• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Σταθεροποίηση της επιδημίας στην Κέρκυρα σύμφωνα με το Παρατηρητήριο

February 05, 2021 3011

 

 

Για σταθεροποίηση της επιδημίας στην Κέρκυρα και κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου κάνει λόγο στην νέα του έκθεση το παρατηρητήριο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για τη νόσο COVID-19.  Σύμφωνα με την έκθεση η διασπορά του ιού στον πληθυσμό της Κέρκυρας παραμένει σε ελεγχόμενα επίπεδα, ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου ήταν και πάλι περιορισμένος, δεν καταγράφηκαν νέες νοσηλείες στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου και δεν υπήρξε κανένας θάνατος σε ασθενή COVID-19.

Το ποσοστό θετικότητας στις εξετάσεις, που διενεργούνται με rapid test από την Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ, καθώς και στις εξετάσεις που διενεργούνται στο Νοσοκομείο και στα ιδιωτικά εργαστήρια, παραμένει χαμηλό.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα, σύμφωνα με το παρατηρητήριο, διεξάγεται μέχρι στιγμής και στην Κέρκυρα με σχετικά αργούς ρυθμούς, όπως και σε όλη τη χώρα. Η εμβολιαστική κάλυψη στους εργαζόμενους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα της υγείας βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως και ο εμβολιασμός των ατόμων ηλικίας άνω των 80 ετών. Επίσης η Κινητή Oμάδα Υγείας του ΕΟΔΥ έχει ξεκινήσει τη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου στους φιλοξενούμενους και τους εργαζόμενους των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων.

Ο αριθμός των ατόμων που είχαν κάνει μια δόση εμβολίου μέχρι την 31 Ιανουαρίου αντιστοιχεί περίπου στο 2 % του συνολικού πληθυσμού στην Κέρκυρα, ποσοστό που βρίσκεται κοντά στο αντίστοιχο για το σύνολο της χώρας. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, από την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και στην Κέρκυρα ο οριστικός έλεγχος της επιδημίας και η επαναφορά στους φυσιολογικούς ρυθμούς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Εν τω μεταξύ έχει μεγάλη σημασία να διατηρηθεί σε ελεγχόμενα επίπεδα η διασπορά του ιού με τη συστηματική εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης. Το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων θα προσθέσει μια ακόμη παράμετρο στη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Με δεδομένο το ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και της εποχής των ιώσεων, χρειάζεται ακόμη μεγάλη προσοχή και στενή παρακολούθηση της επιδημίας, προκειμένου να παραμείνει στα ελεγχόμενα επίπεδα, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Κέρκυρα.

ΠΗΓΗ: Μαρίνα Μοσχάτ - ert.gr
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search