• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Η πολιτική των «μπαλωμάτων» και του «εντέλλεσθαι» επικίνδυνη για την υγεία του λαού και τη ζωή των υγειονομικών

December 20, 2020 3278

Η ΤΕ Κέρκυρας ΚΚΕ με ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "με αποφάσεις fast track προχωρούν τώρα σε υποχρεωτική μετακίνηση ειδικευμένων γιατρών (στην 3η ΥΠΕ -παρόλο που προσπαθεί η κυβέρνηση να μας πείσει ότι όλα βαίνουν καλά με την πανδημία στη Βόρεια Ελλάδα-) εκ των οποίων και ενός πνευμονολόγου από το Νοσοκομείο της Κέρκυρας (πρόεδρο της ΕΓΕΣΥΚ, με συμβολή όλο το προηγούμενο διάστημα, στην κατάδειξη των κενών που υπάρχουν αλλά και στην αγωνιστική διεκδίκηση τους)." 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η πολιτική των «μπαλωμάτων» και του «εντέλλεσθαι» επικίνδυνη

για την υγεία του λαού και τη ζωή των υγειονομικών

 

Πριν λίγο καιρό η 6η ΥΠΕ έδινε τη δυνατότητα για εθελοντική μετακίνηση υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη για την ενίσχυση των υπό κατάρρευση νοσοκομείων, στρώνοντας το έδαφος για την παραλλαγμένη όψη της αναγκαστικής μετακίνησης υγειονομικών από ΥΠΕ σε άλλη ΥΠΕ.

Έτσι με αποφάσεις fast track προχωρούν τώρα σε υποχρεωτική μετακίνηση ειδικευμένων γιατρών (στην 3η ΥΠΕ -παρόλο που προσπαθεί η κυβέρνηση να μας πείσει ότι όλα βαίνουν καλά με την πανδημία στη Βόρεια Ελλάδα-) εκ των οποίων και ενός πνευμονολόγου από το Νοσοκομείο της Κέρκυρας (πρόεδρο της ΕΓΕΣΥΚ, με συμβολή όλο το προηγούμενο διάστημα, στην κατάδειξη των κενών που υπάρχουν αλλά και στην αγωνιστική διεκδίκηση τους).

Στην πράξη όμως έχει αποδειχθεί, ότι η λογική της κινητικότητας για την κάλυψη των τεράστιων κενών προσωπικού, δεν έλυσε, ούτε μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα, αλλά το συντηρεί και το διογκώνει.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι μάλιστα τραγελαφική, αν σκεφτεί κανείς ότι μόλις πριν λίγο καιρό το Νοσοκομείο Κέρκυρας προχώρησε σε συμβάσεις με 2 ιδιώτες γιατρούς (1 πνευμονολόγο και 1 παθολόγο), γεγονός που καταμαρτυρά τις τεράστιες ελλείψεις που ήδη υπάρχουν, και πολλές φορές έχουμε καταγγείλει, τόσο σε ιατρικό, όσο και σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να προσλάβει με επείγουσες διαδικασίες όλο το διαθέσιμο υγειονομικό προσωπικό, αντί να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα, «απογειώνει» την επικίνδυνη πολιτική των «μπαλωμάτων» και των μετακινήσεων, αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα ακόμα παραπέρα τις ήδη αποψιλωμένες δημόσιες δομές άλλων περιοχών της χώρας, που αντιμετωπίζουν μάλιστα αντίστοιχα οξυμένα προβλήματα.

Ενώ οι οικογένειές μας βρίσκονται αντιμέτωπες με το δεύτερο, σφοδρότερο κύμα της πανδημίας η κυβέρνηση αφήνει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας, με το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης» μετακυλίει την ευθύνη σε εμάς και τις οικογένειές μας, ενώ για το 2021 «έκοψε» από τον προϋπολογισμό 600 εκατομμύρια από την υγεία φανερώνοντας για άλλη μια φορά ότι οι ανάγκες προστασίας της υγείας και ασφάλειας του λαού δεν χωράνε στις αντοχές της καπιταλιστικής οικονομίας που έχει έναν μόνο στόχο: την διασφάλιση της κερδοφορίας των ομίλων.

Η λογική της κινητικότητας άλλωστε αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, που αρνήθηκαν και αρνούνται την ανάγκη μαζικών προσλήψεων, αλλά προκρίνουν ως λύση την ανακύκλωση προσωπικού μεταξύ κλινικών, νοσοκομείων αλλά και ΥΠΕ. Βλέπουν την υγεία ως εμπόρευμα γι’ αυτό όπως είχε ομολογήσει άλλωστε και ο Κικίλιας στη τελευταία του επίσκεψη στο νοσοκομείο Κέρκυρας, όταν δεν θα είναι «ανταγωνιστικό» θα κλείνουν τμήματα και κλινικές.

Κανένας συμβιβασμός με αυτή τη πολιτική. Τώρα:

· Να σταματήσουν οι μετακινήσεις! Η ανακύκλωση του προσωπικού δεν αποτελεί ενίσχυση του ΕΣΥ!

· Να γίνει ανάκληση της απόφασης του ΓΓ του υπουργείου Υγείας για την αναγκαστική μετακίνηση.

· Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού! Κάλυψη όλων των αναγκών σε ιατρικό και σε όλο το υγειονομικό και λοιπό προσωπικό! Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των συμβασιούχων!

· Επίταξη πραγματική, άνευ όρων του Ιδιωτικού τομέα!

· Επαρκή μέτρα προστασίας με περιοδικούς ελέγχους του προσωπικού.

· Ένταξη στα ΒΑΕ.

 

20/12/2020

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search