή ή μεγάλη κατάκτηση που είχαμε.

Για όσους τον γνώρισαν, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι πίσω από την οργάνωση της σθεναρής αντίστασης που επέδειξε ο εκπαιδευτικός κλάδος και συνολικά το εκπαιδευτικό κίνημα απέναντι στην σκληρή αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, πίσω από την επίπονη προσπάθεια και τους αγώνες για σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές, πίσω από την όποια καλυτέρευση συνθηκών στο χώρο της εκπαίδευσης στο νομό μας, πίσω από κάθε μικρή ανακούφιση που με αγώνα κερδήθηκε για εκπαιδευτικούς και μαθητές κ.α., βρισκόταν η ανιδιοτελής και καθοριστική συμβολή του. Η ιδεολογική και πολιτική του συγκρότηση ως στέλεχος του ΚΚΕ, η οξυδερκής και αφοπλιστική σκέψη του, το ακέραιο του χαρακτήρα του και η αυταπάρνηση και η αταλάντευτη στάση που επιδείκνυε καθημερινά στον αγώνα, τον έκαναν ξεχωριστό αγωνιστή του δίκιου και όλων των πανανθρώπινων ιδανικών, αλληλέγγυο σε κάθε κατατρεγμένο, ακόμη και σε λαούς όπως τον Κουβανικό, που επέλεξαν να τραβήξουν το δικό τους δρόμο και όχι αυτόν που τους επιφύλασσαν οι ιμπεριαλιστές δυνάστες τους.

Η βαθειά γνώση του για τα ζητήματα της σύγχρονης εκπαίδευσης και τις στοχεύσεις της κυρίαρχης πολιτικής, το όραμα για μια παιδεία που να υπηρετεί το λαό και τις ανάγκες του, ο ρόλος του εκπαιδευτικού στις σύγχρονες συνθήκες κ.α. αποτυπώθηκαν σε αρκετά άρθρα, εργασίες, και επεξεργασίες του, που αποτελούν παρακαταθήκη για το εκπαιδευτικό και το λαϊκό κίνημα. Ενδεικτικά μπορεί να αναφερθεί κανείς στα άρθρα -πραγματείες του για την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, στο βιβλίο-μελέτη του, ως μεταπτυχιακού, για την πανεπιστημιακή διανόηση και την αξιολόγηση των ΑΕΙ κ.α.

Για την πλούσια και γεμάτη αγωνιστική του στάση, δεν ήταν λίγες οι φορές που αντιμετώπισε το σκληρό πρόσωπο της αντίδρασης από το κράτος και τους παράγοντές του.

Αγαπημένε μας συνάδελφε, Πρόεδρε, μπορεί να έφυγες νωρίς αλλά εμείς θα σε κρατήσουμε κοντά μας, δίπλα μας, εκεί που ήταν πάντα η θέση σου, πίσω από τα «πανό» μας, σε όλους τους αγώνες που έρχονται. Γιατί μπορείς, και μετά την αμετάκλητη απουσία σου, να εμπνέεις τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, για μια πιο δίκαιη κοινωνία, για μια παιδεία στην υπηρεσία του λαού και των σύγχρονων αναγκών του, για έναν εκπαιδευτικό που θα ζει και θα λειτουργεί με αξιοπρέπεια.

Το Δ.Σ. εκφράζει τα πιο ειλικρινά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου. Στην ειδική συνεδρίαση που έγινε προς τιμή σου, αποφασίστηκε να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. στο τελευταίο ραντεβού μας και να σε αποχαιρετήσουμε όπως σου αξίζει, αλλά και όπως θα ήθελες και εσύ.

Καλό ταξίδι ακριβέ μας συνάδελφε.

Αργοστόλι 21/10/2020

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Η Πρόεδρος
Σοφία Ποταμιάνου

Ο Γενικός Γραμματέας
Γιάννης Καππάτος

 

Δημήτρης Μαρκάτος, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο Διευθυντής και το προσωπικό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς εκφράζουμε τη μεγάλη μας θλίψη για τον πρόωρο χαμό του εκλεκτού εκπαιδευτικού και συναδέλφου Διονύση Γεωργόπουλου, που επί χρόνια υπηρέτησε με αφοσίωση και σεβασμό το δημόσιο σχολείο.

Η εκπαιδευτική κοινότητα έχασε ένα σημαντικό μέλος της, που τίμησε στο έπακρο το λειτούργημά του, επιδεικνύοντας ευσυνειδησία και υπευθυνότητα. Έκανε το καθήκον του επιστημονικά και παιδαγωγικά. Δίδαξε στα παιδιά μας γνώση και ήθος . Υπήρξε αγωνιστής στη ζωή, στην εκπαίδευση και στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Δεν μπορούν να βρεθούν λόγια κατάλληλα παρηγοριάς για την οικογένειά του και απλά εκφράζουμε θερμά από καρδιάς τα συλλυπητήρια μας.

Για τη Δ.Δ.Ε Κεφαλονιάς

Ο Διευθυντής Δ.Ε.
Μαρκάτος Δημήτριος

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«"Έφυγε" χτες ο σύντροφος Διονύσης Γεωργόπουλος, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ και της Τομεακής Επιτροπής Εκπαιδευτικών της ΚΟΑ, μετά από παλικαρίσια μάχη που έδωσε με την ασθένειά του.

Ο σύντροφος Διονύσης γεννήθηκε το 1967 στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, παιδί πολύτεκνης εργατικής οικογένειας. Εντάχτηκε στην ΚΝΕ το 1984 και στο Κόμμα το 1985 και ανέλαβε μια από σειρά χρεώσεις στις Οργανώσεις των ΤΕΙ Αθήνας - Πειραιά.

