• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Μαθητής σε ειδικό σχολείο του Πειραιά έφυγε από τη ζωή λόγω κορονοϊού

March 05, 2021 571

 

26χρονος μαθητής σε ειδικό σχολείο του Πειραιά πέθανε απο covid – 19 σκορπίζοντας τη θλίψη στην οικογένειά του και την εκπαιδευτική κοινότητα.  Είχε νοσήσει από 12 Φλεβάρη, διασωληνώθηκε, αλλά  έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Οι δάσκαλοι του εκφράζουν τη θλίψη τους μεσω των social media.

Ο θάνατος του 26χρονου μαθητή αναδεικνύει με οδυνηρό τρόπο τη λειτουργία των ειδικών σχολείων και την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας. Οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν:

«Δεν είναι δυνατόν μέσα σε αυτές τις συνθήκες να είναι τα ειδικά σχολεία ανοιχτά. Το υπουργείο αγνοεί τις ειδικές συνθήκες και ανάγκες δεν δέχεται να μας ακούσει. Ήδη χάσαμε έναν μαθητή».

 

Ανακοίνωση για την τραγική απώλεια εξέδωσε ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, υπογραμμίζοντας ότι «τα Ειδικά Σχολεία έχουν αφεθεί στο έλεος της πανδημίας, χωρίς τη λήψη πραγματικών προστατευτικών και προληπτικών μέτρων, παρά τις κραυγές απελπισίας εκπαιδευτικών, ΕΕΠ, ΕΒΠ και γονέων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής:

ΘΕΜΑ: «ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΑΘΗΤΗ »

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,


Το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής με βαθιά οδύνη πληροφορήθηκε την απώλεια της ζωής μαθητή που φοιτούσε σε Σχολική Μονάδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Αττικής, λόγω COVID-19. Η σκέψη και η καρδιά μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή με την οικογένειά του, αλλά και τους εκπαιδευτικούς του, που θρηνούν το χαμό ενός νεαρού παιδιού, του δικού τους παιδιού.

Η τραγική είδηση μας βρίσκει σε μια χρονική στιγμή που η Αττική μαστίζεται ανελέητα από την πανδημία, με αύξηση νέων κρουσμάτων, διασωληνωμένων και απώλειες ανθρώπινων ζωών, ενώ οι κλίνες εντατικής θεραπείας έχουν εξαντληθεί. Μας βρίσκει σε μια στιγμή που τα Ειδικά Σχολεία παρουσιάζουν πολλαπλάσιο αριθμό κρουσμάτων και αντίστοιχο ποσοστό αναστολής λειτουργίας σε σύγκριση με τα σχολεία τυπικής εκπαίδευσης. Τα Ειδικά Σχολεία έχουν αφεθεί στο έλεος της πανδημίας, χωρίς τη λήψη πραγματικών προστατευτικών και προληπτικών μέτρων, παρά τις κραυγές απελπισίας εκπαιδευτικών, ΕΕΠ, ΕΒΠ και γονέων. Ο εμβολιασμός του προσωπικού των Ειδικών Σχολείων προταιρεοποιήθηκε, όμως η διαδικασία έχει παγώσει στη δήλωση συμμετοχής, χωρίς να υπάρχει καμία άλλη ενημέρωση.

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, σεβόμενος το βαρύ πένθος της οικογένειας και της εκπαιδευτικής κοινότητας, δεν θα ασκήσει καμιά μικρο-πολιτική κριτική, ούτε θα εκμεταλλευτεί τη συγκυρία του τραγικού γεγονότος. Επιθυμούμε μόνο να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας και να δηλώσουμε δημόσια ότι στεκόμαστε στο πλευρό τους και είμαστε στη διάθεσή τους για οτιδήποτε χρειαστούν.

Δεσμευόμαστε, ωστόσο, ότι θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για ασφαλή και ανοικτά σχολεία και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις ζωές μας!

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search