Print this page

"Παρέμβαση" στα γραφεία της ΝΔ με μπογιές - "Ως ελάχιστη δράση αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα" - Η απάντηση της ΝΔ

February 21, 2021 3715
Με την υπογραφή "Αναρχικοί, Αναρχικές" σε κείμενο με τίτλο Παρέμβαση στα γραφεία της ΝΔ γίναται αναφορά στο γεγονός της αναγραφής συνθημάτων και πετάγματος μπογιών στα γραφεία της ΝΔ στην Κέρκυρα.
Αναλυτικά το κείμενο:
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ 
 
Ως ελάχιστη δράση αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα τα ξημερώματα του Σαββάτου 20/1 αποφασίσαμε να παρέμβουμε με σπρέι και μπογιές στα γραφεία της Ν.Δ στην Κέρκυρα.
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας απο τις 8/1 προκειμένου να διεκδικήσει το δικαίωμα του για μεταγωγή από τις αγροτικές φυλακές Βόλου στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος που θεσπίστηκε για την περίπτωση του. Μετά από 44 ημέρες απεργία πείνας η κατάσταση της υγείας του βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση με κίνδυνο μη αναστρέψιμης βλάβης ακόμα και θάνατο.Ταυτόχρονα έχει διαταχθεί εισαγγελική εντολή αναγκαστικής σίτισης σε περίπτωση ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας του, μέθοδος που αποτελεί βασανιστήριο.
« Αποφασισμένοι να πεθάνουν για να ζήσουν. Παλεύοντας με τα καλώδια, τα σωληνάκια, τους καθετήρες της αναγκαστικής σίτισης, μέχρι να καθηλωθούν δεμένοι με ιμάντες στα κρεβάτια της φυλακής, ακροβατώντας στο έσχατο όριο, όταν η λέξη και η δράση έχουν εκλείψει, όταν διακύβευμα μόνο, ακραίο και τελευταίο, απομένει το γυμνό σώμα που τρώει σιγά σιγά τις σάρκες του, καταναλώνει τον ίδιο τον εαυτό του, διαλύει τα ζωτικά του όργανα, κομματάκι κομματάκι, κάθε στγμής ανεπίστρεπτης, που ξέρει πως ακόμα και αν επανέλθει πολλά απ΄αυτά θα ΄χουν χαθεί, όταν η μόνη «τροφή» που το ζωογονεί είναι εκείνο το ακριβό μυστικό που αναδύεται απ΄τα βάθη του είναι του: η ανυποταξία, η αξιοπρέπεια, η αίσθηση της ιστορίας, οι σκιές των συντρόφων που έπεσαν στον ίδιο μακρύ αγώνα.»
Από το βιβλίο Grapo, Αντιφασιστικές ομάδες αντίστασης 1ης Οκτώβρη που μετέφρασε και προλόγισε ο Δημήτρης Κουφοντίνας το 2012.
 
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ
Αναρχικοί, Αναρχικές
 
Η απάντηση της ΝΔ 

Χθες βανδαλιστηκαν με μαύρες μπογιές τα Γραφεία της “Νέας Δημοκρατίας” στην Κέρκυρα. 

Η πράξη αυτή έγινε, καθώς φαίνεται από δημοσίευμα του «athens.indymedia.org», από ομάδα αγνώστων αναρχικων ατόμων  ως «αλληλεγγύη» στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Μάλιστα, καθώς φαίνεται, παρόμοιες η αντίστοιχες ενέργειες υπέστησαν την ίδια μέρα, εκτός από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην οδό Πειραιώς, και αλλά γραφεία του κόμματος σε πολλές πόλεις της Χώρας. 

Αυτές είναι ενέργειες που δεν αρμόζουν σε μια πολιτισμένη κοινωνία και σαφώς τις καταδικάζουμε. 

Θυμίζουμε τέλος στους δράστες των επιθέσεων αυτών, ότι αυτός για τον όποιον μάχονται, δεν είναι πολιτικός κρατούμενος, αλλά ποινικός και μάλιστα καταδικασμένος για σωρεία ανθρωποκτονιών. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΕΕΠ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.