• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Παρατηρητήριο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κέρκυρας: Προβληματισμό προκαλούν οι καθυστερήσεις και παλινωδίες για το εργοστάσιο απορριμμάτων

December 01, 2020 3317

 

 

 

 

Σχετικά με τη διαμάχη που φαίνεται να έχει ξεσπάσει μεταξύ των εμπλεκομένων στη λειτουργία του διαδημοτικού και διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ, με εκ πρώτης όψεως μήλον της έριδος αφενός τα περιουσιακά στοιχεία του νυν ΣΥΔΙΣΑ και αφετέρου το φορέα του θα προχωρήσει εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων, θα θέλαμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

 

  • Πέραν από τις προδιαγραφές του εργοστασίου (υπενθυμίζουμε ότι ο φάκελος του αντίστοιχων προδιαγραφών εργοστασίου Πελοποννήσου αποσύρθηκε), προβληματισμό προκαλούν οι καθυστερήσεις και παλινωδίες τόσο στη μελέτη όσο και στη σύνταξη τευχών δημοπράτησης
  • Ως παρατηρητήριο, δεν επιθυμούμε να πάρουμε θέση σχετικά με το φορέα χρηματοδότησης, καθώς πρόκειται για μια πολιτική απόφαση. Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση, είναι ότι έχει ξεσπάσει διαμάχη σχετικά με το φορέα κατασκευής ενός αναποτελεσματικού εργοστασίου. Όπως πολλές φορές έχουμε καταδείξει, η Διαλογή στην Πηγή και η Κομποστοποίση, καθιστά τη λειτουργία ενός τόσο μεγάλου εργοστασίου περιττή και ανταγωνιστική.
  • Αν και υπάρχει διαμάχη σχετικά με το εργοστάσιο, εξακολουθεί να τηρείται σιγή ιχθύος σχετικά με το βασικό πρόβλημα που δημιουργεί η κατασκευή του, που είναι η χωροθέτηση και λειτουργία ΧΥΤΥ για την ταφή του εξαιρετικά μεγάλου υπολείμματος.
  • Παρά τον προβληματισμό μας για το γεγονός ότι τα περιουσιακά στοιχεία του συνδέσμου σε μια ΑΕ, εντύπωση προκαλεί η τόσο επίμονη αναφορά σε αυτά. Αναρωτιόμαστε αν πέραν των μολυσμένων στρεμμάτων της χωματερής, ο φορέας κατέχει κάποια αξιόλογη περιουσία που αγνοεί ο Κερκυραϊκός λαός. Εντύπωση επίσης προκαλεί και η αντίφαση με την ευκολία με την οποία ξεπούλησαν το «άχρηστο» κατά τα λόγια της δημάρχου οικόπεδο του club Med.
  • Για μια ακόμη φορά αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο δεν έχει γίνει τίποτα στο επίπεδο της πρόληψης, της επαναχρησιμοποίησης, της Διαλογής στην Πηγή και της ανακύκλωσης καθώς ήταν το βασικό προεκλογικό πρόταγμα σχεδόν όλων των δημοτικών παρατάξεων, όλων των δήμων. Η διαδικασία της κομποστοποίησης παρά το ότι προβλέπεται από τη σύμβαση λειτουργίας του δεματοποιητή συνεχίζει να μην πραγματοποιείται και τα νέα αυτοκίνητο του δήμου για τα βιοαπόβλητα παραμένουν ακινητοποιημένα. Ο μπλε κάδος έχε πλήρως απαξιωθεί και στις περισσότερες περιοχές συλλέγεται μαζί με τον πράσινο. Και η μόνη ανακύκλωση που πραγματοποιείται είναι από τις πράσινες γωνιές.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search