• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Απεργιακές κινητοποιήσεις στις φυλακές της Κέρκυρας

February 13, 2021 3106

 

Το σωματείο Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας θα συμμετέχει στις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από 15 έως και 19 Φεβρουαρίου ζητώντας την οριστική επίλυση των επί σειρά ετών θεσμικών και οικονομικών διεκδικήσεων.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το σωματείο Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας θα συμμετέχει στις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από 15 έως και 19 Φεβρουαρίου 2021 ζητώντας την οριστική επίλυση των επί σειρά ετών θεσμικών και οικονομικών διεκδικήσεων μας.

Κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων:

θα εκτελούνται μόνο μεταγωγές κρατουμένων στα δικαστήρια, για τους οποίους τίθεται ζήτημα παρέλευσης της προσωρινής κράτησης,
θα εκτελούνται μόνο μεταγωγές κρατουμένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα για τους οποίους συνεπάγεται κίνδυνος ζωής και μετάγονται με ασθενοφόρα οχήματα,
δεν θα επιτρέπονται επισκεπτήρια συγγενών στα νοσηλευτικά ιδρύματα και τέλος
δεν θα συμμετέχουμε σε συγκεντρώσεις προσωπικού.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1264/82 όπως αυτός έχει τροποποιηθεί, ως προσωπικό ασφαλείας της Yπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης της Χώρας που θα διατεθεί σε ενδεχόμενη άσκηση του δικαιώματος της απεργίας ή της στάσης εργασίας ή οποιασδήποτε μορφής κινητοποίησης ή διαμαρτυρίας κατά την διάρκεια του έτους 2021, ορίζεται το αναγκαίο προσωπικό για την στελέχωση σκοπιών και την εκτέλεση επειγουσών μεταγωγών και φρουρήσεων κρατουμένων στα νοσοκομεία.

Το δικαίωμα της απεργίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, αναφέρεται δε ρητά στο άρθρο 23 παρ. 2 του Συντάγματος ως εξής: «Η απεργία αποτελεί δικαίωμα και ασκείται από τις νόμιμα συστημένες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διαφύλαξη των οικονομικών και εργασιακών γενικά δικαιωμάτων των εργαζομένων». Από πλευράς μας θεωρούμε πως η συναίσθηση του ιδιαίτερου κοινωνικού αγαθού που προστατεύουμε και υπηρετούμε είναι δεδομένη και αυτονόητη.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search