Print this page

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών: Οι εκπαιδευτικοί απάντησαν στην Κεραμέως: « με τα σωματεία και την Ομοσπονδία» - 94% αποχή στην Κέρκυρα

November 07, 2020 3626

 

 

Η ΕΑΚ Εκπαιδευτικών συγχαίρει το 94% της ΕΛΜΕ Κέρκυρας που γύρισε την πλάτη στην φαρσοκωμωδία υπηρεσιακών εκλογών ,που οργάνωσε η Υπουργός Παιδείας.

Η απάντηση των εργαζομένων στην εκπαίδευση  ήταν  σχεδόν καθολική και   ήταν η απάντηση στην αλαζονεία, τον αυταρχισμό και την απαξίωση  που έδειξε και δείχνει  όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και τώρα   το επιτελείο του Υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση  προς αυτούς.

Οι αριθμοί όμως  μιλούν από μόνοι τους. Τα κλικ που ακούστηκαν στην Κέρκυρα ήταν μόλις 56 στα 944. Δεν υπάρχει καμιά νομιμοποίηση σε εκλεγμένους παρατάξεων η μεμονωμένους.

Εκ του αποτελέσματος και εκ των πραγμάτων ζητάμε:

  • την παραίτηση της Υπουργού Παιδείας ( δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι μόνο η παραίτηση της Υπουργού θα αλλάξει τα πράγματα.)
  • Την ακύρωση της αυθαίρετης εκλογικής διαδικασίας, η οποία υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά  με «επιταγμένους» υποψηφίους  και η οποία απορρίφθηκε συντριπτικά από τους συναδέλφους .
  • Την παραίτηση όσων εκλέχθηκαν με μια διαδικασία που απορρίπτει το 94% του κλάδου, αφού δεν εκπροσωπούν καμιά πλειοψηφία και έχουν αποσύρει την υποψηφιότητά τους είτε ως πρόσωπα είτε ως παρατάξεις. ΄Αλλωστε η «μη εκλογή» τους θα καταπέσει στην πράξη κινηματικά και όχι μόνο.
  • Την επαναπροκήρυξη των εκλογών με φυσική παρουσία ,όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

 

Σήμερα δώσαμε ως εκπαιδευτικοί την απάντησή μας στο υπουργείο, από σήμερα  όμως και πάλι στον αγώνα για ανοιχτά  σχολεία , με μικρό αριθμό μαθητών  ανά αίθουσα, γιατί είναι μία από τις αναγκαίες  συνθήκες υγειονομικής  ασφάλειας και λειτουργίας της εκπαίδευσης  , προσλήψεις ,  δωρεάν τεστ στα σχολεία.

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.