• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας»

December 11, 2020 3120

 

Ανακοίνωση του Παγκερκυραϊκού Συνδέσμου Αυτοαπασχολούμενων με την οποία απαντά προς την Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Μ. Ανδριώτη επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: "Τα κυβερνητικά σχέδια για κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, η ένταση της εκμετάλλευσης, η καθιέρωση 10ωρης εργασίας, το ξεχαρβάλωμα του εργάσιμου χρόνου, η μείωση του μέσου μισθού, το χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα και τη συνδικαλιστική δράση αποτελούν για μας αιτίες πολέμου."

Αναλυτικά η ανακοίνωση
Μεγάλος καημός και πόνος για την ¨ΕΒΓΑ¨ της γειτονιάς απ’ την Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας κ. Ανδριώτη !!! Καλεί σε «διαβούλευση» το σύνολο σχεδόν των ενώσεων εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων του νησιού καθώς και εργατικά σωματεία για τη
σωτηρία της !!!. Για να της ¨ρυθμίσει¨ λέει το δικαίωμα να ανοίγει τις Κυριακές !!! άσχετα αν αυτό είναι ¨ρυθμισμένο¨ εδώ και πολλά χρόνια ….

Μέμφεται δε όλους όσους αντιδράσαμε στα σχέδιά της , μας λέει ότι βγάζουμε ¨πολιτικά μανιφέστα¨ όταν διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή και στην επιβίωση. Όταν δηλαδή ζητάνε οι εργαζόμενοι να έχουν ανθρώπινο ωράριο εργασίας και όταν προτάσσουν τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες για υγεία, για ζωή με δικαιώματα για αυτούς και τα παιδιά τους και όταν ζητάνε και οι αυτοαπασχολούμενοι αντίστοιχα δικαιώματα για τη ζωή τους και την ύπαρξή τους και αντιτίθενται σε πολιτικές που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν σε ¨λουκέτα¨

Αλήθεια ποιοι είναι όλοι αυτοί που ξαφνικά θυμήθηκαν τους μικρούς επαγγελματίες;
Είναι αυτοί που υλοποιούν την κυβερνητική πολιτική η οποία φόρτωσε στις πλάτες μας την αβάσταχτη φορολογία, που έφερε νέα χαράτσια, αυξημένα δημοτικά τέλη, τον ΕΝΦΙΑ και άλλα. Είναι οι ίδιοι που έχουν βάλει λυτούς και δεμένους, τράπεζες και φοροεισπράκτορες, να μας κυνηγάνε μέρα-νύχτα για τα χρέη που οι ίδιοι μας δημιούργησαν. Είναι αυτοί που σε συνθήκες πανδημίας με περιοριστικά μέτρα, με μείωση ωραρίου όπως π.χ. στους συναδέλφους μας στον κλάδο του Επισιτισμού, δεν παίρνουν κανένα μέτρο στήριξης, λοιδορούν τις διεκδικήσεις μας, μας αφήνουν να βλέπουμε τα χρέη μας να φουσκώνουν και μας κουνάνε το δάχτυλο λέγοντας «βγάλτε τα πέρα μόνοι σας».

Με το νέο Πτωχευτικό Κώδικα που φέρνει η κυβέρνηση, επιχειρούν να σφίξουν κι άλλο τη θηλιά στους μικρούς επαγγελματίες, να μας έχουν συνεχώς σε καθεστώς ομηρίας. Ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας φέρνει fast track πλειστηριασμούς, ρευστοποίηση της περιουσίας μας και δέσμευση μέρους του ετήσιου εισοδήματος των οικογενειών μας. Όποιος νοιάζεται για τη ζωή των μικρών επαγγελματιών και των οικογενειών τους, δεν έχει παρά να τα βάλει με αυτούς που μας χρέωσαν στις τράπεζες, που μας ανάγκασαν να
παλεύουμε για να γεμίσουμε το οικογενειακό τραπέζι, που έκαναν εμπόρευμα την άθληση και την ψυχαγωγία των παιδιών μας, που παίζουν στο τζόγο την υγεία μας σε συνθήκες πανδημίας να είναι στο ρίσκο της ανυπαρξίας δομών και προσωπικού.

Οι μικροί επαγγελματίες έχουμε φωνή. Δεν μπορούμε άλλο να αγανακτούμε μέσα στους τέσσερις τοίχους της επιχείρησής μας, βλέποντας τα χρέη να μεγαλώνουν, τα δικαιώματα και το εισόδημά μας να συνθλίβονται και την υγεία τη δικιά μας και των οικογενειών μας να είναι στο ρίσκο της ανυπαρξίας δομών και προσωπικού. Αυτό που μας λείπει δεν είναι η δουλειά την Κυριακή αλλά οι ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας σύμφωνα με το 21 αιώνα.

Γι αυτό και λέμε ότι τα σχέδια της κυβέρνησης που πατάνε στους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων και μεθοδεύουν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας την οποία στηρίζει η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας εκφράζοντας και την περιφερειακή αρχή δεν θα περάσουν.

Η αντιλαϊκή πολιτική τη κυβέρνησης που εξυπηρετεί τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, άφησε αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να βουλιάζουν και να έχουμε φτάσει να χάνονται 100 ανθρώπινες ζωές την μέρα, καθώς επίσης να γυρνάει τόσο τη δική μας ζωή μας όσων και των εργαζόμενων 100 χρόνια πίσω.

Τα κυβερνητικά σχέδια για κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, η ένταση της εκμετάλλευσης, η καθιέρωση 10ωρης εργασίας, το ξεχαρβάλωμα του εργάσιμου χρόνου, η μείωση του μέσου μισθού, το χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα και τη συνδικαλιστική δράση αποτελούν για μας αιτίες πολέμου.
Η δίκαιη οργή που αισθανόμαστε πρέπει να γίνει οργανωμένος αγώνας διεκδίκησης.

Ενώνουμε τις φωνές μας με όλους αυτούς που αρνούνται να πληρώσουμε ξανά μια ακόμα οικονομική κρίση προκειμένου να στηριχτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και διεκδικούμε όλα αυτά που μας στερούν, συλλογικά και οργανωμένα μέσα από το Σύνδεσμό μας.
Δε πάμε βήμα πίσω από τις πάγιες διεκδικήσεις μας.
Παλεύουμε για:
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
• Καμιά Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
• Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Απαιτούμε :
• Την άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού. Την επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων
• Το άμεσο άνοιγμα των μικρών καταστημάτων στο λιανεμπόριο, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, όπως είχε κάνει η κυβέρνηση και στην πρώτη καραντίνα. Όχι στο άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων.
• Τη διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
• Την επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων
• Την αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ μέχρι το Σεπτέμβρη. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση
• Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
• Την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση
• Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.
• Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Πλήρη εξοπλισμό κάθε νοσοκομείου και δομής ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ σε όλη τη χώρα. Κάλυψη των αναγκών όχι μόνο για τις περιπτώσεις COVID 19 αλλά για κάθε ασθένεια/θεραπεία.
• Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται
• Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search