Ο σύντροφος Διονύσης αποτέλεσε για πολλά χρόνια βασικό στήριγμα στην παρέμβαση του Κόμματος και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, στους εκπαιδευτικούς, συνολικότερα στους χώρους της εκπαίδευσης, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης από το 2001 μέχρι το 2016. Το 2015 εκλέχτηκε στην Επιτροπή Περιοχής της Δυτικής Ελλάδας.

Ο σύντροφος Διονύσης αφήνει πίσω του μια σπουδαία σπορά. Γιατί ήταν υπόδειγμα συνδυασμού μαζικής και μελετητικής δουλειάς, αγαπητός από τον κόσμο, αποφασιστικός εκεί που πρέπει, με σοβαρή διάθεση αυταπάρνησης, η οποία φάνηκε ακόμα πιο έντονα τα τελευταία χρόνια που έδινε τη μάχη για την υγεία του χωρίς να κάνει βήμα πίσω από τις χρεώσεις του στις οποίες αντεπεξήλθε πάντα με χαμόγελο.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στη γυναίκα του Νικολέτα και τον γιο του Στάθη.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Οκτώβρη, στις 3.00 μ.μ. στα Μουσάτα Κεφαλονιάς».

Η ΚΟΒ Φιλοσοφικής και η Τομεακή Οργάνωση Φιλοσοφικής της ΚΝΕ εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στο σ. Στάθη Γεωργόπουλο για την απώλεια του πατέρα του, σ. Διονύση Γεωργόπουλο.

 

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ αποχαιρετά με ανείπωτη θλίψη το σύντροφο μας Διονύση Γεωργόπουλο, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σήμερα, δίνοντας παλικαρίσια μάχη με την επάρατη νόσο
«…Κάποτε θ’ ανταμώσουμε στους λόφους του ήλιου. Μην ξεχνάς. Περπάτα…»

Γιάννης Ρίτσος

Ο σύντροφος Διονύσης από τα νεανικά του χρόνια έθεσε όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα, για το δίκιο της εργατικής τάξης, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, για ένα σχολείο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Ήταν μέχρι και την τελευταία στιγμή πάντα παρών σε όλες τις μεγάλες και μικρές μάχες, πάντα παρών σε όλους τους αγώνες. Ακούραστος μέχρι την τελευταία στιγμή. Συνέβαλε με όλες του τις δυνάμεις για να δυναμώσει ο αγώνας εκπαιδευτικών και μαθητών. Μέχρι την τελευταία στιγμή είχε την έγνοια για την πορεία του αγώνα, για την κατάσταση μέσα και έξω από τις σχολικές αίθουσες.

Ο σύντροφος Διονύσης άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στο συνδικαλιστικό κίνημα. Μέσα από το ταξικό κίνημα έδωσε αγώνες για την κατοχύρωση των μορφωτικών δικαιωμάτων όλων των παιδιών, για αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις, για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων και για μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.


Για χρόνια διετέλεσε πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς – Ιθάκης και με τη συμβολή του έκανε την ΕΛΜΕ, σημείο αναφοράς σε όλη την Ελλάδα, αφού με την πλούσια δράση της έδινε καθημερινές μάχες όχι μόνο για τα προβλήματα στα σχολεία, αλλά και για όλα τα ζητήματα που απασχολούσαν την τοπική κοινωνία.

Τα τελευταία χρόνια, έδινε παράλληλα τη μάχη για την υγεία του. Χωρίς καμία υποχώρηση έδωσε τον καλύτερο του εαυτό και συνέβαλλε στη συγκρότηση και λειτουργία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στην Κεφαλλονιά. Διατέλεσε αρχικά πρόεδρος και στη συνέχεια μέλος του.

Στεκόταν πάντα δίπλα στους συναδέλφους, δίπλα στους γονείς και αντιτάχθηκε στις αυθαιρεσίες και στον αυταρχισμό της Διοίκησης, δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό. Για αυτή του τη στάση, ο σύντροφος Διονύσης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός τόσο από τους συναδέλφους, όσο και από τους μαθητές από όποιο σχολείο κι αν πέρασε.

Ήταν μέλος του ΚΚΕ, και μέλος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της Κ.Ε. του ΚΚΕ με ιδιαίτερη συμβολή στις επεξεργασίες του Κόμματος για την Παιδεία.

Ορθός και περήφανος μέχρι το τέλος, πάλεψε με αξιοπρέπεια και θάρρος με την ασθένειά του. Με το χαμόγελο στα χείλη!

Θα μας συντροφεύεις σε όλους τους αγώνες με το ήθος, το γέλιο και τη σιγουριά σου για τη τελική νίκη. Δίνουμε υπόσχεση να πορευτούμε στα βήματα σου.

Με βαθιά θλίψη, εκφράζουμε στην οικογένεια σου τα πιο θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας!

Η κηδεία θα γίνει αύριο στις 15:00 στον Αγ. Νικόλαο στα Μουσάτα Κεφαλλονιάς.

O Διονύσης Γεωργόπουλος έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα, χτυπημένος από την επάρατο νόσο με την οποία πάλεψε γενναία τα τελευταία χρόνια.

Παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρούσε, και φανερά τον κατέβαλε σωματικά, συνέχισε να αγωνίζεται μαχητικά, υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των εργαζομένων ως μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, ενώ για χρόνια αγωνίστηκε από την θέση του προέδρου της τοπικής ΕΛΜΕ για μία καλύτερη εκπαίδευση στα σχολεία μας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search