• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Έφεση άσκησε ο εισαγγελέας για την αθώωση του Μητροπολίτη Κέρκυρας

October 29, 2020 3799

 

Έφεση στην πρόσφατη απόφαση αθώωσης του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κέρκυρας – Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριου, άσκησε σύμφωνα με πληροφορίες ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας Δ. Λαμπρίδης.

Να θυμίσουμε ότι ο Μητροπολίτης Νεκτάριος είχε αθωωθεί στις 21 Οκτωβρίου από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας, σχετικά με το κήρυγμα που είχε πραγματοποιήσει στις 25 Μαρτίου. Τότε είχε καλέσει τους πιστούς να παραβλέψουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που είχε ορίσει η πολιτεία, λέγοντάς τους να δηλώσουν ότι βγαίνουν έξω για να γυμναστούν και στη συνέχεια να μεταβούν στην εκκλησία.

Επίσης είχε αθωωθεί και για την υπόθεση της περιφοράς του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος εντός του ναού την Κυριακή των Βαϊων, με την παρουσία άνω των πέντε ατόμων, σε αντίθεση με τα πρωτόκολλα της καραντίνας για την προστασία κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Ο συνήγορος του Μητροπολίτη δήλωσε πως δεν έχει έως αυτή την ώρα επίσημη ενημέρωση για το θέμα, αν και όπως είπε ο εισαγγελέας έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά του νόμου, κάτι όμως που γίνεται σε σπάνιες περιπτώσεις.

ΠΗΓΗ: Μαρίνα Μοσχάτ - ert.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search