• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Πέθανε ο μεγάλος λαϊκός συνθέτης Τάκης Μουσαφίρης - ΒΙΝΤΕΟ

March 11, 2021 565

Την τελευταία του πνοή άφησε ο μεγάλος λαϊκός συνθέτης Τάκης Μουσαφίρης.

Απεβίωσε ο γνωστός λαϊκός συνθέτης και στιχουργός, Τάκης Μουσαφίρης, από επιπλοκές της νόσου Covid -19. Ήταν ο συνθέτης και στιχουργός πολύ μεγάλων επιτυχιών που ερμήνευσαν σπουδαίοι τραγουδιστές, όπως ο Στράτος Διονυσίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Ρίτα Σακελλαρίου, ο Μιχάλης Μενιδιάτης, η Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Τόλης Βοσκόπουλος.

Γεννημένος στα Ιωάννινα, ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρός ενώ άρχισε να δουλεύει στην Αθήνα σε ταβερνάκια και μπουάτ της Πλάκας. Τη δεκαετία του ’80 θα αναδειχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες.

Τάκης Μουσαφίρης – Δημήτρης Μητροπάνος

 

Ο Στράτος Διονυσίου τραγουδά Τάκη Μουσαφίρη, παρουσία του γιου του Άγγελου

 

Τάκης Μουσαφίρης και Ρίτα Σακελλαρίου

Στα πρώτα του βήματα εργαζόταν σε μικρά μαγαζιά και τραγουδούσε με τη συνοδεία της κιθάρας του.

Είχε συνεργαστεί με σπουδαίους ερμηνευτές, μεταξύ των οποίων, ο Στράτος Διονυσίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Ρίτα Σακελαρίου, ο Μιχάλης Μενιδιάτης, η Κατερίνα Στανίση, η Δούκισσα και ο Τόλης Βοσκόπουλος.

Ακόμα, συνέδεσε το όνομά του με δημοφιλή και αγαπημένα τραγούδια όπως: Κάνε κάτι να χάσω το τρένο, Πες μου που πουλάν καρδιές, Ένα τραγούδι πες μου ακόμα, Ο Ταξιτζής, Μυστικέ μου Έρωτα, Σ’ αγαπώ κόμα, Άκου, Άτακα κι επι τόπου, Σε μια στοίβα καλαμιές, Εγώ ο ξένος, Ένα λεπτό περιπτερά, Χιονάνθρωπος, Άγνωστε φίλε, Αγαπάω δύσκολα, Έγω να δεις,Το σ’ αγαπώ δεν το λέω, Λέγε μου σ’ αγαπώ, Οι Ξενύχτες, Εμείς οι δύο.

 

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search