Print this page

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. νομού ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Ψηφίσματα

April 05, 2021 2627

 

ΣΤΗΡΙΞΗ - ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ της 48ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ (6 & 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ), των εργαζομένων στον Ε.Φ.Κ.Α.

Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, η ιδιωτικοποίηση και η εκχώρησή της στο κερδοσκοπικό τζόγο των επιχειρηματικών ομίλων, αποτελεί σταθερή πολιτική επιδίωξη της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Έτσι, οι 300.000 εκκρεμείς αιτήσεις απονομής συντάξεων στον ΕΦΚΑ, δείχνουν την εικόνα πολυδαίδαλης γραφειοκρατίας, την οποία δημιουργούν οι εργαζόμενοι που «καθυστερούν» και «κωλυσιεργούν» να βγάλουν τη δουλειά. Τα κυβερνητικά επιτελεία πονηρά λοιπόν αφήνουν να ενοχοποιούνται και να στοχοποιούνται οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ, αφού είναι η ίδια η κυβέρνηση που καλλιεργεί μέσω του «κοινωνικού αυτοματισμού», την απαράδεκτη κατάσταση με τις κραυγαλέες καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων.

Η κυβέρνηση με τις προπαγανδιστικές «διαρροές» στα ΜΜΕ, σκόπιμα προσπαθεί να αποκρύψει τις δικές της ευθύνες, της τραγικής υποστελέχωσης και τις απαρχαιωμένες τεχνολογικά υποδομές του οργανισμού. Σκόπιμα αποκρύπτει το γεγονός της εντατικοποίησης της εργασίας, μέσα σε συνθήκες μάλιστα που οι εργαζόμενοι καλούνται να υπερβούν εαυτόν, την έλλειψη σχεδιασμού, σύγχρονης τεχνολογίας και προγραμματισμού.

Ανοίγουν έτσι το δρόμο ώστε να ξεδιπλωθούν στη συνέχεια τα κυβερνητικά σχέδια για είσοδο των ιδιωτών (μεγαλο-δικηγορικά και λογιστικά γραφεία), που θα «απονέμουν» συντάξεις με το αζημίωτο.

Κύριος όμως διακηρυγμένος κυβερνητικός στόχος είναι και παραμένει σταθερά, η ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Πρώτα η επικουρική ασφάλιση και στη συνέχεια η ασφάλεια κύριας σύνταξης, που θέλουν να τις παραδώσουν στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες που καραδοκούν για ζεστό χρήμα απ’ τον ιδρώτα των εργαζόμενων για να το τζογάρουν στα «επενδυτικά» κερδοσκοπικά τους παιχνίδια. Σκοπός τους είναι να απαλλαγεί η εργοδοσία από τις ασφαλιστικές εισφορές, και οι εργαζόμενοι να είναι εξαναγκασμένοι να προσμένουν απ’ τον τζόγο των ιδιωτικών ασφαλιστικών κάποια ψίχουλα, αντί σύνταξης που θα καλύπτει τις πραγματικές τους ανάγκες.

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας στηρίζει και σε τοπικό επίπεδο, το σύνολο των αιτημάτων των εργαζόμενων στα ασφαλιστικά ταμεία και την 48ωρη Απεργία στις 6 & 7 Απριλίου, που προκήρυξαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ETAM (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Δημόσιο, Καθολικό, Υποχρεωτικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΕ «ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ».

- ΟΧΙ ΣΤΟ «ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΤΙΚΟ» ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ «ΤΖΟΓΑΡΙΣΜΑ» ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

- Άμεσες προσλήψεις με κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων εργασίας από μόνιμο προσωπικό και ειδική πρόνοια για τους πρόσφατα απολυμένους συμβασιούχους στον ΕΦΚΑ.

- Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στον ΕΦΚΑ. Όχι στα συνεργεία καθαριότητας από ιδιώτες εργολάβους.

- Αντικατάσταση των απαρχαιωμένων (από το 1998) υπολογιστών μουσειακού επιπέδου, με σύγχρονους που θα διαθέτουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Συνέχιση της προσπάθειας για περαιτέρω εμπλουτισμό των ήδη υφιστάμενων ψηφιακών εφαρμογών, με νέες. Επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του 2021, η αυτοματοποιημένη ψηφιακή έκδοση των συντάξεων, στα πλαίσια του συστήματος ΑΤΛΑΣ. Ενοποίηση όλων των πληροφοριακών συστημάτων του e-ΕΦΚΑ.

- Δημιουργία Ενιαίου Κανονισμού Ασφάλισης & Παροχών, αλλιώς η ενοποίηση των ταμείων είναι άνευ ουσίας και σημασίας.

 

Για την απόλυση του Κ. Καταραχιά

Καταγγελία για την εκδικητική δίωξη και απόλυση του γιατρού Κ. Καταραχιά  (Άγιος Σάββας) λόγω της αγωνιστικής του στάσης - e-Πρόλογος

Πυξίδα της κυβέρνησης δεν είναι η προστασία της υγείας του λαού, αλλά το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων.

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας καταδικάζει την απόλυση - μη ανανέωση σύμβασης του Επικουρικού ιατρού και προέδρου του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου “ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ“. Εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας του covid, η Δ/ση του συγκεκριμένου Νοσοκομείου όσο και το αρμόδιο υπουργείο υγείας για ιδεολογικούς και κομματικούς λόγους δεν ανανεώνουν την σύμβαση του επικουρικού ιατρού .

Η κυβέρνηση μετά από ένα χρόνο πανδημίας με πρόσκαιρα μέτρα και λύσεις αντιμετωπίζει τα προβλήματα στελέχωσης των δημόσιων Νοσοκομείων χωρίς ουσιαστική στήριξη του Δημοσίου Συστήματος Υγείας ΕΣΥ. Αντίθετα οι λύσεις είναι καθαρά ευκαιριακές και επιβάλει τη μη ανανέωση σύμβασης μη αρεστών, τη δίωξη συνδικαλιστών, προέδρων σωματείων, των προέδρων της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ .

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας και απαιτούμε :

- Να παρθεί πίσω η απόφαση που οδηγεί στην απόλυση του επικουρικού ιατρού.

- Να σταματήσουν οι διώξεις και οι ποινές στους εργαζόμενους, συνδικαλιστές που αγωνίζονται για τη δημόσια υγεία.

- Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές εργασίας στη δημόσια υγεία (πρωτοβάθμια- δευτεροβάθμια – τριτοβάθμια).

- Προσλήψεις με μόνιμο ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό στις κενές οργανικές θέσεις των Νοσοκομείων.

 

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Χριστοδούλου Βαγγέλης Ράπτη Μαρίνα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.