• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

«Είμαστε Περήφανοι για τους Μαθητές μας!» - Συγκλονιστική επιστολή των καθηγητών του Εσπερινού ΓΕΛ Κέρκυρας

May 12, 2021 2985

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Εσπερινού ΓΕΛ Κέρκυρας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είμαστε Περήφανοι για τους Μαθητές μας!! Ο αγώνας που δίνουν οι μαθητές μας είναι και δικός μας αγώνας. Μας αφορά όλους. Για μία ακόμη φορά θα βρεθούμε στο πλευρό τους, γιατί το αξίζουν, το θέλουν και το διεκδικούν».

Η συγκλονιστική επιστολή των καθηγητών του Εσπερινού ΓΕΛ Κέρκυρας 

Είμαστε Περήφανοι για τους Μαθητές μας!!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Εσπερινού ΓΕΛ Κέρκυρας, δηλώνουμε ότι συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των μαθητών μας, που διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μόρφωση χωρίς επιπλέον εμπόδια.

 

Είμαστε περήφανοι για τους μαθητές μας που δίνουν πραγματική μάχη για τη μόρφωση, μέσα στις αντίξοες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η ζωή και η σημερινή κοινωνία.

 

Είμαστε περήφανοι για τους μαθητές μας γιατί μπορεί άλλοι να δουλεύουν με εξαντλητικά και ελαστικά ωράρια, άλλοι να έχουν πολλές οικογενειακές υποχρεώσεις, άλλοι να αντιμετωπίζουν την ανεργία και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, άλλοι να προσπαθούν να ξεπεράσουν προβλήματα υγείας δικά τους ή των οικείων τους, όμως όλοι με θέληση, όρεξη και αυταπάρνηση παλεύουν για μία δεύτερη ευκαιρία.

Είμαστε περήφανοι για τους μαθητές μας γιατί επέλεξαν να μην αποδεχτούν τις νέες αδικίες της ενιαίας Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, των vouchers, των ανεπαρκών μέτρων για την ασφαλή επαναλειτουργία του Σχολείου. Επέλεξαν να μην πουν ότι «τίποτα δεν γίνεται».

Είμαστε περήφανοι για τους μαθητές μας γιατί επέλεξαν να αμφισβητήσουν τις πολιτικές πρακτικές που τους βάζουν επιπρόσθετα εμπόδια. Επέλεξαν να οργανωθούν και να αγωνιστούν.

Είμαστε περήφανοι για τους μαθητές μας γιατί όλα αυτά τα χρόνια που κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους στηρίξουμε, πολλές φορές είναι αυτοί που μας δίνουν μαθήματα, μαθήματα ζωής. Μόνο όσοι έχουν θητεύσει στα Εσπερινά Σχολεία μπορούν να αντιληφθούν την πραγματική ιδιαιτερότητα αυτών των σχολείων.

Ο αγώνας που δίνουν οι μαθητές μας είναι και δικός μας αγώνας. Μας αφορά όλους. Για μία ακόμη φορά θα βρεθούμε στο πλευρό τους, γιατί το αξίζουν, το θέλουν και το διεκδικούν.

«Αυτό που έχετε, απαρνηθείτε το
και πάρτε αυτό που σας αρνιούνται».

Μπ. Μπρεχτ

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Εσπερινού ΓΕΛ Κέρκυρας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search