• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Στη Βουλή η ανεπαρκής καθαριότητα σε 44 σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα

January 27, 2021 3032

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Παπαναστάσης και Νίκος Καραθανόπουλος για την ανεπαρκή  καθαριότητα σε 44 σχολεία της ΠΕ στην Κέρκυρα

Αναλυτικά:

Ανεπαρκής η καθαριότητα σε 44 σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα

 

Με απόφασή της (ΑΔΑ: ΨΑ4Ξ46ΜΓ2Α-Χ96), η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων τροποποίησε το ωράριο των καθαριστών/ριών ορισμένων σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αφήνοντας έτσι 44 σχολεία (24 Νηπιαγωγεία και 20 Δημοτικά) χωρίς το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας.

Η εντολή της Δημοτικής Αρχής είναι το προσωπικό καθαριότητας να πηγαίνει στα συγκεκριμένα σχολεία από τις 10 το πρωί και μέχρι τη λήξη του ωραρίου του ολοήμερου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η καθαριότητα θα ξεκινά από την 3η διδακτική ώρα και ενώ θα έχει πραγματοποιηθεί ήδη ένα διάλειμμα και ενώ σε μία αίθουσα μπορεί να έχουν ήδη περάσει από 1 έως 4 εκπαιδευτικοί.

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί δεν επαρκεί το προσωπικό καθαριότητας για να καλύψει όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου. Το αποτέλεσμα είναι, αυτά τα σχολεία να μην μπορούν να εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ που αναφέρουν συνεχείς καθαρισμούς κοινόχρηστων χώρων, αντικειμένων και επιφανειών. Ο κίνδυνος που προκύπτει εν μέσω πανδημίας είναι μεγάλος.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής ότι ο σχεδιασμός της υλοποιείται κανονικά και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, η πραγματικότητα είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Η Δημοτική Αρχή προχώρησε στις 31/12/2020 στην απόλυση 48 συμβασιούχων καθαριστών/ριων ορισμένου χρόνου, τους οποίους είχε προσλάβει μόλις στις 21/10/2020 και δε φρόντισε να υπάρξει ανανέωση των συμβάσεων έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Όλα τα παραπάνω είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού και της χρόνιας υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων από τη μεριά του κράτους.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει ώστε:

· Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα των ελλείψεων σε προσωπικό καθαριότητας στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, που θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο μόλις ανοίξουν και τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης;

· Να προσληφθεί όλα το απαραίτητο προσωπικό για την καθαριότητα των σχολείων με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα;

 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Καραθανασόπουλος Νίκος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search